Ο Paddon οδήγησε το Projekt E το ηλεκτρικό αγωνιστικό του Rallycross (Video)

58

O promoter του παγκόσμιου πρωταθλήματος Rallycross, IMG Motorsports, και η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) παρουσίασαν στον αγώνα της Λετονίας το πρώτο ηλεκτρικό αγωνιστικό του Rallycross.

To Projekt E, όπως είναι η κωδική του ονομασία, θα ξεκινήσει το 2020 ως μια νέα σειρά αγώνων που θα διεξάγεται το ίδιο Σαββατοκύριακο σε επιλεγμένους αγώνες των Supercars του Rallycross.

O οδηγός αγώνων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι Hayden Paddon από την Νέα Ζηλανδία τις προηγούμενες ημέρες είχε την ευκαιρία να οδηγήσει το θηριώδες ηλεκτρικό αγωνιστικό, απόδοσης 600+ ίππων στην Αυστρία, και πιο συγκεκριμένα στην πίστα PS Racing Center Greinbach RX.

Τα ηλεκτρικά αγωνιστικά θα χρησιμοποιούν τα συστήματα μετάδοσης κίνησης “REVelution” EV της αυστριακής STARD (Stohl Advanced Research and Development), θα αποδίδουν 612 άλογα (450 kW), στιγμιαία ροπής έως και 1.100 Nm, έχοντας τελική ταχύτητα 240 χλμ/ώρα, ενώ θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα πλαίσια των Supercars αγωνιστικών του Rallycross. Για πρώτη φορά στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, τα συγκεκριμένα αγωνιστικά θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και ηλεκτροκινητήρες από αυτοκίνητα παραγωγής.

Αυτό το νέο format αγώνων θα επιτρέψει στους οπαδούς του rallycross να απολαύσουν τους παραδοσιακούς κινητήρες εσωτερικής καύσης και παράλληλα να δουν το μέλλον με τα ηλεκτρικά αγωνιστικά που θα έχουν βάση αυτοκίνητα παραγωγής.

Ο στόχος του Projekt E είναι να αξιολογήσει τα ηλεκτρικά αγωνιστικά αυτοκίνητα σε ένα παγκόσμιο RX περιβάλλον, σύμφωνα με τον οδικό χάρτη για την ηλεκτροδότηση του παγκόσμιου πρωταθλήματος Rallycross της FIA το οποίο έχει επικυρωθεί από το Παγκόσμιο Συμβούλιο της FIA.