Να συνεργαστούν οι σειρές για να αποφευχθούν οι «συγκρούσεις εκτός πίστας» τονίζει η FIA

39
Charles Leclerc (MON) Ferrari leads Sebastian Vettel (GER) Ferrari SF90 at the start of the race. Mexican Grand Prix, Sunday 27th October 2019. Mexico City, Mexico.

Η FIA βλέπει την μια σειρά μετά την άλλη των πρωταθλημάτων να δημοσιοποιούν τα αναθεωρημένα τους αγωνιστικά ημερολόγια για την φετινή ιδιόμορφη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου. Μάλιστα έχουν καθοριστεί και ημερομηνίες έναρξης των αγώνων και τους πρότεινει να συνεργαστούν οι σειρές του μηχανοκίνητου αθλητισμού τους επόμενους μήνες για να αποφευχθούν οι «τύρφοι πολέμων» καθώς αρχίζουν να επαναλαμβάνονται διαφορετικές μορφές αγώνων την ίδια μέρα.

Η Formula 1 έχει δηλώσει την πρόθεσή της να ξεκινήσει τη σεζόν του 2020 τον Ιούλιο με αγώνες διπλού κεφαλιού σε ορισμένες πίστες, όπως το Red Bull Ring της Αυστρίας και το Silverstone της Βρετανίας, τα οποία φαίνονται όλο και πιο πιθανό να φιλοξενήσουν τους τέσσερις πρώτους αγώνες αρχίζοντας από την Αυστρία στις 3-5 Ιουλίου.

Εν τω μεταξύ, το MotoGP φέρεται να κοιτάζει για να ξαναρχίσει τη σεζόν του τον Ιούλιο μαζί με πολλές άλλες σειρές, αλλά με το μισό έτος που έχει διαγραφεί από τότε και πολλά μόνιμα κυκλώματα που μοιράζονται πολλά επιστημονικά πεδία, θα υπάρξει βιασύνη για κράτηση τα σαββατοκύριακα.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της FIA Graham Stoker προειδοποίησε ότι μπορεί να οδηγήσει σε διαφωνίες, επιμένοντας ότι μπορεί να είναι ωφέλιμο να συνεργαστείτε και ακόμη και να μοιραστείτε τα σαββατοκύριακα.

«Θα είναι ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό και δυνητικά πολύ κόσμο, και με αυτόν τον τρόπο πρέπει να ελπίζουμε», είπε σε συνέντευξή του στο περιοδικό AUTO της FIA .

«Θέλουμε να δούμε την επιστροφή του εξαιρετικά ζωντανού και διαφορετικού μηχανοκίνητου αθλητισμού που έχουμε συνηθίσει. Ωστόσο, θα χρειαστεί πολύ προσεκτική διαχείριση. Όταν εξετάζουμε πράγματα όπως ο Διεθνής αθλητικός κώδικας και το διεθνές αθλητικό ημερολόγιο, η προσέγγιση πρέπει να είναι ευέλικτη. Είναι ζωτικής σημασίας να δώσουμε προτεραιότητα στη διοργάνωση εκδηλώσεων. Αυτό που θα ήταν αντιπαραγωγικό θα ήταν να εμπλακείτε σε πολέμους».

«Ας μην αναμιχθούμε σε διαμάχες σχετικά με το ποιος έχει ποια χρονικά διαστήματα και ποιες προηγούμενες συμφωνίες θα μπορούσαν να προσδιορίσουν. Αυτή η προσέγγιση δεν θα λειτουργήσει. “

Ο Stroker λέει ότι σε αυτή τη δύσκολη στιγμή είναι σημαντικό για την ευρύτερη κοινότητα των μηχανοκίνητων αθλημάτων να συναντηθούν.

«Η κύρια προτεραιότητα είναι να πάει πάλι μπρος ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και αν αυτό σημαίνει κάποια « σούπερ Σαββατοκύριακα » με πολλές εκδηλώσεις να συμβαίνουν, σε συνεργασία και με ευελιξία, λοιπόν, γιατί όχι;

«Το Motorsport πρέπει να ενωθεί, και πρέπει να έχουμε ευελιξία όσον αφορά τις εκδηλώσεις και τους χώρους και να σκεφτόμαστε έξω από το κουτί για να επαναφέρουμε τα πράγματα με θεαματικό τρόπο που προφανώς θα προσελκύσει το δημόσιο ενδιαφέρον.

«Πρέπει επίσης να δείξουμε ότι το μηχανοκίνητο άθλημα παραμένει σχετικό και με θετική επιρροή, μέσω των μηνυμάτων και των ενεργειών του.»