Μοναδική πρόκληση η διαδρομή στη Κορσική

33

Ανακατασκευασμένα τμήματα του δρόμου κρύβουν πολλές παγίδες στην μεγαλύτερη ειδική διαδρομή του αγώνα των 47.18χλμ.

Τα πληρώματα που θα λάβουν μέρος στον 4ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, το Γύρος της Κορσικής το τριήμερο που ακολουθεί  ολοκλήρωσαν τις αναγνωρίσεις των ειδικών διαδρομών.

Εχουν επισημάνει ένα κομμάτι στην μεγαλύτερη ειδική διαδρομή του αγώνα  που θα μπορούσε να προσφέρει την πιο δυνατή πρόκληση του αγώνα.

Η ειδική των 47,18 χλμ. Castagniccia, η μεγαλύτερη του αγώνα, αναμενόταν να είναι δύσκολη λόγω του μήκους της. Αλλά η εκ των προτέρων εκδήλωση υπογράμμισε μια επιπλέον πρόκληση που θα πρέπει να είναι έτοιμη για τα πληρώματα όταν θα την αντιμετωπίσουν δύο φορές το Σάββατο. 

Ένα τμήμα του δρόμου έχει μόνο μισή επιφάνεια, που σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα θα πρέπει να οδηγούν περίπου 6 χιλιόμετρα σε ένα ασυνήθιστο μείγμα φρέσκιας άσφαλτο και ολισθηρού χαλικιού 

Περιγράφοντας την πρόκληση, ο Kris Meeke της Toyota Gazoo Racing δήλωσε: “Πηγαίνουμε σε ένα τμήμα όπου ο δρόμος έχει μόνο μισή άσφαλτο για περίπου 5 ή 6 χιλιόμετρα. Επίστροσαν την μία πλευρά και στη συνέχεια από την άλλη πλευρά, υπάρχει χαλίκι αριστερά και δεξιά και ενδιάμεσα. Αυτό είναι λίγο περίεργο και λίγο δύσκολο – αλλά αυτή είναι η Κορσική ».

Ο Sébastien Loeb, ο οποίος έχει αγωνιστεί μόνο στο νησί της Μεσογείου μία φορά από τη νίκη του το 2008, παραδέχτηκε ότι δεν απολαμβάνει την προοπτική οδήγησης στο τμήμα μικτής επιφάνειας.

“Για μένα, δεν μου αρέσει”, δήλωσε ο εννιά φορές πρωταθλητής. “Ο δρόμος δεν έχει τελειώσει. Το μεσαίο μισό του δρόμου βρίσκεται σε χαλίκι και το άλλο είναι σε άσφαλτο. Δεν γνωρίζεις αν πρέπει να οδηγήσεις αριστερά ή δεξιά.”

Ο Meeke, εν τω μεταξύ, αναγνώρισε ότι οι συνθήκες της ειδικής είναι μέρος της μοναδικής πρόκλησης που παρουσιάζει η Κορσική και εξαρτάται από τα πληρώματα να προσαρμόσουν την προσέγγισή τους. 

Ο νικητής του shakedown πρόσθεσε: “Όπως είδαμε κάθε χρόνο στην Κορσική, όποιος μπαίνει στον ρυθμό και στη ροή, θα το μεταφέρει σε όλο το ράλι. Αυτό το κομμάτι είναι διαφορετικό, το εν μέρει ανανεωμένο τμήμα, από τα υπόλοιπα. Αλλά για μένα, αν ο ρυθμός είναι καλός, θα είστε σε θέση να προσαρμοστείτε.”