Ντεπούτο του Honda e Prototype στην Γενεύη

19

Το νέο αστικό ηλεκτρικό όχημα της Honda που θα παρουσιαστεί στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2019 την επόμενη εβδομάδα αποκάλυψε σήμερα η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία. Πρόκειτε για το Honda e Prototype που ξεκινά από το εξαιρετικά αναγνωρισμένο Urban EV Concept του 2017 και αποτελεί βασικό κομμάτι της στρατηγικής “Electric Vision” της Honda για την ευρωπαϊκή αγορά.

Σχεδιασμένο για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σύγχρονου τρόπου ζωής, το Honda e Prototype συνδυάζει μοναδικό σχεδιασμό, προηγμένη λειτουργικότητα και εμπνευσμένη δυναμική οδήγησης. 

Το Honda e Prototype έχει αναπτυχθεί με έμφαση στη λειτουργικότητα και το σκοπό που χαρακτηρίζει την απλότητα του σχεδιασμού με μοναδικό χαρακτήρα. Τα ομαλά περιγράμματα του αμαξώματος οδηγούν από το καπό προς το πανοραμικό ανεμοθώρακα για να δημιουργήσουν μια συνεχή επιφάνεια πάνω και πάνω από τους πρόσθιους επιβάτες. Περαιτέρω βελτιώνοντας τις αεροδυναμικές επιδόσεις, οι ατέρμονες κολόνες Α κάθονται σχεδόν καθαρά με το γυαλί, για να σας βοηθήσουν να απολαύσετε ένα ήσυχο και εκλεπτυσμένο ταξίδι.

Honda confirms world premiere of new electric vehicle prototype at 2019 Geneva Motor Show

Ο σχεδιασμός του είναι ρετρό και απλός, μιάς και αποτελεί την εξέλιξη όπως προαναφέραμε του πρωτότυπου Urban EV Concept. Το αυτοκίνητο δεν διαθέτει πλαϊνούς καθρέπτες, με αυτούς να έχουν δώσει την θέση τους σε κάμερες, ενώ σε αντίθεση με το πρωτότυπο αυτό είναι πεντάθυρο.

Φέρει pop out χειρολαβές, LED φωτιστικά σώματα με τη θύρα φόρτισης του αυτοκινήτου να βρίσκεται στο κέντρο του καπό για εύκολη χρήση από τις δύο πλευρές του αυτοκινήτου, με ορατό φωτισμό LED μέσα από το γυάλινο κάλυμμα για να καλωσορίσει τον οδηγό και να ενημερώσει για την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας.

Στο εσωτερικό, μια ευρύχωρη καμπίνα με μοντέρνα μινιμαλιστική αισθητική δημιουργεί μια χαλαρή ατμόσφαιρα για τους τέσσερις επιβάτες. Η κεντρική κονσόλα αποτελείται από μια τεράστια οθόνη, με τον πίνακα οργάνων να είναι ψηφιακός. Η αίσθηση της ευρυχωρίας ενισχύεται από το επίπεδο πάτωμα στο μπροστινό και πίσω μέρος της καμπίνας. Οι υφασμάτινες επενδύσεις και τα ξύλινα διακοσμητικά είναι αισθητά παντού.Το αυτοκίνητο εξοπλίζεται και με κάμερα οπισθοπορείας. Το αυτοκίνητο κατασκευάζεται πάνω σε μια ολοκαίνουργια πλετφόρμα που έχει αναπτύξει η Honda για τα ηλεκτρικά της μοντέλα. Αυτή παρότι έχει μικρές διαστάσεις, χαρίζει στο μοντέλο ένα σχετικά μακρύ μεταξόνιο και μεγάλα μετατρόχια, προσφέροντας εξαιρετική αστική ευελιξία και δυναμικά χαρακτηριστικά οδήγησης.

Ο ηλεκτροκινητήρας κινεί τους πίσω τροχούς, με την μπαταρία του να προσφέρει αυτονομία μεγαλύτερη των 200 χιλιομέτρων ανά φόρτιση. Η μπαταρία, μέσω ταχυφορτιστή, μπορεί να φορτίζει κατά 80% μέσα σε 30 λεπτά. Η Honda δεν αποκάλυψε νούμερα επιδόσεων ούτε ιπποδύναμης.

Tο Honda Urban EV θα ενσωματώνει το σύστημα Power Manager Concept, που έχει σχεδιαστεί ώστε να αποθηκεύει ενέργεια πιο αποδοτικά και με αυτή να τροφοδοτεί είτε το σπίτι του ιδιοκτήτη, είτε να στέλνεται στο δίκτυο, επιτρέποντας στον ιδιοκτήτη του να βγάζει κέρδος.

Η ιαπωνική εταιρεία θα ξεκινήσει να δέχεται παραγγελίες για το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο μαζικής παραγωγής της που θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019. Η παραγωγή του θα ξεκινήσει αργότερα μέσα στη φετινή χρονιά. Η Honda θέλει εώς το 2015, τα 2/3 των πωλήσεων της στην γηραιά ήπειρο να αποτελείται από υβριδικά, plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα.