Ο Γερμανός Harald Grohs στο Zolder 35 χρόνια μετά

28

Αρχές του επόμενου μήνα ξεκινά η νέα χρονιά του DTM χωρίς βέβαια τη συμμετοχή της Mercedes και με την εμφάνιση στο πρωτάθλημα της Aston Martin  και νέων αγώνων στο πρωτάθλημα. Μια χρονιά που αναμένεται άκρως συναρπαστική αλλά δημιουργεί και συναισθηματική σύνδεση με το παρελθόν της. Γιατί το λέμε αυτό απλούστατα καθώς σε πέντε από τις συναντήσεις της χρονιάς θα δούμε παράλληλα με τον κύριο αγώνα και αγώνες με τα Tourenwagen Glassics.

Η επιστροφή του DTM στο Zolder τον επόμενο μήνα στις 17-19 Μαΐου για τον δεύτερο γύρο της χρονιάς θα προσφέρει στους οπαδούς την ευκαιρία να ξαναζήσουν τις πρώτες μέρες της σειράς τουριστικών αυτοκινήτων υψηλής ισχύος, που γιορτάζει την 35η επέτειό του φέτος. 

Το 1984, η περίφημη βελγική πίστα φιλοξένησε τον πρώτο αγώνα του DTM, φέτος, το Σαββατοκύριακο του αγώνα θα περιλαμβάνει ένα γύρο της ολοένα και πιο δημοφιλούς σειράς Tourenwagen Classics (TWC). 

Σε ένα μικρό κομμάτι συμμετρίας, ο Γερμανός Harald Grohs, ο νικητής του πρώτου αγώνα πίσω στο 1984, θα είναι επίσης στους συμμετέχοντες του TWC του Zolder.  Ο Grohs, ο οποίος πέρασε τη γραμμή τερματισμού στο Zolder στις 11 Μαρτίου 1984, οδηγώντας τη BMW 635 CSi, θα διαγωνιστεί σε κάθε γύρο της φετινής σειράς TWC.

“Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω την ευκαιρία να επιστρέψω στους αγώνες εκεί που σημείωσα της πρώτης μου νίκη στο DTM”, δήλωσε ο 75χρονος που θα τρέξει στο TWC σε ένα από τα θρυλικά M3 E30 αυτοκίνητα της BMW, το μηχάνημα που πήρε δύο νίκες στην εποχή του DTM το 1987. 

Η διευρυμένη συμφωνία της DTM με το TWC σημαίνει ότι οι κλασικοί αγώνες θα εμφανιστούν επίσης στο πρόγραμμα υποστήριξης στο Hockenheim μεταξύ 4-6 Οκτωβρίου. Αυτοί είναι πέραν από τους τρείς αγώνες του Σαββατοκύριακου που ανακοινώθηκαν νωρίτερα φέτος (Norisring, 5-7 Ιουλίου, Lausitzring, 23-25 ​​Αυγούστου και Nürburgring, 13-15 Σεπτεμβρίου).

Tourenwagen Classics

Περισσότεροι πρώην άσοι του DTM προσθέτουν χρώμα στο TWC

Ο Grohs δεν θα είναι ο μοναδικός πρώην αστέρας του DTM στο φετινό TWC, θα πλαισιώνεται στο Zolder από τους Marc Hessel και Kris Nissen. Επιπλέον, ο τοπικός ήρωας Eric van de Poele, πρωταθλητής DTM το 1987, θα κάνει μια εμφάνιση. 
Στον αγώνα TWC του Zolder θα αγωνιστούν μια επιλογή με κλασικά μηχανήματα τουριστικών αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων των 635 CSi και M3 της BMW, καθώς και των Sierra Cosworth RS500 της Ford και του 190E 2.5-16 της Mercedes. 

“Η προσθήκη της σειράς Tourenwagen Classics στις εκδηλώσεις μας έχει προσελκύσει μεγάλη προσοχή τόσο από τους οπαδούς όσο και από τα μέσα ενημέρωσης”, δήλωσε ο Frederic Elsner, Διευθυντής Επιχειρηματικής Μονάδας του ITR. “Είμαστε πραγματικά ικανοποιημένοι που το TWC θα αποτελέσει βασικό κομμάτι του συνολικού μας προγράμματος υποστήριξης σε πέντε Σαββατοκύριακα αγώνων”.