Ο Roman Starikovich μιλά για την φετινή περιπέτεια τους στο Ντακάρ

54

Ένα μήνα μετά από το τρομακτικό ατύχημα που είχε στο Ράλι Ντακάρ 2020 στην Σαουδική Αραβία ο Roman Starikovich μαζί με τον συνοδηγό του Bert Heskes που είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τους τραυματισμό ο Roman μίλησε για την όλη περιπέτεια τους.

Ως γνωστό ο Roman Starikovich εκπροσώπησε την Κύπρο για δεύτερη φορά στην καριέρα του μαζί με τον Ολλανδό συνοδηγό του και πριν μεταβούν στον αγώνα κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της ομάδας στην Κύπρο τον περασμένο Νοέμβριο είχαν αναφέρει: «Η Κύπρος ήταν στο Ντακάρ μία φορά και είμαστε έτοιμοι να περπατήσουμε ξανά αυτό το μονοπάτι»

Δυστυχώς αυτό το μονοπάτι είχε αρκετές δυσκολίες πολλές περιπέτειες και άδοξο τέλος…

Εμείς προσπαθήσαμε να καλύψουμε αυτή την περιπέτεια τους μέσα από δημοσιεύματα μας κατά την διάρκεια του αγώνα όμως ο πιο κατάλληλος για να αναφέρει τι πραγματικά έγινε σε αυτό το μαραθώνιο αγώνα γεμάτο περιπέτεια είναι ο ίδιος ο Roman Starikovich και το έκανε σε μια δική του ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook στην μητρική του γλώσσα στα Ρωσσικά.

Με την βοήθεια Ρωσσόφωνου φίλου καταφέραμε να μεταφράσουμε αυτή την δημοσίευση του Roman που όντως αποτελεί μια κατάθεση ψυχής και είναι για αυτό ακριβώς το λόγο που προσπαθούμε να αναδημοσιεύσουμε αυτή την ανάρτηση μεταφρασμένη όμως στα ελληνικά.

Ο Roman Starikovich ξεκίνησε στην ανάρτηση του με αυτά: «Ένας μήνας πέρασε από μία από τις πιο δραματικές ημέρες στη ζωή μου τα τελευταία χρόνια».

Για να συνεχίσει «Τέλος, είμαι έτοιμος να σας πω ειλικρινά τι συνέβη. Αυτό το Ντακάρ ήταν κάπως πολύ δύσκολο για μας από τεχνικής πλευράς.
Δεν επιτύχαμε να είμαστε έτοιμη ακόμη και μετά από τον τεχνικό έλεγχο (τεχνική επιθεώρηση σύμφωνα με τους κανονισμούς) ακόμα και στο πάρκο εξυπηρέτησης (μια κλειστή πλατφόρμα από την οποία βγαίνουμε στο βάθρο και ξεκινάμε).
Ευτυχώς, είχαμε μια ελεύθερη μέρα και μας έδωσαν άλλη μια ευκαιρία».

Και συνεχίζει «Στις επόμενες 10 ημέρες του αγώνα, είχαμε μόνο δυό ημέρες χωρίς τεχνικά προβλήματα. Ένα από τα κύρια λάθη μας ήταν η λάθος επιλογή των τροχών, αγοράσαμε ελαστικά με μαλακό καουτσούκ και τις πρώτες μέρες του αγώνα δεν υποστήριζα την πίεση των ελαστικών αρκετά υψηλά. Το πρώτο μέρος του Ντακάρ ήταν εξαιρετικά δύσκολο με αιχμηρές πέτρες που έσπαζαν τους τροχούς ακόμα και σε χαμηλές ταχύτητες. Προσπαθήσαμε να αγοράσουμε τα σκληρά χρησιμοποιούμενα ελαστικά σε ένα bivouac, αλλά αυτό το πειράματα μας στοίχισε ακριβά καθώς οδήγησαν στο γεγονός ότι την τρίτη ημέρα του αγώνα χάσαμε περισσότερες από 8 ώρες, οδηγώντας 70 χλμ σε 2 ριμς, τρυπώντας 5 τροχούς(!)»

«Στη συνέχεια, η κατάσταση μας επιδεινώθηκε περισσότερο, ήθελα να καλύψω το χρόνο, αλλά ο χρόνος της 3ης μέρας μας έβαζε μετά από αργά αυτοκίνητα, αναμεμιγμένα με φορτηγά και καρότσια. Αυτές οι προσπάθειες, σε σκοτάδι από τη σκόνη, σε μια άλλη τυφλή προσπέλαση, οδήγησαν στην πτώση μας σε μια τρύπα, όπου μας προκάλεσε πρόβλημα στο σύστημα κίνηση και στο μοχλό. Οι απίστευτες δικές μας προσπάθειες κατάφεραν να βάλουν το αυτοκίνητο σε λειτουργία λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα και κινούμαστα ανεξάρτητα, αλλά χάθηκε μια μέρα και το 80% των σημείων ελέγχου δεν το περάσαμε».

