Νικητής στην Τουρκία ο Sebastien Ogier

31

Μεγάλος θριαμβευτής στο Ράλι Τουρκίας που ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα  ήταν η Citroen Racing που εξασφαλισε τις δυό πρώτες θέσεις με τους Sebastien Ogier  και Esapekka Lappi ενισχύοντας τις ελπίδες του γάλλου για ακόμη ένα τίτλο οδηγών

Ο Γάλλος τερμάτισε 34,7 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Esapekka Lappi μετά από πάνω από 300 αγωνιστηκά  χιλιόμετρα σε βραχώδεις γεμάτες πέτρες ειδικές διαδρομές στα βουνά που αποδείχθηκαν εξοντωτικές για τους συμμετέχοντες και σε αγώνα επιβίωσης.

Μίλησε η εμπειρία του γάλλου οδηγού και με ένα αγώνα τακτικής απόφυγε τις κακοτοπιέςκαι εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις ατυχίες των αντιπάλων του κρατήθηκε ζωντανός στη μάχη του αγώνα πήρε προβάδισμα +0,2 χθές βράδυ και το μόνο που απόμενε σήμερα ήταν η διαχείρηση του για να πάρει τη νίκη.

Μια νίκη πολύ σημαντική η πρώτη του από τον Μάρτιο για να κλείσει το χάσμα από τον αρχηγό του πρωταθλήματος Ott Tänak που μετά από προβλήματα το μόνο που κατάφερε ήταν να εξασφαλίσει μόνο 5 βαθμούς από την τελευταία Wolf Power Stage.

Με το Citroën C3 ο οδηγός που ήταν επικεφαλής του αγώνα για το μεγαλύτερο διάστημα ο φινλανδός Lappi επέζησε από μισή περιστροφή που είχε στην προτελευταία ειδική για να τελειώσει στην δεύτερη θέση με +34,7 από το νικητή και με πλεονέκτημα +29,8 από τον Andreas Mikkelsen με το Hyundai i20 του που συμπλήρωσε το βάθρο.

Στην 4η θέση ο Teemu Suninen με το M-sport Ford και πέμπτος ο Dani Sordo επίσης Hyundai i20 . Ο Νορβηγός και ο Ισπανός οδηγός με τους βαθμούς που εξασφάλισαν βοήθησαν την Hyundai Motorsport να επεκτείνει το προβάδισμα της από την Toyota Gazoo Racing στην κατάταξη των κατασκευαστών.

Στην έκτη θέση γενικής πλασαρίστηκε ο Jari Mati Latvala ακολουθούμενος από τον ομόσταυλο του βρετανό Kris Meeke με τον Thierry Neuville να καταλαμβάνει την 8η θέση γενικής.

Ο Tänak  όπως προαναφέραμε κέρδισε τη ζωντανή από την τηλεόραση Wolf Power Stage για να διεκδικήσει πέντε βαθμούς μπόνους σε μια Toyota Yaris. Ο Thierry Neuville οδήγησε το i20 στη δεύτερη θέση και πήρε τέσσερεις βαθμούς, με τον Ogier να παίρνει τρείς βαθμούς από την τρίτη θέση. Ο Jari-Matti Latvala και ο Teemu Suninen, οδηγώντας ένα Yaris και ένα Ford Fiesta αντίστοιχα πήραν δύο και ένα βαθμό αντίστοιχα.

Στη μάχη του πρωταθλήματος οδηγών εξακολουθεί να είναι στην πρωτοπορία ο Ott Tanak με 210 ακολουθούμενος από τον Sebastien Ogier δεύτερο που συγκεντρώνει 193 και τον Thierry Neuville στην 3η θέση που έχει 180 βαθμούς.

Η διαφορά των 30 βαθμών στους επόμενους τρείς αγώνες που απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος μπορεί να ανατραπεί και τολμούμε να αναφέρουμε ότι περιμένουμε ένα απρόσμενο και συναρπαστικό φινάλε όπου είχαμε και έχουμε απροβλεπτους και συναρπαστικούς αγώνες φέτος.