Μεγάλες μάχες προβλέπονται στην Αργεντινή

32

Μόνο πέντε βαθμοί χωρίζουν τους τρείς κορυφαίους οδηγούς στο κυνήγι του τίτλου καθώς το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA ξεκινά μια κρίσιμη φάση πέντε αγώνων σε χωμάτινη επιφάνεια που αποτελεί την μεγαλύτερη στο πρωτάθλημα  και η συνέχεια δίδεται στην Αργεντινή.

Ο Thierry Neuville έφτασε σε ένα προβάδισμα δύο βαθμών μπροστά ​​από τον Sébastien Ogier, αφού εξασφάλισε μια δραματική νίκη την τελευταία στιγμή στην Κορσική τον περασμένο μήνα. Ο πρώην ηγέτης του πρωταθλήματος οδηγών Ott Tänak γλίστρησε στην τρίτη θέση, με τρείς βαθμούς πιο πίσω, μετά από τους τέσσερις από τους 14 αγώνες της χρονιάς.

Οι τρείς αγώνες που ακολουθούν ξεκινούν από τους χωματόδρομους του Xion Rally Argentina (25-29 Απριλίου). Είναι ο πρώτος από τους δυό αγώνες στην Νότια Αμερική η οποία συνεχίζεται με το Copec Rally Chile (9-12 Μαΐου) ολοκληρώνοντας το τόξο του WRC στην άλλη πλευρά των Άνδεων δύο εβδομάδες αργότερα.

Σχεδόν ένα εκατομμύριο οπαδοί αναμένεται να  βρεθούν στις απαιτητικές δοκιμές ταχύτητας στην επαρχία της Κόρδοβα, 700 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μπουένος Άιρες, για έναν από τους αγώνες που προσφέρουν ξεχωριστεί ατμόσφαιρα στην χρονιά.

Η πρώτη νίκη του Neuville το 2019 και η πρωτοπορία του στο πρωτάθλημα σημαίνει ότι ο οδηγός του Hyundai i20 θα είναι ο πρώτος που θα ξεκινήσει τις ειδικές διαδρομές της Παρασκευής. Ο Βέλγος γνωρίζει πολύ καλά ότι οι δρόμοι της Αργεντινής απαιτούν έξυπνο τρόπο σκέψης καθώς και αυστηρούς ρυθμούς.

“Ως ένα από τα πιο σκληρά ράλι της σεζόν, απαιτεί μια προσεκτική προσέγγιση. Από τη μία πλευρά, πρέπει να προσέχουμε το αυτοκίνητο, αλλά από την άλλη υπάρχουν μερικά τμήματα όπου μπορούμε πραγματικά να επιτεθούμε. Είναι μια πράξη εξισορρόπησης “ , εξήγησε.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο έξι φορές πρωταθλητής Ogier δεν κέρδισε ποτέ στην Αργεντινή και ο Γάλλος παραδέχθηκε ότι είναι στατιστικό που θέλει να διαγράψει από τα βιβλία ρεκόρ

“Θα ήθελα ακόμη να φτάσω στο σημείο να λέω ότι αισθάνομαι λίγο πιο παρακινημένος από την προοπτική να κερδίσω αυτό το ράλι για πρώτη φορά. Ο τύπος των χρησιμοποιούμενων δρόμων ποικίλλει πολύ, αλλά αυτό που ξεχωρίζει είναι πόσο τραχιά μπορεί να είναι το χαλίκι σε κάποια μέρη “, δήλωσε ο πιλότος της Citroën C3.

Ο Tänak κυριάρχησε πριν από 12 μήνες, και από νωρίς ανακάμπτει για να διεκδικήσει την πρώτη του νίκη για την Toyota Gazoo Racing φέτος. Ο οδηγός του Yaris World Rally Car είναι σαφής για τις προσδοκίες του.

“Δεν περιμένουμε τίποτα λιγότερο φέτος. Πιστεύω ότι θα πρέπει να είμαστε σε θέση να αποδώσουμε καλά εδώ. Οι γρήγοροι δρόμοι και το είδος της επιφάνειας που έχουμε στην Αργεντινή θα πρέπει να ταιριάζουν πραγματικά με το αυτοκίνητό μας αρκετά καλά », δήλωσε ο Εσθονός.

Η έντονη βροχή που έπεσε στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες και με την πρόβλεψη για πιο έντονες πριν από την έναρξη, οι δρόμοι είναι πιθανό να είναι μαλακοί με άφθονο νερό γεμίζοντας τις διάσημες διαβάσεις ποταμών.