Ο Takamoto Katsuta επικεφαλής στον αγώνα προθέρμανσης της Ιαπωνίας

35

To αναδυόμενο αστέρι της Ιαπωνίας στους αγώνες ράλι ο Takamoto Katsuta θα απολαύσει την πιο περήφανη στιγμή της καριέρας του όταν θα ξεκινήσει τις ειδικές διαδρομές του Rally Aichi που θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Ιαπωνία.

Η εκδήλωση, με έδρα την πόλη Nagakute, ανατολικά της Nagoya, είναι μια προθέρμανση για το ράλι Ιαπωνίας του 2020 καθώς οι ίδιες ειδικές διαδρομές θα φιλοξενηθούν στον τελικό γύρο του FIA World Rally Championship της επόμενης χρονιάς.

Ο Katsuta, ο οποίος θα συνεργαστεί ως συνήθως με τον βρετανό συνοδηγό του Dan Barritt, οδηγεί ένα Toyota Yaris World Rally Car στο μεγαλύτερο ράλι της πατρίδας του από την τελευταία συνάντηση του WRC το 2010.

Είπε: “Είναι μεγάλη τιμή να οδηγώ το αυτοκίνητο σε αυτό το γεγονός. Το Rally Japan and WRC που επιστρέφει στην Ιαπωνία είναι ένα πολύ μεγάλο πράγμα για όλους τους Ιάπωνες οπαδούς και, φυσικά, για την Toyota.”

Μετά την τελετή έναρξης σήμερα Παρασκευής, 14 ειδικές διαδρομές ασφάλτινες και 128 ανταγωνιστικά χιλιόμετρα, περιμένουν τα πληρώματα το Σάββατο και την Κυριακή. Οι δύο μέρες τρέχουν δύο επαναλαμβανόμενα σκέλη ειδικών διαδρομών με μια μικρή ειδική για τους θεατές γύρω από το Expo Park, το οποίο φιλοξενεί επίσης το πάρκο εξυπηρέτησης, την Κυριακή.

Η μεγαλύτερη ειδική του αγώνα είναι η Mikawako το Σαββάτο σε 14,95 χιλιόμετρα. Ο Petter Solberg, ο πρώτος νικητής ενός γύρου WRC στην Ιαπωνία, επιστρέφει ως φιλοξενούμενος της Subaru, της STI και του διοργανωτή του γεγονότος αυτό το Σαββατοκύριακο. Ο Νορβηγός θα είναι ένας άνθρωπος σε ζήτηση λόγω των τεράστιων επακόλουθων που έχει διατηρήσει στη χώρα.

Άλλες συμμετοχές με μεγάλο ενδιαφέρων προέρχονται από τον Hiroki Arai, ο οποίος μοιράστηκε το πρόωρο πρόγραμμα του Toyota Gazoo Racing Challenge με το Katsuta, σε ένα Citroen C3 R5 και τον πρώην αστέρι της Formula 1 Heikki Kovalainen, ο οποίος θα οδηγήσει ένα Toyota GT-86.

Ο αγώνας θα χρησιμοποιηθεί επίσης για την εκπαίδευση των διοργανωτών και των κριτών και οι εκπρόσωποι των ομάδων του WRC θα το παρακολουθήσουν καθ ‘οδόν προς το Kennards Hire Rally Australia για να κάνουν επιθεωρήσεις πριν από τον αγώνα του επόμενου έτους.