Μίλησε ο Σίμος Γαλαταριώτης «Ο αποκλεισμός μας οφείλεται σε μια παρεξήγηση»

322

Μετά από μια ολόκληρη εβδομάδα ο Σίμος Γαλαταριώτης τοποθετήθηκε σε σχέση με τον αποκλεισμό του από το πρόσφατο Ράλι Κύπρος ότι αυτός οφειλώταν σε μια παρεξήγη του πληρώματος με την ομάδα σύμφωνα με δημοσιεύματα στην επίσημη ιστοσελίδα του ERC.

Ως γνωστό ο Σίμος Γαλαταριώτης και ο συνοδηγός του Αντώνης Ιωάννου με την Skoda Fabia R5  της Petrolina Racing νικητές της διοργάνωσης του 2018 μετά από μια πολύ καλή εμφάνιση στο φετινό Ράλι Κύπρος τερμάτισαν τον χωμάτινο αγώνα στην δεύτερη θέση μετά από την αποχώρηση Alexey Lukyanuk.

Από την αρχή του αγώνα τέθηκαν στην Τρίτη θέση γενικής πίσω από τον πολυνίκη του θεσμού που κέρδισε έξι φορές τον αγώνα το Nasser Al – Attiyah και τον περσινό πρωταθλητή του ERC το ρώσσο Lukyanuk.

Ολοκλήρωσε τον αγώνα στην δεύτερη θέση και βρισκόταν σε αυτή και κατά την διάρκεια του τερματισμού και της απονομής των επάθλων στην Λάρνακα.

Μετά από απόφαση των αγωνωδικών το πλήρωμα αποκλείστηκε από τον αγώνα για παραβίαση των βασικών κανονισμών του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Κατά τη διάρκεια ακρόασης ο Γαλαταριώτης εξήγησε ότι υπήρξε μια παρεξήγηση μεταξύ αυτού και του συνοδηγού του με την ομάδα και αμέσως μετά την τελετή του τερματισμού και της απονομής των επάθλων. Το αυτοκίνητο τοποθετήθηκε από την ομάδα σε πλατφόρμα γι να μεταφερθεί στην Λευκωσία που ήταν το Service Park αντί το Skoda Fabia R5 να μεταφερθεί σε Parc Ferme για τους τελικούς τεχνικούς ελέγχους.

«Αυτό ήταν μια σημαντική παραβίαση των βασικών κανονισμών στον μηχανοκίνητο αθλητισμό» ανάφερε ο Σίμος Γαλαταριώτης. «Δεν μπορούμε να βρίσκουμε δικαιολογίες και για αυτό τιμωρηθήκαμε» εστω και αν αυτό έγινε μετά από μια μεγάλη υπερπροσπάθεια σε ένα πολύ δύσκολο αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι.

Μετά την αλλαγή των αποτελεσμάτων ο βρετανός Chris Ingram ανέβηκε στην δεύτερη θέση πίσω από το νικητή του αγώνα Nasser Al-Attiyah από το Κατάρ ενώ ο βετεράνος Mikko Hirvonen 15 φορές νικητής σε αγώνες του WRC που επανήλθε στην ενεργό δράση για ψυχαγωγία σε ένα Ford Fiesta της MM –Motosrpott μετά από απουσία 17 ετών από το ERC ανέβηκε στην χαμηλότερη θέση στο βάθρο.

Κερδισμένος από αυτή την εξέλιξη ήταν και ο Paulo Nobre από την Βραζιλία που ανέβηκε στην κορυφαία δεκάδα σε αγώνα του ERC για να εξασφαλίσει και βαθμούς.

Σίγουρα όμως ο πιο κερδισμένος από αυτή την εξέλιξη δεν είναι άλλος από τον Ingram που δίνει μια τιτάνια μάχη για την κατάκτηση του φετινού τίτλου οδηγών στο ERC και έχει δημιουργήσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα 19 βαθμών από τον Lukaz Habaj πριν την ολοκλήρωση της χρονιάς με το Ράλι Ουγγαρίας που θα γίνει 8-10 Νοεμβρίου.