Ο Alexey Lukyanuk μιλά για την αποχώρηση του

130

Ο

Ο πρωταθλητής του ERC 2018, Alexey Lukyanuk, εξήγησε τι συνέβη όταν έσπασε και αποχώρησε από το Ράλι στις Αζόρες χθες.

Ο Ρώσσος οδηγός είχε κυρίαρχη μορφή στην αρχή της υπεράσπισης του τίτλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι της FIA, μέχρις ότου μια παρακέντηση τον έριξε τρίτο στην προτελευταία ειδικη.

Αλλά τα χειρότερα ακολούθησαν, όπως εξήγησε ο οδηγός της Saintéloc: “Υπήρχε μια ευθεία, 150 μέτρα, και μια σκληρή αριστερή στροφή. Κατά την πέδηση το πεντάλ έφτασε στο πάτωμα. Μια γραμμή φρένων υπέστη ζημιά μετά την παρακέντηση στην προηγούμενη ειδική. Δυστυχώς, ο σωλήνας απλώς απομακρύνθηκε και χάσαμε τα φρένα.

«Προσπάθησα να οδηγήσω στη στροφή με τα αντανακλαστικά μου, αλλά αγγίξαμε το εσωτερικό και στη συνέχεια ξεκινήσαμε να κυλούμε και δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτε. Θα συζητήσουμε βεβαίως τι θα μπορούσα να κάνω με διαφορετικό τρόπο. Δεν είναι λάθος του οδηγού, είναι κάτι άλλο “.

Από την παρακέντηση που κατέστρεψε τις ελπίδες του για δεύτερη νίκη επί των Αζορών Rallye, ο Lukyanuk δήλωσε: «Ήταν μια αργή παρακέντηση στην αρχή της ειδικής. Αρχίσα να αισθάνομαι ότι το ελαστικό έχανε πίεση, αλλά αποφασίσαμε να μην σταματήσουμε γιατί ήξερα ότι θα χάναμε πολύ χρόνο να αλλάξουμε τον τροχό. Είχαμε χάσει 1m20s ή κάτι τέτοιο έτσι δεν ήταν μια κακή απόφαση να μην σταματήσουμε. Αλλά υπήρξαν μικρές ζημιές σε αυτή τη γραμμή φρένων – αυτό έγινε κατά τη διάρκεια της ειδικής. “

Ζητήθηκε από τον Lukyanuk να συνοψίσει το τριήμερο των Αζορών, στο οποίο σημείωσε το ντεμπούτο του σε ένα Citroën C3 R5, ο ρώσσος είπε: “Φυσικά η θλίψη υπερβαίνει τα πάντα, αλλά υπάρχουν πολλά θετικά. Το αυτοκίνητο είναι γρήγορο, είμαστε γρήγοροι και η ομάδα είναι καλή. Σχεδόν δεν κάναμε λάθη κατά τη διάρκεια του αγώνα, προχωρούμε, βρίσκουμε χρήματα για επισκευές και βλέπουμε τον επόμενο αγώνα. Είναι απίστευτα δύσκολο όταν ξέρεις ότι κερδίζεις, αλλά συμβαίνει αυτό. “

Το ράλι Islas Canaris φιλοξενεί τον δεύτερο γύρο του ERC από τις 2-4 Μαΐου. Ο Lukyanuk και ο συνοδηγός Alexey Arnautov έχουν κερδίσει την διοργάνωση τρείς φορές και στρέφουν πλέον τα μάτια και την προσοχή τους σε αυτό τον αγώνα.