Ο Miko Marczyk θα τρέξει για το Junior FIA ERC1 2020

15

Ο Πολωνός εθνικός πρωταθλητής Miko Marczyk ανακοίνωσε ότι θα αγωνιστεί για το πρωτάθλημα Junior FIA ERC1 2020 με την υποστήριξη από την πετρελαϊκή εταιρεία PKN Orlen την ŠKODA Polska και την Volkswagen Financial Services.

Ο 24χρονος οδηγός θα αμφισβητήσει τη σειρά έξι αγώνων για νέους αστέρες σε αυτοκίνητα Rally2 κάνοντας αρχή με το Rallye των Αζορών που θα αποτελεί τον εναρκτήριο αγώνα του πρωταθλήματος ERC για τη φετινή χρονιά και θα γίνει από τις 26 έως τις 28 Μαρτίου.

Ο Miko Marczyk  θα συνεχίσει να έχει για συνοδηγό τον συμπατριώτη του Szymon Gospadarczyk και θα οδηγήσουν μαζί το ŠKODA Fabia R5.

Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του FIAERC.com ο πολωνός πρωταθλητής απάντησε σε μια σειρά από ερωτήσεων και έκανε σχολιασμό για τα φετινά του πλάνα.

Να τονίσουμε ότι θα είναι μια νέα εντελώς καινούργια σεζόν για το 24χρόνο οδηγό καθώς ποτέ προηγουμένος δεν βρέθηκε σε αυτοκίνητο αυτών των προδιαγραφών για να ξεκινήσει την πρώτη του μεγάλη διεθνή περιπέτεια.

Ο 35 χρόνος Szymon Gospdarczyk, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τον Marczyk από τα μέσα του 2017, θα συνεχίσει να λειτουργεί ως καθοδηγητικός φάρος του νεαρού οδηγού, ενώ η συνεργασία του Marczyk με την Kresta Racing παραμένει στη θέση της με την τσεχική ομάδα να έχει την ευθύνη για να προετοιμάσει την προδιαγραφή Rally2, εξοπλισμένη με ελαστικά Michelin, ŠKODA Fabia R5 Evo.

Μετά που κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο RSMP (Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski) το 2019, ο Marczyk προσδιόρισε το ERC ως την πρώτη του επιλογή για την εξέλιξη της σταδιοδρομίας.

“Το ERC είναι το φυσικό και καλύτερο βήμα για μένα μετά το πολωνικό πρωτάθλημα”, δήλωσε ο Marczyk, ο οποίος άρχισε να αγωνίζεται από το 2016 με ελάχιστη εμπειρία στους τοπικούς αγώνες. “Τα ράλι στην Πολωνία είναι πολύ καλά, αλλά το επίπεδο των δρόμων και ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος στο ERC παρά στο εθνικό πρωτάθλημα. Ως εκ τούτου, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι ένα καλό μέρος για να μάθουμε και να αναπτύξουμε και επίσης να ανταγωνιστούμε με άλλους νέους οδηγούς από τις ευρωπαϊκές χώρες προτού κάνω το επόμενο μου βήμα.

“Μέχρι τώρα, δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να πάω σε ένα ράλι με αγωνιστικό αυτων των προδιαγραφών, θα είναι η πρώτη μου φορά στις Αζόρες και είμαι πραγματικά ευτυχής και χαρούμενος γι ‘αυτό. Θα ήθελα να αναπτύξω γρήγορα στο ERC, είναι σαν μια μεγάλη περιπέτεια και ελπίζω βήμα προς βήμα να είμαι ένα καλό μέρος του πρωταθλήματος “.

Ο Marczyk διατηρεί επίσης τη στήριξη όλων των συνεργατών που τον βοήθησαν στον πολωνικό τίτλο του 2019, προσελκύοντας επιπλέον υποστήριξη από τον νέο κύριο χορηγό την PKN Orlen, ο οποίος κατέστησε δυνατή την προσπάθειά του σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η εταιρεία υποστηρίζει επίσης τον συμπατριώτη του Marczyk, τον Robert Kubica, πρώην νικητή του ERC,  στον δοκιμαστικό και εφεδρικό ρόλο του στην Alfa Romeo στη Formula One.