Δυστυχώς για τους Starikovich και Bert Heskes τα πράγματα στο φετινό αγώνα δεν ήταν ευνοϊκά και το ένα πρόβλημα διαδεχόταν το άλλο.

Και συνεχίζει την αφήγηση του ο Starikovich: «Με τόσα προβλήματα φτάσαμε στα μισά του αγώνα και μετά από μια μέρα ανάπαυσης την οποία είχαμε ανάγκη αρκετά ξεκίνησε ο αγώνας σε διαδρομές με άμμο στην έρημο, και αρχίσαμε να αισθανόμασταν πολύ πιο σίγουροι εκεί, αλλά κάθε στάση μας απειλούσε και ήταν κρίσιμη για μας, αφού το στάρτερ είχε υπερθέρμασει και έπρεπε να περιμένουμε μέχρι το αυτοκίνητο να κρυώσει, χτυπώντας με ένα σφυρί σε αυτό ώστε μπορούσε κάπως να λειτουργήσει».

Η 9η ημέρα του αγώνα, ήταν μια από τις πιο επικές στιγμές που μας είχαν συμβεί όταν, σε χαμηλή ταχύτητα, σε ίσο οροπέδιο, ο αριστερός τροχός άρχισε ξαφνικά να προσπερνά το αυτοκίνητο και να τρέχει απελπισμένα μόνος του… κόπηκε από το σύνδεσμο… Δεν το έχω ξαναδεί αυτό. Ίσως υπήρξε μια αντίδραση από την οποία υπήρξε μια γρήγορη κόπωση του μετάλλου. Καταφέραμε να ολοκληρώσουμε και αυτή τη μέρα με αρκετά μεγάλη καθυστέρηση μετά τα μεσάνυχτα».

Ούτε αυτό το εμπόδιο σταμάτησε την προσπάθεια τους καθώς είχαν πείσμα και επιμονή…

«Και με αυτή την κατάσταση, συνεχίζαμε τον μαραθώνιο μας αγώνα καθώς απόμεναν δυό μέρες για την ολοκλήρωση του. Υπήρχαν πάρα πολλά σωματικά και συναισθηματικά κόστη. Ο άθλιος αμμόλοφος, ο οποίος ήταν η αφορμή για την  περιβόητη επική μας πτήση που την έκανε μια από τις πιο εντυπωσιακές στιγμές του Ντακάρ, ήταν σχεδόν αμέσως μετά την εκκίνηση της 10ης μέρας. 

Τα συναισθήματα της προηγούμενης ημέρας σε μια προσπάθεια να πιέσουμε να κινηθούμε γρηγορότερα από το συνηθισμένο, το τράβηγμα στην κορυφή, τα κρύα φρένα, η απώλεια μισού δευτερολέπτου και η αδυναμία να πιάσουμε στις πλάτες τους τροχούς για να χαμηλώσει το μπροστινό μέρος, μαζί με την έλλειψη ένδειξης στο μύθο του δρόμου και απλώς η κόπωση ήταν αποτέλεσμα του άλματος ύψους 11 με 14 μέτρα. 

Η σκληρή προσγείωση και η μεγάλη συμπίεση μας ταρακούνησαν αρκετά. Σύμφωνα με τα εσωτερικά συναισθήματα, η πτήση ήταν μισό λεπτό. Δεν ένιωσα πόνο από το σοκ και συνέχισα να οδηγώ μετά την προσγείωση. Ο Bert μου δήλωσε στο σύστημα ενδοεπικοινωνίας ότι δεν αισθάνεται περισσότερο τα πόδια. Μόνο όταν βγήκα από το αυτοκίνητο συνειδητοποίησα ότι δεν μπορούσα να φωνάξω, δεν υπήρχε τρόπος να αναπνεύσω. Μετά την ένεση με μορφίνη, το φορείο μας τραβήξε σε ελικόπτερο μας μετέφεραν σε νοσοκομείο και όλα τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε».

Για να καταλήξει λέγοντας:

« Η εμπειρία είναι ο αριθμός των λαθών, τα λάθη από τα οποία μαθαίνουμε τη σοφία μας. Αυτή η εμπειρία ήταν πολύ αγαπητή για μας σε κάθε έννοια της λέξης.
Τώρα το πιο σημαντικό είναι η ταχεία ανάκαμψη του Bert. Χιλιάδες άνθρωποι, από συγγενείς έως απλούς ξένους, μας έδωσαν τεράστια υποστήριξη, χάρη στην οποία αναβιώνουμε γρηγορότερα, συναισθηματικά και σωματικά.
Η πλήρης αποκατάσταση μας μπορεί να διαρκέσει μήνες και στο πιο σημαντικό ερώτημα, – Θα συνεχίσετε; Η απάντηση: – Φυσικά, ναι! Πρέπει να τελειώσουμε το αραβικό Ντακάρ και οι σημαίες των χωρών μας και οι ομάδες θα πρέπει να βρίσκονται στο τελικό βάθρο αυτού του κύριου τεστ σε διαδρομές ράλι – Ντακάρ!»

Το φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύουμε είναι επίσης από την ανάρτηση του Starikovich στον προσωπικό του λογαριασμό.