Μειώθηκαν οι πωλήσεις για Toyota και Fiat Chrysler στις ΗΠΑ

18

Η αυτοκινητοβιομηχανία για ένα ακόμη μήνα βλέπει τις πωλήσεις αυτοκινήτων της να μειώνονται. Σήμερα η Toyota Motor Corp και η Fiat Chrysler Automobiles NV ανακοίνωσαν πτώση στις πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ για το Φεβρουάριο, καθώς η βιομηχανία αντιμετωπίζει χαμηλή ζήτηση μετά από μια μακρά ανοδική πορεία μετά την οικονομική κρίση.

Οι πωλήσεις νέων οχημάτων αναμένεται να μειωθούν το 2019 καθώς τα αυξανόμενα επιτόκια επιρεάζουν τις πωλήσεις και οδηγούν σε υψηλότερη μηνιαία αποπληρωμή για δάνεια αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Reuters η απειλή του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τράμπ για την επιβολή δασμού 25% στα εισαγόμενα αυτοκίνητα διακυβεύει περαιτέρω ζημιά στη ζήτηση οχημάτων και στα κέρδη για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων. Οι καταναλωτές ενδεχομένως αναγκάζονται να καθυστερήσουν τις αγορές και να μεταβούν στην αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, αναφέρουν οι αναλυτές.

Η Toyota δήλωσε ότι οι πωλήσεις της μειώθηκαν κατά 5,2% σε 172.748 οχήματα το Φεβρουάριο λόγω της πτώσης των πωλήσεων του ναυαρχικού της Camry sedan.

Από την πλευρά της και η Fiat Chrysler δήλωσε ότι οι πωλήσεις της το Φεβρουάριο μειώθηκαν κατά 2% στα 162.036 αυτοκίνητα, πληγωμένα από τη χαμηλότερη ζήτηση είναι τα αυτοκίνητα της μικρής κατηγορίας το Fiat 500 και το SUV Jeep Compass.