Νικητής του 2019 Volant Winfield ο Jules Mettetal

Ο 16 χρόνος γάλλος οδηγός θα τρέξει στο γαλλικό πρωτάθλημα F4 που ξεκινά από τη πίστα του Nogaro στις 20 Απριλίου

22
2019 WINFIELD steering wheel, from February 23 to 25 at Paul Ricard, France - Photo Thomas Fenetre
2019 WINFIELD steering wheel, from February 23 to 25 at Paul Ricard, France – Photo Thomas Fenetre

Ο Jules Mettetal, νικητής του 2019 Volant Winfield που πραγματοποιήθηκε στο διάσημο Circuit Paul Ricard, θα κάνει το FIA γαλλικό πρωτάθλημα F4 στο ντεμπούτο του στο Nogaro στις 20 Απριλίου. 
 
Μετά από ένα έντονα αμφισβητήσιμο φινάλε ανάμεσα σε τέσσερα αποφασιστικά νεαρά ταλέντα, ο Jules αποδείχθηκε ο ταχύτερος κατά τη διάρκεια τριών από τις τέσσερις δοκιμασίες και ήταν εξίσου άνετος κατά τη διάρκεια των διαφόρων σωματικών και πνευματικών εργαστηρίων. 
 
Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από εμπλεκόμενους του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού, επέλεξεν τον Γάλλο, κερδίζοντας έτσι την πλήρη υποστήριξη στο FIA French F4 Championship που διοργανώνει η Ακαδημία FFSA. Ο 16χρονος θα έχει το βαρύ καθήκον να αντιμετωπίσει τον νικητή του 2018, Volio, Caio Collet, ο οποίος ανέβηκε για την άνοδο του γαλλικού τίτλου F4 εκείνου του έτους. 
 
“Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Winfield που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία”, δήλωσε ο Jules, “Είμαι πολύ χαρούμενος που εισέρχομαι στο γαλλικό πρωτάθλημα F4 της FIA και θα υποστηριχθώ από αυτό το θρυλικό σχολείο και είμαι πρόθυμος να βρεθώ πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου και να ανταγωνισθώ με ισότιμους μηχανισμούς ενάντια στους άλλους οδηγούς , αλλά εξακολουθώ να επιδιώκω τη νίκη. ” 
 
Επίσης ο φιναλιστ της σειράς 2019 Volant Nicky Hays έχει δείξει τις δυνατότητές του ο Αμερικανός οδηγός καθώς θα πετάξει και με τα χρώματα της σχολής Winfield Racing. 
 
“Είμαι πολύ ευγνώμων στο Winfield για την υποστήριξη της πρώτης μου σεζόν σε αγώνες με μονοθέσια”, δήλωσε ο Hays, “Αυτή είναι μια νέα ευκαιρία να δείξω τις δυνατότητές μου στην Ευρώπη και είμαι πρόθυμος να ξεκινήσω αυτό το νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου. Θέλω να μάθω όσο το δυνατόν περισσότερο κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν, ενώ παράλληλα να παρουσιάσω όλες τις ικανότητές μου σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον”. 
 
Ο Isack Hadjar, ο οποίος ανέβηκε στην πρόκληση του νέου Trophée Winfield που είναι αφιερωμένο στον οδηγό, αναμένεται επίσης να είναι υποψήφιος τίτλου στην κατηγορία Junior. 
 
Ο φιναλίστας του Volant 2018 Stuart White, ο οποίος κέρδισε στο Spa το περασμένο έτος με το banner Winfield, θα απολαύσει την πρώτη του πλήρη σεζόν στο FIA French F4 Championship φέτος, αφού υπέγραψε πρόσφατα στην  ομάδα Junior Sauber. 
 
“Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους οδηγούς Winfield που εισέρχονται αυτή τη σεζόν”, δήλωσε η Anne-Charlotte Remy, Γενικός Διευθυντής της Winfield Racing School, “Η μάχη για τον τίτλο του FIA French F4 φαίνεται σκληρή και το επίπεδο ανταγωνισμού φέτος θα είναι και πάλι πολύ υψηλού επιπέδου. Είμαστε περήφανοι για τη Winfield Racing School για να μπορέσουμε να προσφέρουμε την απαραίτητη καθοδήγηση στους νέους οδηγούς για να τους επιτρέψουμε κλέβουμε το προβάδισμα κατά τη διάρκεια της πρώτης τους σεζόν σε μονοθέσια και είμαστε επίσης ευχαριστημένοι που οκτώ από τους 19 οδηγούς που συμμετείχαν στο 2019 συμμετείχαν στο Volant Winfield νωρίτερα αυτό το έτος και ο 2018 φιναλίστ Stuart White ο οποίος επιστρέφει στη σειρά και του εύχομαι καλό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους βασικούς μας συνεργάτες κράνη Bell και Circuit Paul Ricard για τη συνεχή υποστήριξή τους. “
 
Το αγωνιστικό ημερολόγιο του 2019 αποτελείται από επτά συναντήσεις τριών αγώνων σε διάσημες ευρωπαϊκές διαδρομές όπως το Magny-Cours, το Spa-Francorchamps, ο Paul Ricard και το Hungaroring. Η πρώτη συνάντηση αγώνων της σεζόν θα γίνει στις 20-22 Απριλίου για το παραδοσιακό Κύπελλο Πάσχα στην πίστα Nogaro.