Νικητής ο Andrea Dovizionso στο Κατάρ

49

Εντυπωσιακή νίκη απέσπασε στον εναρκτήριο αγώνα του MotoGP στο Κατάρ που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο Ιταλός Andrea Dovizionso με Ducati στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Ισπανός Marc Marques με Honda ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Valentino Rossi.

Με το που έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο Γάλλος  Jarco που ξεκινούσε από την Pole Position τέθηκε επικεφαλής του αγώνα και πραγματοποιόντας καλή εμφάνιση με την δορυφορική ομάδα της Yamaha Tech κράτησε την πρωτοπορία του αγώνα μέχρι και τον 18 γύρο από τους 22 στην πίστα του Losail αντέχωντας την πίεση που του εξασκούσαν τόσο ο Marques αρχικά όσο και ο Dovizionso που ξεκινούσε από την 5η θέση στην δεύτερη σειρά της εκκίνησης.

Εκανε πολύ καλή εκκίνηση ο Ιταλός και βρέθηκε από την πρώτη στροφή στην 3η θέση και πίεζε ασφυκτικά τον Marques που προσπέρασε πολύ νωρίς. Βρισκόταν πολύ κοντά στον Γάλλο αναβάτη και μόλις του δώθηκε η ευκαιρία στον 19 γύρο πέρασε στην πρωτοπορία που την κράτησε μέχρι και το τέλος του αγώνα.

« ήταν μια πολύ φανταστική κούρσα» δήλωσε αμέσως μετά τον τερματισμό του ο Andrea Dovizionso που ξεκίνησε με το δεξί την φετινή αγωνιστική χρονιά.

Στην 4η θέση πλασαρίστηκε ο Βρετανός Crutchlow με Honda ακολουθούμενος από τον Ιταλό Petrucci (Ducati) και την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε ο Vinales (Yamaha)

Την κατηγορία Moto2 στον εναρκτήριο αγώνα στο Καταρ κέρδισε ο Francesco Bagnaia με δεύτερο τον Lorenzo BALDASSARRI και τρίτο τον Alex MARQUEZ.

Τέλος την κατηγορία Moto3 κέρδισε ο Jorge Martin με δεύτερο τον Aron CANET ενώ το βάθρο στην μικρή κατηγορία συμπλήρωσε ο Lorenzo DALLA