Νικητές του Laos Trial Rallysprint οι Ζήνωνος και Χριστοφή (Video)

398

Ο Κώστας Ζήνωνος με συνοδηγό το Φάνο Χριστοφή με το Mitsubishi Lancer Evo X ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής στο Laos Trial Rallysprint που πραγματοποιήθηκε χθές στην περιοχή της Κόσιης.

Ένα αγώνα θεσμό για τη Λέσχη Αυτοκινήτου Λάρνακας που ήταν αφιερωμένος στην μνήμη του Γιώργου Λαού και του Κώστα Κουρτέλλα που μετά από αρκετά χρόνια επέστρεψε εκεί όπου ξεκίνησε σε μια περιοχή στο χωριό Αθηαίνου.

Είναι η πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια που ο αγώνας εις μνήμη του Γιώργου Λαού και Κώστα Κουρτέλλα δεν ήταν αγώνας αρχαρίων (Novice) αλλά αγώνας πρωταθλήματος Trial (3ος γύρος) και διοργανωτής του αγώνα δεν ήταν ο Όμιλος Φίλων Αυτοκινήτου (ΟΦΑ) αλλά ο Σύνδεσμος Αυτοκινήτου Λάρνακας.

Συνολικά 45 πληρώματα είχαν δηλώσει συμμετοχή σε αυτό τον αγώνα μνήμης με μάλιστα πολύ αξιόλογες συμμετοχές.

Ανάμεσα σε αυτές οι πρωταθλητές 2018 Σίμος Γαλαταριώτης / Αντώνης Ιωάννου στο Volkswagen Polo R5.

Το παρών του στον αγώνα έδωσαν και οι Ελλαδίτες Ευθύμιος Χαλκιάς/ Λεωνίδας Μαχαίρας με το Nissan Micra Proto.

Ξεχώρισαν επίσης οι συμμετοχές των Χρίστου Σουτζή / Παναγιώτη Σιάλου με το δεύτερο να συμπληρώνει την 100η συμμετοχή του σε αγώνες πρωταθλήματος αλλά και του Γιώργου και Κυριάκου Κουδούνια.

Όπως σε κάθε αγώνα μνήμης στους συναθλητές που προαναφέραμε ήταν και φέτος παρών η οικογένεια Λαού με δυό αυτοκίνητα.

Τους Στέλιο Λαό και Πέτρο Λαό στο ένα και τους Κώστα και Λευτέρη Λαό στο άλλο.

Από ένα τέτοιο αγώνα το παρών του έδωσε για μια ακόμη φορά ο Ανδρέας Φιλίππου που είχε ως μόνιμο συνοδηγό τον φίλο του αείμνηστο Κώστα Κουρτέλλα που έτρεξε με το Δημήτρη Δημητρίου.

Στον αγωνιστικό τομέα ο αγώνας περιλάμβανε μια ειδική διαδρομή 10 περίπου χιλιομέτρων από το Πετροφάνι στην Κόσιη όπου οι διαγωνιζόμενοι της κάλυψαν τρείς συνολικά φορές και στην προσθήκη των χρόνων βγήκε ο νικητής.

Οι Ζήνωνος / Χριστοφή σημείωσαν τον ταχύτερο χρόνο και στα τρία περάσματα και με συνολικό χρόνο 18:53.50 στέφθηκαν νικητές.

Με διαφορά +20.20 δευτερόλεπτα στην δεύτερη θέση οι Αντώνης Χιλιμίντρης με τον Κυριάκο Δαμιανού επίσης με Mitsubishi Lancer Evo X.

Οι Ελλαδίτες Ευθύμιος Χαλκιάς / Λεωνίδας Μαχαίρας με το Nissan Micra Proto  πλασαρίστηκαν στην Τρίτη θέση γενικής κατάταξης.

Ο Μιχάλης Στυλιανού «Μούκης» με συνοδηγό το Νικόλα Χούτρη ήταν οι νικητές στην κατηγορία RCS2 με το Mitsubishi Lancer Evo 6 που πλασαρίστηκαν στην 4η θέση γενικής, μετά την ποινή 10 δευτερολέπτων που τους επιβλήθηκε για 24 χιλιοστά του δευτερολέπτου στο δεύτερο τους πέρασμα. Ποινή που αν δεν έμπαινε τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά και θα τερματιζαν στην 2η θέση.

