O μηχανοκίνητος αθλητισμό για μια ακόμη φορά έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπο του.

515

Η οικογένεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA ενωμένη δίνει την δική της μάχη για την υποστήριξη μιάς τοπικής κοινότητας μετά από τις καταστροφικές πυργκαγιές στην Αυστραλία.

Ως γνωστό η διοργανωτές του αγώνα μαζί με την διοργανώτρια αρχή του WRC αναγκάστηκαν να ακυρώσουν τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς που ήταν να γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αυστραλία.

Αν και ο αγώνας ακυρώθηκε , ομάδες, οδηγοί και συνοδηγοί, διοργανωτές πρωταθλημάτων και αξιωματούχοι των εκδηλώσεων δεν αποχώρησαν από την περιοχή αλλά έμειναν εκεί και βοήθησαν αυτούς που αποχώρησαν από τα σπίτια τους και τις περιοχές που εκκενώθηκαν από τις πυρκαγιές κοντά στο λιμάνι Coffs Harbour της Νέας Νότιας Ουαλίας στις περιοχές όπου θα γινόταν το  Kennards Hire Rally Australia.

Μια σειρά πρωτοβουλιών υποστήριξης ξεκίνησαν στην πόλη υποδοχής του ράλι για να συγκεντρώσουν χρήματα για να βοηθήσουν τα θύματα και να παράσχουν στήριξη σε εκτεταμένες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που καταπολεμούν τις φλόγες στην ύπαιθρο βόρεια του Σίδνεϊ.

Τα αστέρια του WRC υπογράφει ρουχισμό της ομάδας, αγώνες και απούλητα αναμνηστικά για δωρεές σε θύματα της πυρκαγιάς και εργαζόμενους έκτακτης ανάγκης που δημοπρατούνται online.

Τα πρώτα έσοδα διανεμήθηκαν στη βάση της αγροτικής πυροσβεστικής υπηρεσίας στο Coffs Harbour από τους οδηγούς της Toyota Gazoo Racing Jari-Matti Latvala και τον Kris Meeke, τον Thierry Neuville από την Hyundai Motorsport και τους Miikka Anttila, Sebastian Marshall και Nicolas Gilsoul.

Ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής Ott Tänak, ο εξερχόμενος πρωταθλητής της Citroën Racing Sébastien Ogier και ο συμπαίκτης του Esapekka Lappi παρακολούθησαν μια λειτουργία ευχαριστιών για εκατοντάδες τοπικούς εθελοντές.

Ένα ποσό για $ 11.000 μαζεύτηκε και παραδόθηκε στον Ερυθρό Σταυρό από τους υπαλλήλους του Rally Australia, υποστηριζόμενους  από τους οδηγούς της M-Sport Elfyn Evans και Teemu Suninen, τους συνοδηγούς Scott Martin και Jarmo Lehtinen και τον Dani Sordo και τον Craig Breen από την Hyundai.

Άλλες δραστηριότητες βοήθειας για  όλους όσους εργάζοντε να σβήσουν τις πυρκαγιές περιλάμβαναν ένα μεσημεριανό γεύμα ευχαρίστησης για 300 εργαζόμενους στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και τους κατοίκους που εκκενώθηκαν από τα σπίτια τους χρησιμοποιώντας τρόφιμα δωρεά από τις τέσσερις ομάδες κατασκευαστών και διοργανωτές του αγώνα

Μια συναυλία από το ροκ συγκρότημα Dragon θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο εξυπηρέτησης  αυτό το Σαββατοκύριακο με τους συμμετέχοντες να ζητήσουν να  γίνουν δωρεές στον Ερυθρό Σταυρό.

Ιδιωτικές δωρεές προστέθηκαν στη συγκέντρωση χρημάτων, η οποία περιλαμβάνει επίσης υποστήριξη για την άγρια ​​φύση, ενώ οι ομάδες συνέβαλαν περαιτέρω με τη δέσμευση των επιστροφών τους για την είσοδό τους σε αγώνες.

Ο διευθύνων σύμβουλος του διοργανωτή του WRC, Oliver Ciesla, δήλωσε ότι η οικογένεια WRC ήθελε να βοηθήσει την κοινότητα του Coffs Harbour αφού είχε πληγεί από τα τρομερά γεγονότα που εκτυλίσσονται κατά την προετοιμασία για το ράλι.

“Αυτό που έχουμε δει στο Κοφς Χάρμπορ και τη Νέα Νότια Ουαλία τις τελευταίες μέρες ξεπερνά τον αθλητισμό. Έχουμε δει τις ανθρώπινες τραγωδίες και οι άνθρωποι έχουν χάσει τα σπίτια τους και τα υπάρχοντα ζωής τους στις φλόγες.

“Όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι οι πρώτοι στις σκέψεις του πρωταθλήματος. Είναι μια τρομερή περίοδος για μια κοινότητα που μας έχει κάνει τόσο ευπρόσδεκτη όλα αυτά τα χρόνια. Ελπίζω ότι οι προσπάθειες όλων όσων έχουν σχέση με το ράλι και την WRC έχουν παράσχει παρηγοριά και εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους στους γενναίους ήρωες της Υπηρεσίας Αγροτικής Πυρόσβεσης και των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης που εργάστηκαν τόσο σκληρά τις τελευταίες ημέρες”, πρόσθεσε.

Το προσωπικό της διοργανώτριας ομάδας WRC πραγματοποίησε παραδόσεις τροφίμων σε φιλανθρωπικές οργανώσεις Harvest στο Κοφς Harbour