Νέο ομoλογιακό δάνειο από την Volvo Cars

34

Η Volvo Cars Σουηδίας εξέδωσε δάνειο αξίας 2 δισεκατομμυρίων σουηδικών κορωνών (214,65 εκατομμύρια δολάρια), δήλωσε σήμερα, μόλις πέντε μήνες μετά την περάτωση της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας, για να καταγγείλει τις εμπορικές εντάσεις και την ύφεση των αποθεμάτων αυτοκινήτων.

Τα κεφάλαια από την πώληση ομολόγων προστίθενται στα ταμεία της Volvo σε μια εποχή που οι κατασκευαστές αυτοκινήτων χρειάζονται μετρητά για την ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων χωρίς οδηγό και επίσης αντιμετωπίζουν αυξανόμενο κόστος από έναν παρατεταμένο εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και επιβράδυνση των πωλήσεων στις μεγάλες αγορές αυτοκινήτων Κίνα και Ευρώπη.

Η Volvo, η οποία αναπτύσσει την Polestar ως ηλεκτροκίνητη μάρκα επιδόσεων και κατέχει συμμετοχή στην κινεζική ιδιοκτήτρια της εταιρείας Geely, Lynk & Co, έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θα χρηματοδοτήσει την ηλεκτρική και αυτόνομη ανάπτυξη οχημάτων από τις υπάρχουσες ταμειακές ροές.

Το νέο ομόλογο, το οποίο λήγει τον Φεβρουάριο του 2023 και πληρώνει ένα κυμαινόμενο επιτόκιο 2,30%, θα χρησιμοποιηθεί για γενικούς εταιρικούς σκοπούς και όχι για ένα συγκεκριμένο έργο, δήλωσε εκπρόσωπος της Volvo.

Το ομολογιακό δάνειο εκδόθηκε με το πρόγραμμα Euro Medium Term Note και η Handelsbanken, η Nordea και η SEB ενήργησαν ως bookrunners για τη συναλλαγή.