Μειώνει την διαφορά ο Ogier ηγέτης παραμένει ο Meeke

18

Αντεπίθεση ξεκίνησε ο Sebastien Ogier με το ξεκίνημα του απογευματινού σκέλους της πρώτης μέρας του Ράλι Ουαλίας σε μια προσπάθεια να μειώσει το προβάδισμα του από τον πρωτοπόρο του αγώνα Kris Meeke.

Ο Γάλλος ήταν πέμπτος στην μεσηβρινή υπηρεσία στο Llandudno μετά από ένα σκέλος που είχε ως κύριο χαρακτηριστικό τη βροχή που έκανε πολύ ολισθηρές τις συνθήκες στην διαδρομή. Αλλά καθώς ο ήλιος βγήκε σήμερα το απόγευμα, ο ρυθμός του ανέβηκε σε επίπεδο κατακόρυφα και καθώς απομένουν μόνο δυό ειδικές για την ολοκλήρωση του αγώνα κέρδισε το δεύτερο πέρασμα τόσο από την ειδική Elsi όσο και του Penmachno στο Citroën C3 για να μειώση την διαφορά του σε +1,5 δευτερόλεπτα από τον Ουαλό.

“Είμαι χαρούμενος αλλά είναι πιο δύσκολο από αυτό το πρωί. Το κράτημα είναι καλύτερο, αλλά υπάρχουν κάποιες ρωγμές και εξογκώματα, οπότε δεν είναι εύκολο. Είναι πιο ανώμαλο από όσο περίμενα και είχαμε αρκετές επιπτώσεις, οπότε δεν ήμουν εντελώς άνετα “, εξήγησε ο Ogier.

Ο Meeke ήταν τρίτος στην Elsi και τέταρτος στο Penmachno στην Toyota Yaris του. Η απόδοση του Ogier τον οδήγησε να περάσει τον Thierry Neuville, ο οποίος είναι πλέων 4.2sec από το προβάδισμα στην τρίτη θέση. Ο Neuville είχε και μια οπίσθια παρακέντηση στο Hyundai i20 στην Elsi, αλλά ήταν ακόμα δεύτερος πιο γρήγορος πριν από τον καθορισμό του χρόνου αναφοράς στο Slate Mountain.

“Δεν μπορώ πραγματικά να επιτεθώ. Πρέπει να είμαι πολύ καθαρός για να πάω γρήγορα και σε αυτές τις συνθήκες θα πρέπει να πιέσω πολύ σκληρά. Προσπαθούμε να βρούμε το κράτημα που μας λείπει, αλλά από την άλλη χρειαζόμαστε κάποια προστασία “, εξήγησε ο Βέλγος.

Ο ηγέτης του πρωταθλήματος, Ott Tänak, είναι τέταρτος στο Yaris, ένας από τους πολλούς οδηγούς της Εσθονίας, που παραπονιόταν για την ορατότητα, καθώς τα αλεξήνεμα αγωνίστηκαν αντιμετωπίσουν ένα συνδυασμό λάσπης και έντονης ηλιοφάνειας. Ήταν 6.9 δευτερόλεπτα από τη κορυφή.

Ο Jari-Matti Latvala έπεσε από την τρίτη στην Πέμπτη θέση στην Elsi μετά από μια πίσω αριστερή παρακέντηση στο Yaris. Ακόμη χειρότερα ήταν τα πράγματα που ακολούθησαν στο Penmachno όταν ο Φινλανδός χτύπησε την ίδια πέτρα με τον Elfyn Evans που κόπηκε στο πρώτο πέρασμα του πρωινού και τραυμάτισε βαριά, το αυτοκίνητό του που βγήκε εκτός δρόμου για να ηρεμήσει στην πλευρά του σε ένα δέντρο.

Τόσο ο Φιλανδός οδηγός όσο και ο συνοδηγός του Miikka Anttila βγήκαν άμεσα από το στραπατσαρισμένο αυτοκίνητο, αλλά η ειδική σταμάτησε καθώς οι διοργανωτές έστειλαν συνεργεία διάσωσης και όλοι οι οδηγοί από τον Evans και μετά πήραν εικονικό χρόνο για τη διαδρομή.

Ο Esapekka Lappi είχε επίσης ένα ατύχημα στην Elsi, αποσύρθηκε από την έβδομη θέση αφού κτύπησε το Citroën C3 πάνω σε μια πέτρα λίγο μετά την εκκίνηση και δεν υπήρχε πιθανότητα να επιστρέψει ξανά στο δρόμο.