Ο Solberg σκέφτεται την διοίκηση ομάδας

40

Έχοντας κερδίσει ένα τίτλο στο πρωτάθλημα οδηγών του WRC δίπλα του, ο Petter Solberg θέλει τώρα να ακολουθήσει τον Tommi Makinen στην διοίκηση ομάδας.

Ο Solberg και ο Mäkinen μοιράστηκαν την ομάδα της Subaru όταν ο Νορβηγός κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο του 2003 και τώρα, έχοντας ανακοινώσει την απόφασή του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση του ανταγωνισμού πλήρους απασχόλησης στο υψηλότερο επίπεδο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο Petter εντόπισε και πάλι ότι έχει ως πρότυπο τον «ιπτάμενο» φινλανδό και θέλει να του μοιάσει.

“Είναι το όνειρό μου να τρέχω μια ομάδα με έναν κατασκευαστή”, δήλωσε ο Solberg στο wrc.com. “Το Rallying είναι η πρώτη μου αγάπη και το πάθος μου και να κάνω αυτό που κάνει ο Tommi θα ήταν φανταστικό.

“Ο Tommi και εγώ δουλέψαμε τόσο καλά μαζί όταν οδηγούσαμε για την ομάδα της Subaru, μπορούσα να δώ πώς δούλευε και πόσο δυνατός ήταν να πετύχει. Έχει συνεχίσει στην ανάπτυξη και διοίκηση της ομάδας Toyota και αυτό θα ήθελα να κάνω στο μέλλον. “

Να θυμήσουμε ότι ο Solberg έτρεξε τη δική του ομάδα στο WRC από το 2009 έως το 2011.

“Πήρα τρίτη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών το 2010 με τη δική μου ομάδα και αυτό με έκανε τόσο υπερήφανο”, πρόσθεσε. “Στη συνέχεια, κέρδισα δύο τίτλους του World Rallycross με το δικό μου αυτοκίνητο πριν αρχίσουμε να δουλεύουμε με τη Volkswagen Motorsport στο WRX“.

Η ομάδα PSRX του Solberg και της Volkswagen Σουηδίας κέρδισε τίτλους ομάδων και οδηγών “back-to-back” στο rallycross.

“Έλαβα πρόσφατα μια μεγάλη απόφαση και πρέπει να πω, έμεινα έκπληκτος για τα μηνύματα που πήρα από πολλούς σε όλο τον κόσμο. Μηνύματα πραγματικής υποστήριξης – σας ευχαριστώ όλους παιδιά!

“Αλλά τώρα, θέλω να είμαι ήσυχος για λίγο, θέλω να ρίξω μια ματιά στις επιλογές και να μείνω ήρεμος πριν από την επόμενη κίνηση. Αλλά, σίγουρα, η διοργάνωση μιας ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι ή το World Rallycross όταν θα γίνουν ηλεκτρικά, θα ήταν πραγματικά ενδιαφέρον και ένα μεγάλο όνειρο για μένα ».