Ο Sordo σέρνει το χορό με τα άλλα Hyundai να ακολουθούν

16

Ο Dani Sordo επέκτεινε το προβάδισμα του στο RallyRACC Catalunya – Rally de Espana από τον ομόσταυλο του Thierry Neuville με την ομάδα της Hyundai Motorsport να έχει το πάνω χέρι και να κυριαρχεί και με τον Sebastien Loeb που ήταν ο ταχύτερος στην 5η ειδική διαδρομή της μέρας.

Ο Ισπανός ήταν ο νικητής στο δεύτερο πέρασμα από την σύντομη ειδική Gandesa. Ήταν ταχύτερος κατά 2,7 δευτερόλεπτα, με τους υπόλοιπους κορυφαίους 10 οδηγούς να καλύπτονται από  διαφορά μόλις 1,6 δευτερόλεπτα.

Στη συνέχεια ήταν η σειρά του ομόστατου Sébastien Loeb στην ειδική Horta-Bot, να κερδίσει την ειδική και ο Γάλλος να ανεβαίνει στην Τρίτη θέση της κατάταξης, αφήνοντας τον κορεάτη κατασκευαστή να κατέχει ένα καθαρό σκούπισμα στην πρωτοπορία του αγώνα της Ισπανίας.

Ο Sordo, ο οποίος έφερε το δεύτερο χρόνο στην ειδική όπως και ο Jari-Matti Latvala, επέκτεινε το πλεονέκτημά του σε 4.6 δευτερόλεπτα πάνω από τον Thierry Neuville, ενώ ο Loeb αναρριχήθηκε στην τρίτη με 9.5 δευτερόλεπτα. Ωστόσο, ο Sordo ήταν δυσαρεστημένος με την απόδοση του στη SS5.

“Δεν έκανα πολύ καλά, φρενάρω λίγο κακά. Το αυτοκίνητο ήταν ωραίο, αλλά η οδήγηση μου δεν ήταν τόσο καλή εδώ », είπε.

Ο Neuville παραδέχτηκε ότι δεν είχε πολλά να προσφέρει από την άποψη της ταχύτητας. “Έσπρωξα πολύ σκληρά. Υπήρχαν πολλές διαδρομές, έτσι προσπάθησα να είμαι όσο πιο αποτελεσματικός μπορώ. Αγωνίζομαι λίγο ακόμα με την ισορροπία στο πίσω μέρος, αλλά ήταν ελαφρώς καλύτερη για να μπορώ να πιέσω περισσότερο “,είπε.

Ο ηγέτης του πρωταθλήματος Ott Tänak γλίστρησε 3.0sec πίσω από τον Loeb στην τέταρτη θέση στην Toyota Yaris και ήταν απολύτως επίπεδη. «Πιέζω πολύ σκληρά. Είμαστε πραγματικά στο όριο, ώστε δεν μπορώ να κάνω τίποτα περισσότερο », είπε.

Ο Kris Meeke, οδηγώντας έναν άλλο Yaris, διατήρησε την Πέμπτη θέση μόλις 1,1 δευτερόλεπτα πίσω από τον εσθονό, ενώ ο Elfyn Evans παραχώρησε μερικές θέσεις και γλύστρησε στην έκτη θέση με το Ford Fiesta του.

Ο Esapekka Lappi έγινε η πρώτη σημαντική αποχώρηση του αγώνα όταν ο Φινλανδός στάθμευσε το Citroën C3 με μηχανικά θέματα στο Horta-Bot.

Ο Sébastien Ogier αποκατέστησε πλήρως το πρόβλημα στο αυτοκίνητο μετά από τα υδραυλικά προβλήματα στο τιμόνι, αλλά ο Γάλλος βρέθηκε αρκετά πίσω στην κατάταξη στην 30η θέση και έχει αρκετή δουλειά να κάνει ώστε να αποκτήσει κάτι το ουσιαστικό.