“Οι συνεργάτες μου από το περασμένο χρόνο η ŠKODA Polska, η Volkswagen Financial Services, η Michelin, η Rallyshop.pl και η Rożek Brokers Group, θα συνεχίσουν να με υποστηρίζουν. Είναι μεγάλη τιμή για μένα ότι για το 2020 έχουμε έναν νέο κύριο χορηγό, ο οποίος είναι η PKN Orlen, η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία στην Πολωνία. Είμαι πολύ χαρούμενος και ευχαριστημένος για όλη αυτή την υποστήριξη και τώρα θέλω να επικεντρωθώ στο να είμαι ο καλύτερος οδηγός αγώνων που μπορώ να κάνω “.

Ενώ ο Marczyk στοχεύει στην κορυφή του αθλήματος, δεν θέλει η συμμετοχή του στο ERC να είναι για ένα μόνο χρόνο. “Αν κοιτάξουμε την ιστορία, δεν είναι εύκολο ακόμα και για τους καλύτερους οδηγούς να οδηγούν καλά στο πρώτο τους χρόνο στο ERC”, δήλωσε ο Marczyk. “Πρώτον, πρέπει να κατανοήσω τους δρόμους και τον μεγάλο ανταγωνισμό στο ERC, αλλά τότε πρέπει επίσης να κατανοήσω τη σημασία να είμαι στη γραμμή τερματισμού στην υψηλότερη δυνατή θέση για να αποκτήσω την εμπειρία και τους βαθμούς.

“Θέλω να είμαι στο ERC για το μέλλον και ξέρω από το πολωνικό πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο να πάρεις καλές βαθμολογίες στο πρώτο έτος. Σίγουρα θα προσπαθήσω να είμαι όσο το δυνατόν γρηγορότερος στον αγώνα της πατρίδας μου, το 77ο Ράλι Πολωνίας, αλλά ξέρω ότι οι συνεργάτες μας εξετάζουν την τελική κατάταξη στο τέλος του χρόνου, όχι μετά από μια ειδική ή ένα ράλι. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να βρισκόμαστε στη γραμμή τερματισμού και αυτή θα είναι η στρατηγική μου.”

Ο Marczyk έχει τονίσει το ρόλο που εκτελείται από τον συνοδηγό του τον συμπατριώτη του Szymon Gospdarczyk. “Είμαι πολύ χαρούμενος που δουλεύω μαζί με τον Szymon”, δήλωσε ο Marczyk, ο οποίος έχει μια τέταρτη και μια Τρίτηθέση τερματισμού από τρεις εκκινήσεις στο Junior ERC1. “Είναι ακόμα ένας νέος συνοδηγός αλλά από την άλλη πλευρά πολύ πιο έμπειρος τύπος από μένα. Έχει πολύ κίνητρο είναι ένας αληθινός αθλητής. “

Ο Πολωνός περσινός πρωταθλητής προγραμματίζει να λάβει μέρος στους έξι από τους οκτώ αγώνες του ERC για το 2020. Θα τρέξει στους αγώνες που προσμετρούν για το ERC1 Junior και αυτοί είναι: ΤοΑζόρες Rallye, 26-28 Μαρτίου (χώμα), το Ράλι Islas Canarias, 7-9 Μαΐου (άσφαλτο). Το Rally Liepāja (Λετονία), 29-31 Μαΐου (χώμα). Το 77ο Ράλι Πολωνίας, 26-28 Ιουνίου (άσφαλτο). Το Rally di Roma Capitale (Ιταλία), 24-26 Ιουλίου (άσφαλτο) και το Barum Τσέχικο Ράλι Ζλιν, 28-30 Αυγούστου (άσφαλτο).