Μπαλαντέρ στο Abarth Rally Cup ο Nitišs

11

Αρκετά μεγάλο είναι το ενδιαφέρων του Abarth Rally Cup που αποτελεί μέρος του ERC και προσμετρά ως ξεχωριστό πρωτάθλημα προσφέροντας σε κάθε αγώνα ένα εξαιρετικό ελκυστικό χρηματικό έπαθλο.

Έχοντας εξημερώσει τις απαιτητικές ειδικές της άσφαλτου του Rally Islas Canarias, ο Dariusz Poloński και ο Andrea Nucita αντιμετωπίζουν τώρα τις χωμάτινες πλαγιές του Rally Liepāja με τις ειδικές υψηλών ταχυτήτων και τον τοπικό ήρωα Reinis Nitišs στη μάχη τους για τη δόξα του Abarth Rally Cup.

Ο Nitišs, ένας νικητής του πρωταθλήματος FIA World Rallycross Championship και ένας από τους μεγαλύτερους αθλητικούς αστέρες της Λετονίας, συμμετέχει στη κατηγορία του Abarth Rally Cup ως μπαλαντέρ.

Παρόλο που έχει γνώση της διαδρομής του Rally Liepāja, συμπεριλαμβανομένων των νέων ειδικών στην περιοχή Talsi, εξακολουθεί να ασχολείται με το Rally Abarth 124 που έχει εξοπλίσει η Pirelli έχοντας οδηγήσει το αυτοκίνητο  μόνο στις πρόσφατες δοκιμές.

Από τους οδηγούς του Abarth Rally Cup σε δράση στη Λετονία, βρίσκεται ο Poloński που είναι στην καλύτερη θέση με 15 πόντους, τρεις περισσότερους από τους Nucita που έχει12 πόντους.

Οι ανταγωνιστές του Abarth Rally Cup κυνηγούν ένα εξαιρετικά ελκυστικό χρηματικό έπαθλο σε κάθε γύρο, με τον νικητή να κερδίζει € 12.000, τη δεύτερη θέση να λαμβάνει € 10.000, την τρίτη θέση να κερδίζει € 8.000 και την τέταρτη να παραδίδει € 4.000 συν τέσσερα ελαστικά Pirelli.