Νικητής ο Neuville πρωταθλητής ο Ott Tanak

27

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το Ράλι Ισπανίας με τον Thierry Neuville να εξασφαλίζει τη νίκη και τον Εσθονό Ott Tanak να εξασφαλίζει τον τίτλων οδηγών.

Το RallyRACC Catalunya – Rally de Espana  ήταν ο πρότελευταίος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι και στην τελευταία Wolf Power Stage αναδείχθηκε ο πρωταθλητής οδηγών.

Ο Εσθονός εξασφάλισε τους βαθμούς που ήθελε για να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο στην καριέρα του μετά από μια πολύ δυνατή μάχη που έδωσε με τον Thierry Neuville. Ο Βέλγος οδηγός με υπερπροσπάθεια ήθελε να φέρει τη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου στον τελικό γύρο τον επόμενο μήνα στην Αυστραλία αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο Neuville κέρδισε την τριήμερη μάχη μεικτής επιφάνειας με 17.2 δευτερόλεπτα διαφορά σε ένα Hyundai i20 με τον συμπαίκτη του Dani Sordo να τερματίζει τρίτος, 0.4 δευτερόλεπτα πίσω από την Toyota Yaris του Tänak. Ο πρώτος και ο τρίτος για την κορεατική ομάδα επέκτειναν το προβάδισμα για την ομάδα τους στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών από την Toyota Gazoo Racing σε 18 βαθμούς.

Ο Tänak κέρδισε τη ζωντανή από την τηλεόραση Wolf Power Stage για να διεκδικήσει πέντε έξτρα πόντους. Ο Elfyn Evans ήταν δεύτερος σε ένα Ford Fiesta για να συγκεντρώσει τέσσερεις βαθμούς, με τον Neuville να παίρνει τρείς καθώς τερμάτισε τρίτος. Ο Sordo και ο Sébastien Ogier, οδηγώντας ένα Citroën C3, ήταν τέταρτοι και πέμπτοι για να πάρουν δύο και ένα βαθμό.

Περισσότερα από τον αγώνα και αναλυτική περιγραφή αργότερα