Νικηφόρο ντεμπούτο στη Τσεχία για το Skoda Fabia R5 Evo

43

Ο επικεφαλής οδηγός της πρωταθλήτριας ομάδας στους κατασκευαστές WRC2 Jan Kopecky οδηγώντας το τελευταίο όπλο της Škoda, το Fabia R5 Evo, εξασφάλισε τη νίκη για την Skoda Motorsport στο ντεμπούτο του αγωνιστικού στο Rally Cesky Krumlov που έγινε στη Τσέχικη Δημοκρατία το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Το ολότελα νέο αγωνιστικό περιλαμβάνει βελτιώσεις στις επιδόσεις του κινητήρα, ενισχυμένο αμάξωμα, βελτιωμένο κυλινδρικό κλουβί και σύστημα διεύθυνσης, ο Kopecký ήταν σε ασταμάτητη μορφή καθώς συνέβαλε στο να επιτευχθεί η 46η νίκη του μοντέλου στο Τσέχικο πρωτάθλημα.

Ήταν ταχύτερο από την αρχή αλλά δεν ήταν απολύτως κυρίαρχος καθώς δέχθηκε μιά ποινή 30 δευτερολέπτων μετά από παρεξήγηση του πληρώματος στην 4η ειδική.

Ο Kopecký επέστρεψε στην κορυφή δύο ειδικές αργότερα και στη συνέχεια κυριάρχησε σε πέντε από τις επτά ειδικές ασφάλτινες διαδρομές.

Μερικές φορές το Fabia R5 evo ήταν μισό δευτερόλεπτο ανά χιλιόμετρο πιο γρήγορο από τον πλησιέστερο αντίπαλό του, αλλά ο Kopecký προειδοποίησε ότι υπάρχει μεγαλύτερη ταχύτητα για να έρθει στο Vodafone Rally de Portugal της επόμενης εβδομάδας. Τόσο ο ίδιος όσο και ο Kalle Rovanperä θα οδηγήσουν το νέο αυτοκίνητο στη συνάντηση στου χωματόδρομου WRC 2.

Ο Kopecký δήλωσε: “Πρέπει να ευχαριστήσω ολόκληρη την ομάδα που μου έδωσε ένα τόσο μεγάλο αυτοκίνητο. Δεν ελευθερώσαμε ακόμα τις δυνατότητες του Škoda Fabia R5 evo. Αλλά μπορώ να υποσχεθώ σε όλους τους πελάτες της Skoda, θα έχουν πολλή διασκέδαση και επιτυχία με την αναβαθμισμένη Fabia R5.

“Τώρα, ανυπομονώ πραγματικά το ντεμπούτο του FIA World Rally Championship του αυτοκινήτου στο επερχόμενο Ράλλυ Πορτογαλίας”.

Ο Kopecký έκανε ένα παρόμοιο εντυπωσιακό ντεμπούτο με τον προκάτοχο του R5 evo, όταν οδήγησε την αρχική Fabia R5 στη νίκη στο 2015 Rally Šumava Klatovy.