Νέα ημερομηνία για το Ράλι Islas Canarias 26-28 Νοεμβρίου

12

Η πανδημία του Covid-19  έχει φέρει μεγάλη αναστάτωση στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και ιδιαίτερα στους αγώνες Ράλι. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι της FIA 2020 θα ολοκληρωθεί μία εβδομάδα νωρίτερα από ό, τι είχε προγραμματιστεί μετά την ανακοίνωση ότι το Ράλι Islas Canarias θα διοργανωθεί στις 26-28 Νοεμβρίου, υπό την επιφύλαξη επικύρωσης της νέας ημερομηνίας από την FIA.

Έχοντας αναβληθεί από την αρχική του ημερομηνία που ήταν 7-9 Μαΐου ως απάντηση στην πανδημία του κοραναϊού και τα περιοριστηκά μέτρα που είχαν επιβληθεί, ο ασφάλτινος αγώνας, που μετράει για τους βαθμούς του πρωταθλήματος FIA ERC και του πρωταθλήματος Ισπανίας, είχε εξασφαλίσει νέα ημερομηνία για τις 3-5 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, για να διασφαλιστεί ότι ο επαναπρογραμματισμός θα ήταν εφαρμόσιμος για το ισπανικό πρωτάθλημα και τους οδηγούς και τις ομάδες του, μια νέα ημερομηνία 26-28 Νοεμβρίου έχει υποβληθεί στο World Motor Sport Council της FIA για την τελική έγκριση όταν αυτό θα συνεδριάσει στις 19 Ιουνίου.

«Το Ράλι Islas Canarias δεν είναι μόνο ένας από τους σημαντικότερους αγώνες της σεζόν FIA ERC, αλλά είναι επίσης βασικό συστατικό του ισπανικού πρωταθλήματος», εξήγησε ο Jean -Baptiste Ley, συντονιστής του ERC. 

06 Norbert HERCZIG (HUN), Ramon FERENCZ (HUN), Volkswagen Polo R5, MOL RACING TEAM, Action during the 2019 European Rally Championship ERC Rally di Roma Capitale, from july 19 to 21, at Fiuggi, Italia – Photo Gregory Lenormand / DPPI

«Με την ισπανική Ομοσπονδία RFEDA έναν ισχυρό εταίρο του ERC, ήταν σημαντικό να συμφωνήσουμε σε μια ημερομηνία που θα λειτουργούσε για όλα τα κομάτια. Άλλωστε, είμαστε όλοι στο ίδιο σκάφος λόγω του COVID-19, οπότε είναι σημαντικό όλοι να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Είμαι, συνεπώς, πολύ ευχαριστημένος που έχουμε βρει μια λύση και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε προς την κατεύθυνση της 44ης διοργάνωσης του Rally Islas Canarias το Νοέμβριο.»

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι έχει μεγάλη ιστορία στην γηραιά ήπειρο και αποτελεί την παλαιότερη σειρά διεθνών αγώνων που υπάρχει και είναι ανοικτή σε όλους τους διαγωνιζομένους και δεν αποτελεί εμπόδιο στον ανταγωνισμό.

Είναι μια σειρά αγώνων που αποτελεί το κατάλληλο έδαφος για ελπιδοφόρους νέους οδηγούς που στοχεύουν στην κορυφή, παρέχοντας μια σαφή πορεία προόδου από το εθνικό επίπεδο στο παγκόσμιο επίπεδο.

45 ZBROJA Tomasz (pol), WROBEL Jakub (pol), GO+CARS GO+EAUTO, Citroen DS3 R3, action during the 2019 European Rally Championship PZM Rally Poland at Mikolajki from june 28 to 30 – Photo Jorge Cunha / DPPI

Το ERC προσμετρά για πρωταθλήματα οδηγών και συνοδηγών ως επίσης για τις κατηγορίες ERC 1, ERC 2 και ERC3 καθώς και για το Abarth Rally Cup. Προσμετρά για τα πρωταθλήματα οδηγών ERC 1 Junior και ERC 3 Junior, για το ERC Team, Ladies Trofy Cup, P1 Racing Fuels Podium Challenge.

Η φετινή χρονιά ήταν προγραμματισμενη να περιλαμβάνει 8 συνολικά αγώνες αλλά λόγο της πανδημίας του κορωνοϊου δεν θα γίνει το Ράλι Πολωνίας που έχει ακυρωθεί για το 2020.

Σύμφωνα με τον υπάρχων προγραμματισμό θα γίνουν επτά συνολικά αγώνες μέσα σε πέντε μήνες τέσσερεις σε άσφαλτο και τρείς σε χώμα.

Εναρκτήριος αγώνας θα είναι το Rally di Roma Capitale που είναι προγραμματισμένο για 24-26 Ιουλίου σε ασφάλτινη επιφάνεια. Θα ακολουθήσει το Rally Liepaja  σε χωμάτινες ειδικές από τις 14-16 Αυγούστου στη Λετονία και δυό βδομάδες αργότερα οι ανταγωνιστές θα βρεθούν στην Τσεχική Δημοκρατία για τον ασφάλτινο αγώνα Barum Czech Rally Zlin 28-30 Αυγούστου.

11 INGRAM Chris (gbr), WHITTOCK Ross (gbr) , TOKSPORT WRT, SKODA FABIA R5, podium Under 28 during the 2018 European Rally Championship ERC Azores rally, from March 22 to 24, at Ponta Delgada Portugal – Photo Jorge Cunha / DPPI

Ακολουθούν δυό χωμάτινοι αγώνες το Ράλι Αζόρες 17-19 Σεπτεμβρίου και αμέσως μετά 9-11 Οκτωβρίου η αγωνιστική δράση θα εξελίσσεται στην Κύπρο στο Ράλι Κύπρος.

GALATARIOTIS Simos (CYP), SIMOS GALATARIOTIS, SKODA FABIA R5, and TSOULOFTAS Alexandros (CYP), ALEXANDROS TSOULOFTAS, CITROEN DS3 R5, portraitportrait during the 2018 European Rally Championship ERC Cyprus Rally, from june 15 to 17 at Larnaca, Cyprus – Photo Thomas Fenetre / DPPI

Προτελευταίος αγώνας της φετινής χρονιάς είναι ο ασφάλτινος αγώνας στην Ουγγαρία 6-8 Νοεμβρίου ενώ όπως προαναφέραμε και στην αρχή η χρονιά θα ολοκληρωθεί με τον ασφάλτινο αγώνα στις Κανάριες Νήσους 26-28 Νοεμβρίου. Βέβαια της τελική έγγκριση θα δώσει η FIA και οι αγώνες θα γίνουν κορωνοϊού επιτρέπωντος.

ALONSO Juan Carlos (ARG), Juan Pablo MONASTEROLO (ARG), Mitsubishi Lancer Evo X, portrait during the 2019 European Rally Championship ERC Cyprus Rally, from september 27 to 29 at Larnaca, Cyprus – Photo Francois Flamand / DPPI