Ο σημερινός τερματισμός θα κρίνει τον τίτλο στο Abarth Rally Cup

12

Το πρώτο πρωτάθλημα Abarth Rally Cup που διεξάγεται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι της FIA θα αποφασιστεί με το κλείσιμο της σημερινής ημέρας που θα καταλήξει μετά την αποχώρηση των κυρίων αντιπάλων Andrea Nucita και Dariusz Poloński κατά την χθεσινή πρώτη μέρα του αγώνα.

Ο Nucita σταμάτησε με ένα ηλεκτρικό ζήτημα λίγο μετά την αναχώρηση από το χώρο εξυπηρέτησης το πρωί, ενώ ένας ανεφοδιασμός και πρόβλημα με την πίεση λαδιού ανάγκασε τον Poloński να σταθμεύσει το Abarth 124 Rally κατά τη διάρκεια του απογευματινού σκέλους.

Ο ντόπιος οδηγός Mátyás Nagy, αντίπαλος των Nucita και Poloński στην κατηγορία ERC2, καθυστέρησε με μια έξοδο και μια παρακέντηση και δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ημέρα.

Το σίγουρο είναι ότι ο Nucita επισκεύασε το αυτοκίνητο και θα είναι παρών την δεύτερη μέρα ενώ ο Poloński θα δούμε αν έχει ξεπεράσει τα προβλήματα και θα ακολουθήσει την σημερινή μέρα που περιλαμβάνει επτά ειδικές διαδρομές.

Η διαφορά για το πρώτο πρωτάθλημα ανάμεσα στο Nucita και τον Poloński είναι μόνο 8 βαθμούς υπέρ του Ιταλού που σημείωσε και τρείς νίκες στους πέντε αγώνες που έχουν γίνει με μια νίκη να έχει σημειώση ο Poloński.

Ο πρωταθλητής πέραν από το τίτλο θα εξασφαλίσει και χρηματικό βραβείο 30.000 ευρώ.