Ο Pontus Tidemand στην WRC 2 στην Σουηδία

21

Ο πρώην πρωταθλητής του WRC 2 Pontus Tidemand  θα επιστρέψει στην μεγάλη κατηγορία υποστήριξης του WRC για να τρέξει στον αγώνα της Σουηδίας τον επόμενο μήνα.

Ο 29χρονος οδηγός θα οδηγήσει το Skoda Fabia R5, το οποίο προετοιμάζεται από την ομάδα της Toksport, η οποία οδήγησε τον Chris Ingram στον τίτλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος την περασμένη σεζόν, στο Ράλι Σουηδία που θα γίνει 13 – 16 Φεβρουαρίου.

Ο Tidemand κέρδισε το WRC 2 το 2017 με τη Skoda Motorsport, έχοντας κερδίσει τον τίτλο του Junior WRC το 2013. Ο ίδιος οδήγησε τέσσερις γύρους στην κατηγορία των παγκόσμιων ράλλυ αυτοκινήτων την περασμένη σεζόν σε ένα M-Sport Ford Fiesta. Η έβδομη θέση στη Βρετανία ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα.

Ο Σουηδός δήλωσε ότι η απόφαση του να επιστρέψει στην WRC 2 προήλθε από το φιλικό προς το περιβάλλον υβριδικό μέλλον του WRC, το οποίο θα ξεκινήσει το 2022.

“Αν κοιτάξετε το άθλημα του rally τώρα, υπάρχουν πολλά συναρπαστικά πράγματα που θα έρθουν το 2022 και είναι σημαντικό να παραμείνουμε στο άθλημα και να αποδώσουμε καλά. Επιστρέφοντας και οδηγώντας ένα αυτοκίνητο R5 προσφέρει την ευκαιρία να οδηγήσω περισσότερο και να αμφισβητήσω για τις νίκες. Γι ‘αυτό επιλέγουμε το R5 το 2020 “, εξήγησε.

Ο Tidemand, θα έχει για συνοδηγό τον Patrik Barth, και παραδέχτηκε ότι το 2019 ήταν ένας δύσκολος χρόνος.

“Έχουμε ανταγωνιστεί στο WRC 2 για τέσσερις και πλέων χρονιές και θεώρησα ότι το 2019 ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα βήμα και να δοκιμάσουμε το WRC.

“Έτσι κάναμε τέσσερις αγώνες μαζί με την M-Sport Ford, αλλά δεν ήταν εύκολο να μπεις στα σημερινά αυτοκίνητα και να μπορείς να τους ωθήσεις στο μέγιστο με την προηγμένη αεροδυναμική τους. Χρειάζεται πολύ περισσότερος χρόνος πίσω από το τιμόνι αυτών των αυτοκινήτων », είπε.