Νικητής στα δέκατα ο Τσουλόφτας

144

Ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας με συνοδηγό τον Αντώνη Χρυσοστόμου με το Citroen DS3 R5 μετά την επαναμέτρηση των χρόνων των ειδικών διαδρομώς του εναρκτήριου αγώνα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι, του Ανατολικού Σαφάρι, είναι οι νικητές.

Στην δεύτερη θέση με μόλις 3 δέκατα διαφορά οι περσινοί πρωταθλητές Σίμος Γαλαταριώτης / Αντώνης Ιωάννου με το Skoda Fabia R5 με τους Πέτρο Παντελή / Κύπρο Χαραλάμπους να συμπληρώνουν το χαμηλότερο σκαλί του βάθρου.

Συναρπαστική και απρόβλεπτη ήταν η εξέλιξη του αγώνα και όλοι θα μιλούν για αρκετό καιρό για τον συγκεκριμένο αγώνα που αφήνει γλυκόπικρη γεύση στους διαγωνιζομένους.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Λέσχη Αυτοκινήτου Αμμοχώστου διοργανώτρια του αγώνα εδώ και καιρό κατέβαλε αρκετές προσπάθειες ώστε να διοργανώσει ένα τέλειο αγώνα που τελικά δεν ήταν τέλειος όχι από δική τους ευθύνη αλλά λόγο των καιρικών συνθηκών.

Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών τους ανάγκασαν να ακυρώσουν την ειδική διαδρομή του Κάβο Γκρέκο αρχικά αλλά οι παρατεταμένες βροχές ανάγκασαν σημαντικό αριθμό πληρωμάτων να μην ξεκινήσουν τον αγώνα, εννέα στο σύνολο, ανάμεσα δε σε αυτούς και του Χρίστου Δημοσθένους / Κωσταντίνου Παύλου. Αλλά έξι πληρώματα πήραν εκκίνηση αλλά δεν έφτασαν ποτέ στην εναρκτήρια ειδική.

Στον αγωνιστικό δε τομέα με το δεξί ξεκίνησε τον αγώνα ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας κερδίζοντας το πρώτο πέρασμα από την ειδική Παραλιμνίτικα για να απαντήση στην δεύτερη στην Αγία Θέκλα ο Σίμος Γαλαταριώτης. Με την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους φάνηκε ότι ο αγώνας θα ήταν αμφίροπος αλλά και συναρπαστικός μέσα στις λάσπες και το παραμικρό λάθος θα είχε και κόστος.

Το δεύτερο πέρασμα από τις δυό ειδικές που προαναφέραμε ανήκε στο Τσουλόφτα τις οποίες κέρδισε και σε συνδιασμό με την έξοδο που είχε ο Γαλαταριώτης στην Αγία Θέκλα με το τέλος της πρώτης μέρας η διαφορά τους ανέβηκε στο +21.4

Η δεύτερη μέρα του αγώνα ήταν άκρως συναρπαστική ταχύτερος στις πέντε από τις έξι ειδικές ο Σίμος Γαλαταριώτης και φτάνοντας στο τερματισμό θεωρείθηκε στα προσωρινά αποτελέσματα ως νικητής του αγώνα με 6 δέκατα διαφορά από το Τσουλόφτα.

Ακολούθως είχαμε επαναμέτρηση των χρόνων και τελικά νικητής αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας με 3 δέκατα διαφορά.

Συναρπαστικές όμως μάχες είχαμε και για την χαμηλότερη θέση στο βάθρο που διεκδικούσαν μέρι το τέλος τρία πληρώματα. Ταχύτερος ο Πέτρος Παντελή με τον Κύπρο Χριστοδούλου στο Mitsubishi Lancer Evo X στο νήμα κέρδισαν την Τρίτη θέση μαζί και τη νίκη στην κατηγορία των συμβατικών αυτοκινήτων Ν με πάνω από πέντε λεπτά διαφορά .

Στην 4η θέση τα αδέλφια Γιώργος και Παύλος Εγγλέζου με το  Mitsubishi Lancer Evo 9 ακολουθούμενοι από τους Παναγιώτη Γιάγκου / Παναγιώτη Κυριάκου με το Hyundai i20. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι Σταύρος Αντωνίου / Δημήτρης Πιερή με το Mitsubishi Lancer Evo Χ. Μετά από μια καλή εμφάνιση στην 7η θέση γενικής πλασαρίστηκαν οι Γιώργος Παφίτης / Ανδρέας Τσιάκκας με το Mitsubishi Lancer Evo 9.

Με πανομοιότυπο αυτοκίνητο στην 8η θέση τερμάτισαν οι Λιμνιώτης / Μιχάλης Σοφοκλέους με τους Γιώργο Νέστωρος / Γιάννο Καλλή να τερματίζουν στην 9η θέση με το Mitsubishi Lancer Evo 5 που ήταν και η νικητές στην κατηγορία RC S2. Την δεύτερη θέση στην RC S2 εξασφάλισαν οι Στέφανος Στεφάνου με τον Δημήτρη Στεφάνου με Mitsubishi Lancer Evo 6.  Την πρώτη βαθμολογημένη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Μιχάλης Ποσίδειας / Κυριάκος Δαμιανού μετά από αρκετά προβλήματα που αντιμετώπισαν.

Φυσικά δεν ήταν οι μόνοι καθώς οι λασπωμένες ειδικές διαδρομές ταλαιπώρησαν αφάνταστα όλους τους διαγωνιζόμενους που ο καθένα από αυτούς που έλαβε μέρος μετρά τις δικές του ζημιές.

Στη δικήνητη κατηγορία νικητές αναδείχθηκαν οι Leo / Zolis με το Suzuki Swift Sport με δεύτερους στην κατηγορία τους Κωσταντίνο Τελεβάντο / Τάκη Σταύρου με το Ford Fiesta R2 που μετά την αποχώρηση τους την πρώτη μέρα επανήλθαν με το καθεστώς Rally 2 στον αγώνα.

Οι Χρίστος Ιορδάνους / Ιορδάνης Ιορδάνους με το Peugeot 206 κέρδισαν την κατηγορία RC3 με δεύτερους στην κατηγορία αυτή τους Παναγιώτη και Ανδρέα Ξενοφώντος με το Honda Civic που και αυτοί τέθηκαν από νωρίς εκτός αγώνα με το τέλος της πρώτης ειδικής και επανήλθε και αυτός στον αγώνα με το καθεστώς Rally 2.

Στους άτυχους του αγώνα συμπεριλαμβάνονται οι Άκης Έλληνας / Μιχαλάκης Μιχαήλ, Οι Χρίστος και Ανδρέας Μαννούρης στην τελευταία ειδική και οι Κώστας Ζήνωνος / Φάνος Χριστοφή μια ειδική πριν το τέλο μετά από έξοδο στο Αμμονίσιο την στιγμή που έδιναν μάχη για την χαμηλότερη θέση στο βάθρο.

Τελικά το 34ο Ράλι Ανατολικό Σαφάρι έχει περάσει στις σελίδες της ιστορίας που έμελλε να κριθεί μετά το τέλος του αγώνα και επισκίασε τις πραγματικά φοβερές μάχες που είχαμε στις ειδικές. Με τόση μικρή διαφορά μόλις 3 δέκατα καταγράφεται και ως ο αγώνας με την μικρότερη διαφορά στα χρονικά των αγώνων στο τόπο μας.

Ο επόμενος γύρος για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι θα γίνει 30-31 Μαρτίου και θα είναι ο Γύρος της Κύπρου με οργανωτή τον ΟΦΑ