Με τρία αυτοκίνητα στην Αυστραλία θα τρέξει η Citroen Racing

34

Μπορεί τα βλέματα όλων να είναι στραμμένα για τον επόμενο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι που θα πραγματοποιηθεί στην Ισπανία το RallyRACC Catalunya – Rally de España (24-27 Οκτωβρίου) που ίσως να είναι και ο καθοριστικός για την έκβαση του πρωταθλήματος αλλά έχουν στο μυαλό και τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στην Αυστραλία.

Η κάθε μια από τις ομόδες που λαμβάνουν μέρος στο πρωτάβλημα κάνει τα πλάνα της και για τη συνέχεια.

Ετσι και η Citroen Racing θα στείλει και τον Mad Ostberg στον Αυστραλιανό αγώνα σε ένα τρίτο C3 WRC εάν ο Sebastien Ogier κρατά ζωντανές τις ελπίδες του για ένα έβδομο τίτλο μετά τον αγώνα στην Ισπανία.

Ο Νορβηγός οδηγός δηλώθηκε για το Kennards Hire Rally Australia (14 – 17 Νοεμβρίου), ελπίζοντας ότι θα μπορούσε να βοηθήσει τον Γάλλο οδηγό στην υπεράσπιση του τίτλου Ogier παίρνοντας κάποιους βαθμούς από τους αντιπάλους του Ott Tänak και Thierry Neuville.

Η εγγραφή για τον Østberg, ο οποίος δεν θα μπορεί να κερδίσει πόντους για το πρωτάθλημα των κατασκευαστών, είναι πιθανόν να αποσυρθεί αν ο Tänak εξασφαλίσει τον πρώτο του τίτλο στο RallyRACC Catalunya – Rally de España.

Ο οδηγός της Toyota Gazoo Racing κατέχει 28 βαθμούς πλεονέκτημα από το Ogier πριν από το μεικτής επιφανείας αγώνα στην Ισπανία. Ο τίτλος οδηγών αν κερδίσει τον αγώνα θα κριθεί. Το ίδιο δε θα γίνει αν είναι πίσω από τον Ogier κατά δύο βαθμούς που επίσης είναι πιθανό να είναι αρκετή, ανάλογα με το αποτέλεσμα του Neuville.

“Εργαζόμασταν όσο πιο σκληρά μπορούσαμε να προετοιμαστούμε για την Ισπανία και ελπίζουμε να έχουμε ένα ισχυρό αποτέλεσμα και για τα δύο πληρώματά μας εκεί”, δήλωσε ο κύριος Pierre Budar της Citroen στο wrc.com. “Αν το κάνουμε αυτό, θα πρέπει να μείνουμε στον αγώνα για τους παγκόσμιους τίτλους οδηγών και συνοδηγών με τους Seb και Julien Ingrassia.

“Σε αυτή την περίπτωση, θα ετοιμάσουμε ένα τρίτο αυτοκίνητο για το Mads στην Αυστραλία για να προσπαθήσουμε να πάρουμε μερικούς βαθμούς από τους υποψηφίους του Seb και του Julien.

“Ο Mads ήταν στην Τρίτη θέση πέρυσι και θα έχει μια πολύ καλή οδική θέση την Παρασκευή σε αυτή την πραγματικά ολισθηρή επιφάνεια. Έχει σίγουρα την ικανότητα να έχει μια ισχυρή συμβολή στην προσπάθεια της ομάδας μας.”

Ο Østberg θα είναι 11ος στη σειρά εκκίνησης για το εναρκτήριο σκέλος της Αυστραλίας στους δρόμους που  θα θέλουν καθάρισμα από το χαλίκι από όσους βρίσκονται μπροστά. Η καλύτερη πρόσφυση θα του έδινε μια μεγάλη ευκαιρία να τερματίσει την μέρα μεταξύ των ηγετών και να εξασφαλίσει μια άλλη ωφέλιμη θέση εκκίνησης για τις τελευταίες δύο ημέρες.

Η Citroën τρέχει με δύο αυτοκίνητα σε όλους τους γύρους μέχρι στιγμής, ενώ ο Østberg έχει προωθήσει ένα C3 R5 στην κατηγορία υποστήριξης WRC 2 Pro. Δεν έχει οδηγήσει ένα WRC cars από τη στιγμή που τερμάτισε τρίτος για τη γαλλική ομάδα πέρυσι.

Η Hyundai Motorsport έχει εμπιστοσύνη στο Dani Sordo καθώς προσφέρεται να ξεπεράσει την Toyota για να διεκδικήσει τo πρώτο τίτλο της στους κατασκευαστές. Ο Ισπανός θα λάβει το τιμόνι από τον Craig Breen για να συνεργαστεί με τον Neuville και τον Andreas Mikkelsen στην τρίτη i20.

Οι 26 συμμετοχές περιλαμβάνουν και τον Hayden Paddon από τη Νέα Ζηλανδία ο οποίος θα επιστρέψει στην κορυφαία κατηγορία στο Fiesta της M-Sport Ford.