Ο Nigel Mansell στο Autosport International 2018

64

Ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, Nigel Mansell, επιβεβαίωσε την συμμετοχή του στο Autosport International 2018. Μια ετήσια εκδήλωση που γίνεται από το κορυφαίο εκδοτικό οίκο Autosport και αποτελεί μέρος του μηχανοκίνητου αθλητισμού του Ηνωμένου Βασιλείου συγκεντρώνοντας χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο από όλο το κόσμο.

Το Autosport International 2018 θα πραγματοποιηθεί 11-14 Ιανουαρίου 2018 στο Birmingham NEC και ο Mansell θα είναι παρών στην εκδήλωση το Σαββατοκύριακο 13-14 Ιανουαρίου 2018.

Ένας από τους μεγαλύτερους βρετανούς οδηγούς αγώνων όλων των εποχών, ο Nigel Mansell, Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 1992 στη Formula 1 θα κάνει μια εμφάνιση ανάμεσα στα αστέρια του Autosport International 2018.

Οι οπαδοί και επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τον Mansell να πάρουν αυτόγραφα να συνομιλήσουν μαζί του και να ακούσουν ανέκδοτα για την καριέρα του στις αγωνιστικές περιόδους που έλαβε μέρος.

Η καριέρα του Mansell στη Formula 1 ξεπέρασε τις 15 χρονιές μεταξύ 1980 και 1995 με 187 εκκινήσεις για τέσσερις ομάδες: τη Ferrari, τη Lotus, τη McLaren και τη Williams. Ο πρώην Βρετανός οδηγός είναι μέχρι σήμερα ο μόνος άνθρωπος που είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 και ο πρωταθλητής παγκόσμιων των πρωταθλημάτων CART Indy Car ταυτόχρονα,  και το 2018 θα σηματοδοτήσει 25 χρόνια από τότε που διέσχισε τον Ατλαντικό και κέρδισε το 1993 το CART IndyCar World Series.

Αφού ξεκίνησε την καριέρα του στις κούρσες Cart  και στη Formula Ford, ο Mansell προχώρησε γρήγορα στις τάξεις της Formula 3 πριν φτάσει στην κορυφαία κατηγορία με τη Lotus το 1980, ενώ στη Williams πέρασε από το 1985 μέχρι το 1988. Ο Mansell ήταν ο τελευταίος οδηγός F1 που υπέγραψε ο Enzo Ferrari, και αγωνίστηκαν για τη γνωστή ιταλική ομάδα το 1989 και το 1990.

Οι οπαδοί και επισκέπτες που θα βρίσκονται στο Autosport International θα μπορούν να απολαύσουν ένα κεντρικό κομμάτι που παρουσιάζει τη ιστορία της Ferrari, με τα πάντα, από τα θρυλικά σπορ αυτοκίνητα μέχρι και μονοθέσια Formula One, με την προσφορά του αποκλειστικού προγράμματος αγώνων πελατών της Corse Clienti – Ferrari.

Μετά που κέρδισε τον τίτλο της F1 στο περίφημο «Red 5» Williams FW14B το 1992, ο βρετανός πιλότος μετακόμισε στην αγωνιστική σειρά CART στις ΗΠΑ το 1993 και έγινε ο πρώτος που κέρδισε τον τίτλο CART στην πρώτη του σεζόν.

Ο Mansell οδήγησε εν συντομία σε έναν αριθμό αγώνων στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Τουριστικών Αυτοκινήτων (BTCC) κατά τη διάρκεια της σεζόν του 1998, όπου οδήγησε τον αγώνα στο Σαββατοκύριακο του ντεμπούτο του στο Donington Park υπό ταραχώδεις συνθήκες. Τερματίζοντας στην πέμπτη θέση σε αγώνα μέχρι σήμερα θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες μορφές στην ιστορία του BTCC. Έχει κάνει πολυάριθμες αγωνιστικές εμφανίσεις, όπως το Grand Prix Masters, το πρωτάθλημα FIA GT και το Le Mans 24 Hours το 2010, αγωνιζόμενος μαζί με τους γιους του Greg και Leo.

Ο Nigel Mansell δήλωσε: “Οι φίλοι του British Motor Sports σημαίνουν τόσο πολύ για μένα και για να έρχομαι στην πατρίδα μου στο Μπέρμιγχαμ και να πάρω την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί τους στο Autosport International 2018 δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένος”.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του περιοδικού Autosport Network UK, Anthony Rowlinson, δήλωσε: ” Θα είναι μεγάλη ευχαρίστηση να έχουμε μαζί μας τον Nigel Mansell στο Autosport International τον Ιανουάριο. Οι ηρωίδες του και τα επιτεύγματά του στο δρόμο τον έκαναν έναν αγωνιστικό μύθο και έναν από τους πιο δημοφιλείς βρετανούς οδηγούς στην ιστορία».

Για να συμπληρώσει “Για περισσότερο από ένα τέταρτο του αιώνα, η Autosport International έχει φιλοξενήσει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του κόσμου στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και με τον Mansell να επιβεβαιώνει την παρουσία του και για τις δύο δημόσιες ημέρες στην έκθεση θα είναι ένα Σαββατοκύριακο που δεν θα ήθελε να χασεί κανείς.”

Περισσότερες πληροφορίες για το τι άλλο θα παρουσιαστεί στο Autosport International 2018 θα δείνονται συνέχεια. Να αναφέρουμε ότι έχει ξεκινήσει η προπώληση εισητηρίων και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα  www.autosportinternational.com .