Νίκη για Ott Tanak στην Χιλή

35

Ο Ott Tanak ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής στο νεοεισερχόμενο ράλι του Πακοσμίου Πρωταθλήματος της Χιλής καθώς σημείωσε την δεύτερη φετεινή του νίκη και συνάμα έκανε βαθμολογική άνοδο στο πρωτάθλημα οδηγών.

Ο Εσθονος ήταν ο επικεφαλής του αγώνα από την αρχή κέρδισε τις περισσότερες από τις 16 ειδικές που περιλάμβανε ο αγώνας σε μια Toyota Yaris για να κερδίσει τον έκτο γύρο του έτους με διαφορά 23.1sec.

Ο Sébastien Ogier, οδηγώντας ένα Citroën C3, απομάκρυνε τον συμπατριώτη του Γάλλο και εννιά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Sébastien Loeb για να τερματίσει δεύτερος μετά από μια οργισμένη τελευταία πάλη. Ο Ogier  ήταν επικεφαλής του οδηγού του Hyundai i20 κατά 7.1 sec για να ανακτήσει το προβάδισμα του πρωταθλήματος οδηγών.

Ο Tänak κέρδισε τη ζωντανή από την τηλεόραση Wolf Power Stage για να διεκδικήσει πέντε έξτρα βαθμούς. Ο Ogier σκόραρε τέσσερις σαν δεύτερος με τον Jari-Matti Latvala, οδηγώντας ένα Yaris, να παίρνει τρεις βαθμούς ως τρίτο. Οι Loeb και Kris Meeke, σε ένα άλλο Yaris, πήραν δύο και ένα βαθμό αντίστοιχα.

Περισσότερα νέα και αναλυτική περιγραφή του αγώνα αργότερα.