Ο πιο βιώσιμος κατασκευαστής αυτοκινήτων πολυτελείας στο κόσμο η Bentley

13

Η Bentley Motors την περασμένη βδομάδα πέτυχε πιστοποίηση ουδέτερων εκπομπών άνθρακα για την έδρα της στο εργοστάσιο στο Crewe της Αγγλίας, κάνοντας ένα ακόμα σημαντικό βήμα στο ταξίδι της για να γίνει ο πιο βιώσιμος κατασκευαστής αυτοκινήτων πολυτελείας στον κόσμο.

Η πιστοποίηση από την Carbon Trust, η οποία επιβεβαιώνει ότι η εταιρεία πληροί το διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο PAS 2060 για την ουδετερότητα του άνθρακα, αντικατοπτρίζει τα μέτρα που λαμβάνει η εταιρεία για τη μείωση του άνθρακα που εκπέμπεται στις δραστηριότητές της, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας. Το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας του Bentley παράγεται είτε από επιτόπιους ηλιακούς συλλέκτες είτε από πιστοποιημένο πράσινο ηλεκτρικό ρεύμα. Όλες οι εκπομπές που δεν μπορούν να εξαλειφθούν αντισταθμίζονται με αντισταθμίσεις υψηλής ποιότητας.

Νωρίτερα φέτος, το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο δημιουργήθηκε σε ένα χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων. Εγκαταστάθηκε στο εργοστάσιο της Bentley στο Crewe στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο περιλαμβάνει 10.000 ηλιακούς συλλέκτες. Η εγκατάσταση έχει χωρητικότητα 2.7MW και καλύπτει 1.378 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων – έκταση 16.426m². Προσθέτοντας τα ήδη υπάρχοντα πάνελ οροφής 20.815, χρειάστηκε η συνολική ενεργειακή χωρητικότητα των ηλιακών συλλεκτών στην περιοχή των 7.7MW, επαρκή για να καλύψει πάνω από 1.750 σπίτια.

Το επίτευγμα αντικατοπτρίζει τη δουλειά σχεδόν δύο δεκαετιών για να καταστεί ο ιστορικός τόπος Crewe ως ενεργειακός και αποδοτικός ως προς τον άνθρακα όσο μπορεί. Παρόλο που τμήματα του χώρου υπήρχαν από τη δεκαετία του 1940, το 1999 η Bentley ήταν ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο για να επιτύχει το πρότυπο περιβαλλοντικής διαχείρισης ISO 14001 και βλέπει την αναβάθμιση του χώρου ώστε να μεγιστοποιηθεί η ενεργειακή απόδοση και να μειωθούν οι εκπομπές ως συνεχής διαδικασία. 

Για να εξασφαλιστεί η πιστοποίηση PAS 2060, έχουν αγοραστεί πιστώσεις άνθρακα Standard Gold για να αντισταθμίσουν τις εκπομπές που εμφανίζονται κατά τη διαδικασία κατασκευής. Η ποσότητα και η ποιότητα αυτών των πιστώσεων ελέγχθηκαν ανεξάρτητα από την Carbon Trust, τον κορυφαίο ανεξάρτητο φορέα πιστοποίησης για τα αποτυπώματα άνθρακα.

Η Bentley επιταχύνει τώρα την ώθηση της προς την ηλεκτροκίνηση με την εισαγωγή του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού Bentley που έχει σχεδιαστεί για το 2025. Η πολυτελή βρετανική μάρκα μόλις έφερε στην αγορά το πρώτο πολυτελές plug-in υβριδικό, το Bentayga Hybrid και σκοπεύει να έχει υβριδικές παραλλαγές όλα τα μοντέλα μέχρι το 2023 και ένα BEV έως το 2025.

Ο Adrian Hallmark, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Bentley Motors, δήλωσε:
“Ενώ το 2019 σηματοδότησε την εκατονταετηρίδα του Bentley, η εστίασή μας τώρα είναι στην προετοιμασία της επιχείρησης για τα επόμενα 100 χρόνια. Θέλουμε να ηγηθούμε στην παροχή βιώσιμης πολυτελούς κινητικότητας – παρέχοντας στους πελάτες μας προϊόντα και υπηρεσίες που αντικατοπτρίζουν τις δικές τους αξίες.

Είμαστε πολύ συνειδητοί στην ευθύνη μας να εξετάσουμε τις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της οργάνωσής μας και τα σημερινά νέα είναι μόνο το τελευταίο στάδιο αυτού του ταξιδιού ».

Ο John Newton, επικεφαλής της πιστοποίησης, Carbon Trust, δήλωσε:
“Η Carbon Trust είναι στην ευχάριστη θέση να πιστοποιήσει την έδρα του εργοστασίου της Bentley στο PAS 2060, αποδεικνύοντας την ουδετερότητα του άνθρακα. Οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Bentley για την επίτευξη αυτής της πιστοποίησης καταδεικνύουν τη δέσμευση της εταιρείας να γίνει πιο βιώσιμη ».

Είτε πρόκειται για την εισαγωγή εναλλακτικών τεχνολογιών μετάδοσης κίνησης, τη χρήση αειφόρων υλικών και πρακτικών, είτε για την κορυφαία δουλειά της στον κλάδο, η οποία περιορίζει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του εργοστασίου της, η Bentley κάνει μια μακροπρόθεσμη στρατηγική δέσμευση για την επίτευξη βιώσιμης πολυτελούς κινητικότητας.   

http://bit.ly/BMedia_0410

Τα 100 χρόνια της εταιρείας

Η10η Ιουλίου 2019 σηματοδότησε το 100ό έτος της Bentley, ένα εξαιρετικό ορόσημο που επιτεύχθηκε από λίγες μόνο εταιρείες. Έχει διεξαχθεί μια ετήσια σειρά ειδικών δραστηριοτήτων με εορταστικές μεγάλες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο για να παρουσιάσει την εξέλιξη της Bentley κατά τα τελευταία 100 χρόνια και να τονίσει την παγκόσμια επιτυχία της σήμερα και το συναρπαστικό μέλλον της καινοτομίας.