Μοιράζονται την κορυφή Alexey Lukyanuk και Ferenc Vincze

25

Συναρπαστικό προβλέπεται να είναι το Ράλι Ουγγαρίας και θα κρατήσει σε αγωνια οδηγούς ομάδες και θεατές μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας την Κυριακή το απόγευμα.

Ο Alexey Lukyanuk ξεκίνησε τον γύρο αποφασιστικότητας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι του 2019, θέτοντας τον ταχύτερο χρόνο με τον Ferenc Vincze κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ειδικής διαδρομής χθές βράδυ αμέσως μετά την τελετή εκκίνησης μπροστά σε 8000 οπαδούς.

Ο Lukyanuk, ο επικεφαλής πρωταθλητής του ERC, και ο Vincze της Korda Racing Team, ο οποίος διεκδίκησε τον πρώτο του τίτλο για το Ουγγρικό πρωτάθλημα τον περασμένο μήνα, σημείωσαν ακριβώς την ίδια ώρα 1m53.1s στην ειδική Rabócsiring rallycross των 2,40km και ξεκινούν με το προβάδισμα του αγώνα σήμερα το πρωί.

Μόλις δύο δέκατα του δευτερολέπτου μπροστά από τον πρωταθλητή Junior ERC1 Filip Mareš την ομάδα ACCR Τσεχίας Rally Team ŠKODA Fabia .

Ο πρωτοπόρος στην βαθμολογία οδηγών γενικός του ERC, Chris Ingram της Toksport WRT, βρίσκεται στην έκτη θέση γενικής, ενώ ο Łukasz Habaj είναι 9ος γενικής, μετά την ηρωική ολοκλήρωση της επισκευής του Fabia R5 που είχε υποστεί ζημιά στα ελεύθερα δοκιμαστηκά χθές το πρωί.

Ο  βρετανός που θα ανοίγει τις ειδικές διαδρομές Ingram επέζησε από ένα μικρό δράμα στην πορεία του, μετά την αποτυχία των προβολέων και οδήγησε κυριολεκτικά στο σκοτάδι.

Παρά το γεγονός ότι ολοκλήρωσε την εναρκτήρια ειδική στην κορυφή των χρόνων, δεν ήταν εύκολο να ξεκινήσει ο Lukyanuk, καθώς αγωνίστηκε να αλλάξει ξανά τους υαλοκαθαριστήρες του, ακολουθώντας την εκτόξευση νερού που είχε ως αποτέλεσμα να «ολισθήσει πλάγια για 50 μέτρα».

Πίσω από τον Mares ήρθε ο Αμερικανός Sean Johnston, ο οποίος ήταν ένας τέλειος τέταρτος πιο γρήγορος στην πρώτη του ανταγωνιστική έξοδο σε ένα αυτοκίνητο R5, μόλις επτά δέκατα πίσω από το συμπαίκτη του Lukyanuk. Ο Niki Mayr-Melnhof ήταν πέμπτος με τον Callum Devine της Hyundai Motorsport N που υποστηρίχθηκε από την Motorsport Ireland, να είναι ογδόος πίσω από τον Herczig στην πρώτη εμφάνιση του στο ERC σε ένα αυτοκίνητο R5. Ο Ούγγρος Frigyes Turán συμπληρώνει την κορυφαία δεκάδα.

Ο Marijan Griebel σημείωσε την επιστροφή του στην δράση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ολοκληρώνοντας πρώτος στην ERC3. Ο Γερμανός, ο οποίος ήταν τακτικός στην κατηγορία ERC1, κέρδισε τον Erik Cais, του οποίου η ομάδα τσέχων ACCR της Ford Fiesta R2T ανέπτυξε ένα θέμα κιβωτίου ταχυτήτων κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο Ουγγρος Miklós Csomós είναι ο τρίτος σε Peugeot 208 R2.

Η μάχη για τον τίτλο των γυναικών Trophy ERC κατέληξε σε ένα κάπως αντι-κλιματικό ξεκίνημα, καθώς οι Nabila Tejpar και η επικεφαλής της Ekaterina Stratieva ήταν με καθεστός κόκκινης σημαίας, ενώ και οι δύο έλαβαν θεωρητικούς χρόνους.

Στο Abarth Rally Cup οι διεκδικητές τίτλου Andrea Nucita και Dariusz Polónski ξεκίνησαν το Σαββατοκύριακο με αντιθέσεις, καθώς ο Nucita  είναι επικεφαλής από τον πολωνικό αντίπαλό του με σχεδόν 10 δευτερόλεπτα.

Σήμερα Σαββάτο η μέρα ξεκινά με την ειδική διαδρομή των 19,15 χιλιομέτρων.

Παραμείνεται συνδεδεμένοι μαζί μας για περισσότερα από τον αγώνα σε λίγο.