Δεύτερος στην κατηγορία αυτή και 6ος γενικής ο Δημήτρης Γραμμένος με συνοδηγό τον Χαράλαμπο Ιωάννου σε ένα Mitsubishi Lancer Evo 3.

Στην 5η θέση γενικής οι Κώστας Λαός / Λευτέρης Λαός με το Mitsubishi Lancer Evo 9.

Με το ίδιο αυτοκίνητο στην 7η θέση γενικής ο Στέλιος Λαός με συνοδηγό τον Πέτρο Λαό.

Νικητής στην δικήνητη κατηγορία και στην RC3 ο Παναγιώτης Ξενοφώντος με τον Ανδρέα Ξενοφώντος με το Honda FN2 Type R και 8ος γενικής κατάταξης.

Στους δικήνητους την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Θωμάς Θεοφάνους με συνοδηγό τον Χρίστο Ιορδάνους σε ένα Peugeot 106 S16 στην 10η θέση γενικής και νικητής στην RCS1.

Την δεύτερη θέση στην RCS1 εξασφάλισαν οι Χριστόδουλος Χριστοδούλου και Γιάννος Καλλής σε ένα Honda Civic με τους Χρύσο Παντελή και Νικόλα Χατζηματθαίου να τερματίζουν στην 3η θέση της κατηγορίας.

Δεύτερος στην RC3 ο Χρίστος και Ανδρέας Μαννούρης με το Citroen DS3 R3 Max

Στα μεικτά πληρώματα νικητές ο Ιορδάνης Κυριάκου με συνοδηγό τον Κυριάκο Κυριάκου σε ένα Subaru Impreza N12 που κατέλαβαν και την 9η θέση γενικής.

Δεύτερος στην κατηγορία των μεικτών πληρωμάτων ο Αγγελος και ο Ανδρέας Πετρίδης με ένα Mitsubishi Lancer Evo 8 που πλασαρίστηκαν στην 11η θέση.

O Χρίστος Σουτζής με συνοδηγό τον Παναγιώτη Σιάλο από τις παλαιές καραβάνες του αθλήματος επανήλθαν στην αγωνιστική δράση και τερμάτισαν στην 12η θέση γενικής

Από τα 45 πληρώματα που δήλωσαν αρχικά συμμετοχή ξεκίνησαν τον αγώνα τα 41.

Δεν πήραν εκκίνηση ο Σίμος Γαλαταριώτης / Αντώνης Ιωάννου, Φανής Τζιούνιορ/ Τσιελεπής, Μιχάλης Ιακώβου/ Κώστας Μαυρουδής και Ζαχαρίας Μανώλη/ Ανδρέας Κυριακού.

Ο αγώνας σταθήκε καταστροφικός για οκτώ συνολικά πληρώματα που τέθηκαν εκτός μάχης.

Οι Γεώργιος και Κυριάκος Κουδούνιας, Ο Λούης Παπαγεωργίου / Αριστος Νικολάου και Άκης Έλληνας / Μιχαλάκης Μιχαήλ τέθηκαν εκτός αγώνα από την αναγνώριση της διαδρομής.

Στη συνέχεια αποχώρησαν με διάφορα προβλήματα ο Ανδρέας Φιλίππου με τον Δημήτρη Δημητρίου, Μιχάλης Διομήδους / Ανδρέας Τσιάκκας, Γιώργος Παφίτης / Μιχάλης Βασιλείου, Σταύρος Σταύρου / Ελπιδωφόρος Ελπιδωφόρου και Αβραάμ Νικολάου / Γεώργιος Νικολάου.

Η όλη διοργάνωση του αγώνα και ο ηλιόλουστος καιρός πρόσφερε στους φίλους του αθλήματος καλό θέαμα και ανταγωνισμό.

Το φωτογραφικό υλικό και το βίντεο από τον αγώνα είναι του Ανδρέα Τσιηφτέ