Μειώνει την διαφορά ο Jan Kopecky

30

Δύσκολες συνθήκες καλούνται να αντιμετωπίσουν και σήμερα οι συμμετέχο

Το σημερνινό τελευταίο σκέλος του ασφάλτινου αγώνα περιλαμβάνει έξι συνολικά ειδικές διαδρομές (τρεις επαναλαμβανόμενες).

Η εναρκτήρια ειδική διαδρομή της σημερινής μέρας η Helenkovice των 13.72 χλμ ξεκίνησε πολύ άσχημα για τον Staif Vojtech που είχε ένα ατύχημα με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός αγώνα και η ειδική διαδρομή να σταματήση προσωρινά για να ανοίξη και πάλι ο δρόμος.

Οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν τα πληρώματα είναι πολύ δύσκολες με την ειδική να είναι αρκετά ολισθηρή και σε μερικά σημεία μάλιστα εξαιρετικά επικύνδινη.

Τον ταχύτερο χρόνο στην διαδρομή σημείωσε ο Τσέχος Jakes Miroslav με δεύτερο τον εργοστασιακό οδηγό της Hyundai στο WRC Dani Sordo που στον αγώνα αυτό κάνει το ντεμπούτο του σε ένα αυτοκίνητο Hyundai i20 R5.

O Jan Kopecky κινήθηκε ταχύτερα από τον πρωτοπόρο του αγώνα Alexey Lukyanuk σημείωσε τον 5ο χρόνο σε αντίθεση με το Ρώσσο οδηγό που ήταν 8ος  και μείωσε την διαφορά τους στην μάχη για τη νίκη στον αγώνα στα 11.8 δευτερόλεπτα. Ο νικητής της ειδικής παραμένει στην 5η θέση γενικής με τον Nikolay Cryazin να κρατεί την χαμηλότερη θέση στο βάθρο ακολουθούμενος από τον Sordo.

Λόγο της ολισθηρότητας της ειδικής βρέθηκε εκτός δρόμου και ο Γάλλος Laurent προσωρινά όπου επανήλθε ο χρόνος όμως που έχασε τον έριξε στην 12η θέση γενική και ανέβηκε στην 11η ο Τούρκος Orhan Avgioglu .

Ο πορτογάλλος οδηγός Bruno Magalhaes έχει τον άχαρο ρόλο να περνά πρώτος από τις ειδικές σήμερα και να ανοίγει δρόμο στους υπόλοιπου και παραμένει στην 10η θέση. Η κατάταξη στην πρώτη δεκάδα παραμένει η ίδια όπως ολοκληρώθηκε η χθεσινή πρώτη μέρα του αγώνα.

Ακολουθεί η δεύτερη σημερινή ειδική η Majak των 8.15 χλμ. Που θα ξεκινήσει με καθυστέρηση 20 λεπτά