Μια πλούσια ιστορία 125 ετών για την SKODA

9

H SKODA γιορτάζει 125 χρόνια ζωής το 2020 και τα 115 χρόνια από τότε που η εταιρεία ξεκίνησε το πρώτο της αυτοκίνητο. Αρκετά από τα ιστορικά σημαντικά μοντέλα της μάρκας γιορτάζουν επίσης το jubilees το 2020.

Από το ξεκίνημα του το εμπορικό σήμα έχει παράξει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, από ποδήλατα μέχρι αγωνιστικά αυτοκίνητα, με το αρχικό εργοστάσιο στο Mladá Boleslav, της Τσεχίας να είναι πάντα στην καρδιά της εταιρείας.

Η 125η επέτειος από την ίδρυση της σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής με το ολότελα νέο ηλεκτρικό SUV, Enyaq, το πρώτο αυτοκίνητο της μάρκας που θα βασίζεται στην κοινή Modular Electric Platform της Volkswagen (MEB) και θα περάσει στη παραγωγή κατά το πρώτο εξάμηνο φέτος. Στο πλαίσιο της τρέχουσας εκστρατείας προϊόντων της, η ŠKODA θα προωθήσει 30 νέα μοντέλα από το 2019 έως τα τέλη του 2022, όπου περισσότερα από δέκα θα είναι εν μέρει ή πλήρως ηλεκτρικά.

Η SKODA AUTO που ιδρύθηκε το 1895 είναι ένας από τους παλαιότερους κατασκευαστές αυτοκινήτων παγκοσμίως που εξακολουθούν να παράγουν αυτοκίνητα σήμερα. Επιχειρούμε μια σύντομη ιστορική αναδρομή αυτής της μάρκας μέσα σε χίλιες λέξεις…

Η ιστορία ξεκίνησε το 1895

όταν οι φανατικοί, Václav Laurin (μηχανικός) και Václav Klement (βιβλιοπώλης) ξεκίνησαν να σχεδιάζουν και να κατασκευάζουν ποδήλατα με το όνομα Laurin & Klement. Τα ποδήλατα πήγαιναν καλά, οπότε οι Laurin και Klement έκαναν το επόμενο βήμα πρόσθεσαν και κινητήρες. Το ζευγάρι άρχισε να κατασκευάζει μοτοσικλέτες το 1899, παράγοντας σχεδόν 4.000 μοτοσικλέτες διαφόρων τύπων. Στη συνέχεια άρχισαν να πειραματίζονται με ένα νέο φαινόμενο, το αυτοκίνητο, το οποίο άρχισε να αντικαθιστά σταδιακά τις μοτοσικλέτες μετά από το 1905.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1900, οι Laurin και Klement δεν μπορούσαν να κάνουν λάθος και το πρώτο τους αυτοκίνητο, το Voiturette A, ήταν μια τεράστια επιτυχία, καθιστώντας το κλασικό στην τσέχικη ιστορία των αυτοκινήτων. Όταν άρχισε ο πόλεμος το 1914, η εταιρεία ξεκίνησε την κατασκευή και για τις ένοπλες δυνάμεις. Ωστόσο, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών στη Βοημία εκείνη την εποχή, οι Laurin και Klement χρειάζονταν έναν ισχυρό βιομηχανικό εταίρο για να ενισχύσουν και να εκσυγχρονίσουν την εταιρεία τους.

Πέραν από μια σειρά αυτοκινήτων κατασκεύαζαν φορτηγά, λεωφορεία, μηχανές αεροπλάνων και γεωργικά μηχανήματα, όπως μηχανοκίνητα άροτρα. Για να συνειδητοποιήσουν το όνειρό τους για την οικοδόμηση μιας ακόμα μεγαλύτερης επιχείρησης, συγχωνεύθηκαν με το μηχανικό γραφείο Škoda από το Plzeň το 1925.

Έκτοτε, το φτερωτό βέλος παρουσιάστηκε στο λογότυπο της μάρκας σε όλα τα οχήματα της Mlada Boleslav. Το πρώτο όχημα που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της κοινής συνεργασίας ήταν το Laurin & Klement / SKODA 110, το οποίο ήταν διαθέσιμο με πολλές παραλλαγές, συμπεριλαμβανομένων των εκδόσεων soft-top και hard-top. 

Η αρχική αρθρωτή σχεδίασή του με αποσπώμενο πίσω τμήμα από επιβατικό αυτοκίνητο το μετέτρεπαι σε ένα πρακτικό διθέσιο φορτηγό με επίπεδη ζώνη, έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επαγγελματικούς λόγους όλη την εβδομάδα και από την οικογένεια τα σαββατοκύριακα.

Οι δεκαετίες του 1930 και του 1940…

αποτελούσαν πρόκληση για τη ŠKODA καθώς πολέμησε με μια μεγάλη γκάμα και μια αγορά που επηρεάστηκε σημαντικά από τη Μεγάλη Ύφεση. Ευτυχώς, το εμπορικό σήμα έκανε μια σημαντική ανακάλυψη με τη νέα και σύγχρονη ŠKODA Popular, η οποία επρόκειτο να γίνει θρύλος στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του ‘30. Ζυγίζοντας μόλις 650 κιλά, το ŠKODA 420 Popular θα μπορούσε να φθάσει τα 50 μίλια / ώρα και προσφέρθηκε σε φανταστική τιμή. Ήταν ένα πραγματικό αυτοκίνητο του λαού και αρκετά προσαρμόσιμο ώστε να μετατραπεί σε μια σειρά από οχήματα κοινής ωφελείας, όπως τα ασθενοφόρα και τα φορτηγά μεταφοράς.

