Νέος εκτελεστικός αντιπρόεδρος της SEAT ο Axel Andorff

35

O Axel Andorff από σήμερα διορίστηκε νέος εκτελεστικός αντιπρόεδρος της SEAT για την έρευνα και την τεχνολογία. Με σχεδόν 20 χρόνια εμπειρίας στην αυτοκινητοβιομηχανία της Daimler, ο νέος αντιπρόεδρος θα οδηγήσει τα έργα καινοτομίας της εταιρείας, ειδικά εκείνα που αφορούν τη συνδεσιμότητα αυτοκινήτων και την ηλεκτροκίνηση, καθώς και την ανάπτυξη λύσεων και νέων μορφών κινητικότητας.

Ως αντιπρόεδρος της SEAT για την R & D, ο Andorff θα αναφέρνεται απευθείας στον Πρόεδρο της εταιρείας Luca de Meo και θα έχει έδρα στην Εκτελεστική Επιτροπή. Αντικαθιστά τον Dr. Matthias Rabe, ο οποίος αναλαμβάνει διευθυντής της νέας περιοχής Τεχνικής Ανάπτυξης στη μάρκα Volkswagen μετά από περισσότερα από οκτώ χρόνια στην ισπανική αυτοκινητοβιομηχανία.

“Θα θυμόμαστε πριν και μετά τον Matthias Rabe στη SEAT. Το έργο που έχει επιτελέσει για το προϊόν μας έχει καταστήσει ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα εμπορικά σήματα αυτοκινήτων στην Ευρώπη εδώ και αρκετά χρόνια που κινούνται στο επόμενο επίπεδο. Ο Axel Andorff, τον οποίο καλωσορίζω θερμότατα, θα έχει τον συναρπαστικό στόχο να ενοποιήσει τα μελλοντικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και να συνεχίσει να προωθεί την καινοτομία ως βάση για τον μετασχηματισμό που εφαρμόζουμε και που καθιστούν τη SEAT ήδη σήμερα μια εταιρεία απόδειξης αντοχής στο μέλλον  δήλωσε ο de Meo.

Ο Αντιπρόεδρος της R & D της SEAT είναι υπεύθυνος για τους τομείς του Σχεδιασμού – όπου έχουν σχεδιαστεί όλα τα οχήματα της μάρκας, και το Τεχνικό Κέντρο SEAT – το κέντρο γνώσης όπου περισσότεροι από 1.000 μηχανικοί εργάζονται για την ανάπτυξη της καινοτομίας για αυτοκίνητα καθώς και για μελλοντικές λύσεις κινητικότητας.

Ο Andorff, 46 ετών, είναι μηχανικός μηχανικής και οικονομίας από το Πανεπιστήμιο του Kaiserslautern (Γερμανία). Έχει αναπτύξει όλη τη σταδιοδρομία του στη Daimler, όπου ξεκίνησε το 2000. Μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο, ήταν υπεύθυνος για τις έννοιες της ηλεκτρικής και συμπαγούς αρχιτεκτονικής αυτοκινήτων της Mercedes-Benz. Πριν από αυτό, κατείχε διάφορες θέσεις στις περιοχές της Mercedes-Benz R & D και των αγορών. Μεταξύ άλλων ρόλων, ήταν επικεφαλής των μοντέλων πρώτης γενιάς GLA, CLA και CLA Shooting Brake και επίσης δημιούργησε και κατείχε την αγορά της Daimler στην Κίνα, όπου ηγήθηκε της δημιουργίας του δικτύου αγορών της εταιρείας.