Μπροστά και πάλι ο Elfyn Evans

61

Στην τελική του φάση περνά σήμερα το Ράλι Κορσικής, 4ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι με την μέρα να περιλαμβάνει δυό μόνο ειδικές την Eaux de Zilia των 31.85 χλμ και της Calvi Wolf Power Stage των 19.34 χλμ που θα γίνει λίγο έξω από την πόλη για να ακολουθήσει η τελετή τερματισμού αργότερα στο Calvi.

Τα διαγωνιζόμενα πληρώματα θα αντιμετωπίσουν άλλη μια μορφη μέρα ηλιόλουστη με ξηρές συνθήκες στις ειδικές.

Αμφίροπη προβλέπεται να είναι η μάχη για την τελική επικράτηση μιας και οι διαφορές για τις θέσεις στο βάθρο είναι πολύ μικρές.

Στην σημερινή μέρα η διέλευση από τις ειδικές θα είναι με την αντίστροφη σειρά της δεκάδας όπως είναι διαμορφωμένη με την χθεσινή κατάταξη. Ετσι θα ξεκινούν Latvala, Meeke, Loeb, Lappi, Tanak, Suninen, Sordo, Ogier, Evans και Neuville με διαφορά ο ένας από τον άλλο στα δυό λεπτά. Όλοι οι διαγωνιζομένοι έχουν επιλέξει 5 ελαστικά Michelin Pilot Sport σκληρής γόμας.

Ταχύτερος στην εναρκτήρια ειδική της σημερινής μέρας ήταν ο Ουαλός Elfyn Evans που πραγματικά απογειώθηκε με το Ford M-Sport και ήταν 8,8 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Ott Tanak και 12,4 γρηγορότερος από τον Thierry Neuville για να ανακτήση εκ νέου την πρωτοπορία του αγώνα από τον Βέλγο με πλεονέκτημα  +11,5. «Εντάξει είχαμε μια καλή ειδική, πίεζα δεν ήταν τέλεια παντού αλλά εντάξει».

Στην Τρίτη θέση παραμένει ο 6 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Sebastien Ogier που τόνισε: «Είναι όλα εντάξει για μια ακόμη φορά είχα ένα διαφορετικό Set-up και ελπίζω ότι τώρα ξέρω τι να κάνω για το Power Stage.

Περισσότερα σε λίγο