Μειώνει την διαφορά ο Ott Tanak

34

Ξεκίνησε η σημερινή αγωνιστική δράση του Ράλι Γύρος της Κορσικής η μεγαλύτερη του αγώνα που θα καλύψει απόσταση 174 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Ο Εσθονός Ott Tanak στον συναρπαστικό αυτό αγώνα όπως εξελλίσσεται ξεκίνησε δυναμικά την σημερινή μέρα με το Toyota Yaris κάλυψε 0,6 δευτερόλεπτα μετά τη νίκη του στην ειδική Cap Corse των 25,62 χιλιόμετρων. Μείωσε τη διαφορά του από τον Evans σε 3,9 δευτερόλεπτα στην αρχή της μακρύτερης ημέρας του FIA World Rally Championship.

Ο Tänak ήταν 2 δευτερόλεπτα γρηγορότερος από τον Ουαλό στο μέσο της ειδικής σε όλη τη βορειότερη άκρη του νησιού, αλλά ο οδηγός του Ford Fiesta αγωνίστηκε πίσω στο δεύτερο μισό της ειδικής καθώς η άσφαλτος στη δυτική ακτή ήταν καλύτερη.

“Ήταν πολύ σφιχτά χθες και πιστεύω ότι θα είναι το ίδιο και σήμερα”, δήλωσε ο Tänak, καθώς σκέφτετε την ξεχωριστή δράση πάνω από 174 χιλιόμετρα που βρίσκεται σε αναμονή και αποτελεί πάνω από το μισό της συνολικής απόστασης του αγώνα.

Ο Evans έφτασε με μια εστιασμένη φιγούρα στο τερματισμό. “Ήταν μια καλή πορεία, αλλά υπήρχαν μερικοί δισταγμοί σε μερικές περιοχές. Δεν ήταν τόσο καλό όσο θα μπορούσε να ήταν, αλλά όχι κακό τρέξιμο » , είπε.

Ένας ανανεωμένος Sébastien Loeb ήταν ο τρίτος ταχύτερος στο Hyundai i20. Τράβηξε τον συμπαίκτη του Thierry Neuville, ο οποίος επέκτεινε το πλεονέκτημά του από τον τέταρτο Dani Sordo,στην γενική επίσης στο τιμόνι ενός i20, σε 22.1sec.

“Προς το τέλος παλεύαμε λίγο. Έπαιζα πάρα πολύ και ήμουν λίγο πολύ προσεκτικός στα φρένα. Το αυτοκίνητο αισθάνεται καλά, λίγο κίνηση, αλλά μας δίνει τη λαβή που χρειαζόμαστε », δήλωσε ο Neuville.

Ένας αναστατωμένος Teemu Suninen ήταν μόνο στο ένατο πιο γρήγορο χρόνο στο Fiesta του για να γλιστρήσει στα κράσπεδα του Sébastien Ogier, αλλά δεν ήταν πρόθυμος να αποκαλύψει τι τον προβληματίζει. “Ένα τρομερό στάδιο για εμάς. Πρέπει να προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα πράγματα “, ανάφερε ο Φινλανδός.

Ο Ogier έκλεισε την διαφορά στα 2,1 δευτερόλεπτα, ο Γάλλος παραδέχτηκε ότι έκανε μια σειρά αλλαγών σήμερα στο Citroën C3 του, σε μια προσπάθεια να θεραπεύσει τα θέματα που τον έκαψαν χθες. “Είναι λίγο καλύτερα, αλλά η ταχύτητα δεν είναι ακόμα εκεί”, είπε.