Ο λαός επίσης εξουσιοδότησε τους ιδιοκτήτες να αποταθούν πολύ μακριά και έτσι η φίρμα μπήκε και στους αγώνες αυτοκινήτου. Αυτό αποδείχθηκε ένα μεγάλο κομμάτι στο μάρκετινγκ προϊόντων για το εμπορικό σήμα, τέσσερα εργοστασιακά προετοιμασμένα δημοφιλή μοντέλα ξεκίνησαν ένα ταξίδι τεσσάρων μηνών στην Ινδία, ενώ η έκδοση του roadster έκανε ηρωική εμφάνιση στο ράλι του Monte Carlo του 1936.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1940 η εταιρεία έγινε εθνική επιχείρηση. Αυτή την περίοδο το ŠKODA Tudor έγινε εξαγωγή με επιτυχία μέχρι την Αυστραλία και ακολούθησε μετά το ŠKODA 1200.

Εικοσαετία 1950 – 1970
Αυτή η εικοσαετία σηματοδοτούσε την 70η επέτειο της μάρκας και επέλεξαν το 1950 να λάβουν μέρος στο 24ωρο Le Mans με εργοστασιακή ομάδα ένα ŠKODA Sport, που μνημονεύει τη μακρά παράδοση της ŠKODA στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Τη δεκαετία του 1950 κυκλοφόρησε το ŠKODA 440 το οποίο, το 1959, εξελίχθηκε στην πρώτη Octavia, που ονομάστηκε έτσι καθώς ήταν το όγδοο μοντέλο που κατασκευάστηκε μετά το τέλος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.

Η τσεχική οικονομία παρουσίασε ικανοποιητική απόδοση κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αλλά άρχισε να ασκείται πίεση καθώς η νέα τεχνολογία προχώρησε με ταχύ ρυθμό στη Δυτική Ευρώπη. Τον Σεπτέμβριο του 1960, η ŠKODA παρουσίασε το πρώτο στατικό Octavia στη Διεθνή Έκθεση Μηχανικών στο Μπρνο.

Την άνοιξη του 1964 το ŠKODA 1000 MB αντικατέστησε το δημοφιλές ŠKODA Octavia. ένα από τα πιο σημαντικά μοντέλα στην ιστορία της εταιρείας, παρουσίασε ένα νέο αυτοκίνητο με τον τετρακύλινδρο κινητήρα 1.0 λίτρων που βρισκόταν στο πίσω μέρος. Τον Μάιο του 1965, πάνω από 1.000 οχήματα έβγαιναν από τη γραμμή συναρμολόγησης κάθε μήνα. Μέχρι το τέλος του έτους, η εταιρεία είχε τη δυνατότητα να αυξήσει την καθημερινή της παραγωγή σε τουλάχιστον 150 μονάδες, κάνοντας το 1000 MB το πρώτο όχημα της Τσεχίας να είναι πραγματικά μαζικής παραγωγής.

Η ŠKODA συνέχισε να δημιουργεί νέα και βελτιωμένα αυτοκίνητα, με τη μορφή της θρυλικής Octavia, του κομψού coupé ŠKODA 110 R, του roadster Felicia και της σειράς 1000 MB, αλλά η παραγωγή σταμάτησε με την άφιξη της γκάμας μοντέλων Favorit το 1987.

Κοσμογονικές αλλαγές στην ευρώπη 1980 – 1990
Το πολιτικό τοπίο της Ανατολικής Ευρώπης μετατοπίστηκε και πάλι το 1989, όταν έπεσε το τείχος του Βερολίνου, η κομμουνιστική κυβέρνηση νικήθηκε στην Τσεχοσλοβακία και έφτασε η νέα οικονομία ελεύθερης αγοράς. Την 1η Ιανουαρίου 1993 ιδρύθηκε η Τσεχική Δημοκρατία. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η νέα κυβέρνηση άρχισε να αναζητά έναν ισχυρό ξένο εταίρο σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη διεθνή ανταγωνιστικότητα της εταιρείας.

Τον Δεκέμβριο του 1990, αποφάσισαν τη συνεργασία με την Volkswagen και ξεκίνησε μια κοινή επιχείρηση το επόμενο έτος. Η ŠKODA έγινε η τέταρτη μάρκα στον όμιλο Volkswagen, μαζί με την Volkswagen, Audi και SEAT.

Η παρουσία στο νέο αιώνα…
…με το ξεκίνημα του 2000 υπό την ιδιοκτησία του ομίλου Volkswagen η ŠKODA έχει ακμάσει. Σε τρεις δεκαετίες η παραγωγή της μάρκας έχει αυξηθεί έξι φορές, καθώς τα μοντέλα όπως το Superb, η Octavia και η Fabia έχουν δημιουργήσει μια πιστή βάση. Η εισαγωγή της οικογένειας SUV της ŠKODA, η οποία περιλαμβάνει την Kodiaq, την Karoq και την Kamiq, έχει εδραιώσει τη φήμη της μάρκας για άριστη μηχανική και αξία για τα χρήματα.

Το 2020 θα σηματοδοτήσει την αρχή μιας νέας εποχής για τη ŠKODA με την άφιξη του ηλεκτρικού SUV, Enyaq, το πρώτο όχημα της μάρκας που θα βασίζεται στη Modular Electric Platform της Volkswagen (MEB). Στο πλαίσιο της τρέχουσας εκστρατείας προϊόντων της, η ŠKODA θα προωθήσει περισσότερα από δέκα εν μέρει ή πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα πριν από το τέλος του 2022.

Μετά από 125 χρόνια, η SKODA δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 αγορές, παραδίδοντας 1,24 εκατομμύρια οχήματα στους πελάτες παγκοσμίως.