Με Veiby και Gryazin στην WRC 2 η Hyundai Motorsport N

22

Η Hyundai Motorsport N επιβεβαίωσε μια ομάδα δυό αυτοκινήτων στην κατηγορία WRC 2  για αυτή τη χρονιά με οδηγούς τους Ole Christian Veiby και Nikolay Gryazin.Τόσο ο νορβηγός Veiby όσο και ο ρώσσος Gryazin θα αγωνιστούν σε τουλάχιστον οκτώ γύρους του παγκοσμίου πρωταθλήματος σε  αναβαθμισμένα αυτοκίνητα i20 R5, ξεκινώντας με τον εναρκτήριο αγώνα το Rallye Monte-Carlo που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα 23-27 Ιανουαρίου.

Η ομάδα της RedGrey με έδρα την Εσθονία, γνωστή στο παρελθόν ως MM Motorsport, και που διευθύνεται από τον πρώην συνεργάτη στη Subaru, Ford και Peugeot, Markko Märtin, θα έχει την όλη ευθύνη της εκστρατείας.

Και οι δύο οδηγοί εμφανίστηκαν στην κορυφή του πρωταθλήματος WRC 2 της περασμένης σεζόν. Ο Gryazin, 22 ετών, τερμάτισε τέταρτος μετά τη νίκη στη Φινλανδία, ενώ ο 23χρονος Veiby ήταν έκτος και κέρδισε στη Σουηδία.

Ο Veiby, θα έχει ως συνοδηγό τον Jonas Andersson που, φέρνει εμπειρία στη σύνθεση, αφού προηγουμένως οδήγησε τα αυτοκίνητα R5 από τη Skoda, τη Citroën και τη Volkswagen στο WRC 2.

“Δεν είναι μυστικό ότι ο στόχος πρέπει πάντα να είναι στο βάθρο. Νομίζω ότι έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε τόσο δυνατοί και να κάνουμε αυτά πραγματικότητα μαζί σαν ομάδα. Ελπίζω επίσης ότι η εμπειρία που έχω πάρει από πολλά διαφορετικά αυτοκίνητα R5 θα είναι πολύτιμη για την ανάπτυξη του i20 R5 », είπε.

Ο Gryazin, ο οποίος θα συνεργαστεί με τον Yaroslav Fedorov ως συνοδηγό, δήλωσε ότι πίστευε ότι συμμετείχε σε μια ομάδα που μπορεί να υπερηφανεύεται για τον πρωταθλητή του WRC Ott Tänak το 2019 και ο επιλαχόν της Thierry Neuville θα βελτίωνε την οδήγηση του.

“Η συμμετοχή σε έναν κατασκευαστή είναι ένα ακόμα βήμα στην καριέρα μου και είμαι πεπεισμένος ότι θα μπορέσω να προχωρήσω σε άλλα επίπεδα με τη Hyundai Motorsport στο μέλλον. Είμαι βέβαιος ότι οι συμπαίκτες μου θα μπορέσουν να μου διδάξουν πολλά πράγματα », είπε.