Μεγάλο το ενδιαφέρων για την WRC2 και Pro στην Κορσική

36

To Ράλι Corsica Linea – Tour de Corse, 4ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι 2019 που θα πραγματοποιηθεί 28-31 Μαρτίου σηματοδοτεί ένα βήμα στο άγνωστο για τους πρωταγωνιστές της WRC2 Pro Kalle Rovanpera και Lukasz Pieniazek οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν για πρώτη φορά το ασφάλτινο ράλι της Μεσογείου.

Οι δυό οδηγοί μετά από δύο γύρους βαθμολόγησης βρίσκονται πολύ κοντά με τον Pieniążek να είναι δεύτερος στην κατάταξη με 37 βαθμούς, ένα βαθμό μπροστά από το Rovanperä. Στην πρωτοπορία της βαθμολογίας με 40 βαθμούς είναι ο Gus Greensmith που δεν λαμβάνει μέρος σε αυτό τον αγώνα, και οι δύο οδηγοί έχουν την ευκαιρία να προχωρήσουν μπροστά. 
Ο αγώνας στη Κορσική θα είναι το πρώτο σε άσφαλτο του Pieniążek με το Ford Fiesta της M-Sport.  Δύο εβδομάδες μετά τη νίκη του στην WRC 2 Pro στο Μεξικό, πραγματοποίησε μια ημέρα δοκιμών την περασμένη Κυριακή για να εξοικειωθεί με το αυτοκίνητο σε άσφαλτο. 

Ο Rovanperä έχει περισσότερη εμπειρία στην άσφαλτο στη Škoda Fabia. Πέρυσι ήταν δεύτερος στην WRC 2 στο ADAC Rallye Deutschland και κέρδισε το μεικτό αγώνα ασφάλτου / χώματος στην Ισπανία.

Μετά από την δεύτερη θέση στο Rallye Monte-Carlo και στο Ράλι Σουηδία, ο 18χρονος Φιλανδός ελπίζει να φτάσει σε καλύτερη θέση στη φετινή πρώτη καθαρή δοκιμή ασφάλτου.

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος WRC 2 Ole Christian Veiby θα επαναλάβει την προσφορά τίτλου του στο τιμόνι ενός VW Polo GTI με την ελπίδα να επαναλάβει την τελευταία νίκη του στο Μεξικό. 

Ο Νορβηγός θα έχει δύσκολο έργο απέναντι στους γάλλους οδηγούς, συμπεριλαμβανομένου του πιο κοντινού του αντίπαλου τίτλου, όπως ο εθνικός πρωταθλητής Yoann Bonato, ο οποίος κέρδισε τον πρώτο γύρο σε ένα Citroën C3. 

Ο γάλλος Adrien Fourmaux (Ford Fiesta) βρίσκεται στην τέταρτη θέση και αναμένεται επίσης να τα δώσει όλα για ένα καλό αποτέλεσμα. 

Προσθέτοντας στην ποιότητα των γαλλικών συμμετοχών είναι ο Nicolas Ciamin, πίσω για μια δεύτερη εμφάνιση στο WRC 2 φέτος σε ένα VW Polo GTI, ο πρώην οδηγό M-Sport της Ford, Éric Camilli, που κάνει το ντεμπούτο του σε ένα Polo και ο Pierre Louis Loubet (Škoda Fabia) θα είναι παρών.

Δύο πρώην πρωταθλητές του Junior WRC θα προωθήσουν τις εκστρατείες τους στην Κορσική. Ο Nil Solans, ο οποίος ανέβασε τον τίτλο το 2017, θα οδηγήσει ένα Fiesta μαζί με τον παλαίμαχο συνοδηγό Marc Marti, ενώ ο νικητής του τίτλου του 2016, Simone Tempestini, θα είναι στο τιμόνι ενός Hyundai i20, έχοντας μεταβεί από ένα Citroën C3. 

Οι συμμετοχές περιλαμβάνουν επίσης τον πρωταγωνιστή του ευρωπαϊκού κατώτερου πρωταθλήματος Nikolay Gryazin (Fabia) και τον οδηγό ανάπτυξης της Toyota Gazoo Takamoto Katsuta (Fiesta). 

Είναι επίσης η έναρξη μιας νέας σεζόν στην WRC 2 για τον πολλαπλό ευρωπαίο και πολωνικό πρωταθλητή Kajetan Kajetanowicz που έχει μεταβεί από ένα Fiesta σε ένα Polo.