Ο Tanak οδηγεί ο Evans πετά και ο Breen κατρακυλά

42

Ο τίτλος από μόνο τους μας δείχνει την εικόνα που επικρατεί στο Ράλι Ουαλίας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Με την ολοκλήρωση των τριών σημερινών ειδικών από τις επτά που περιλαμβάνει η μέρα ο Εσθονός εξασφάλισε μερικά δευτερόλεπτα από τους ανταγωνιστές του για να ανοίξει την διαφορά του από τον κυριότερο του αντίπαλο στον αγώνα αλλά και στη μάχη του τίτλου Sebastien Ogier στα +7.0 δευτερόλεπτα.

Κυρίαρχη μορφή της σημερινής μέρας ο βρετανός Elfyn Evans που απλά πετά στις ειδικές διαδρομές δεν καταλαμβαίνει τίποτα κέρδισε και τις τρείς διαδοχικά και πιέζει τους πρωτοπόρους.

Ο Εσθονός από την μεριά του κάνει αρκετή δουλειά οδηγεί πολύ σκληρά για το κάθε δευτερόλεπτο μέσα από τις λασπωμένες ειδικές της Ουαλίας. Ο Tänak ήταν ο δεύτερος ταχύτερος στις ειδικές Dyfi και Myherin πριν τελειώσει το σκέλος με τον πέμπτο χρόνο στο Sweet Lamb Hafren. Με αυτά τα αποτελέσματα κατάφερε να ανοίξει το πλεονέκτημα του από την αρχή της ημέρας που ήταν 3,4 δευτερόλεπτα.

Ο Ogier από τη μια εξασκεί πίεση στον εσθονό από την άλλη συγκρατεί τον Thierry Neuville, τον τρίτο οδηγό στην κούρσα τίτλου του 2019. Ο οδηγός της Citroën C3  ήταν ταχύτερος με την επιλογή που έκανε στα ελαστικά που του απόφερε πλεονέκτημα 2,2 δευτερολέπτων έναντι του Βελγίου, παρά την ταλαιπωρημένη οδήγηση  που είχε στο Sweet Lamb Hafren. “Είχαμε μια μεγάλη στιγμή στη μέση της ειδικής όπου δεν κατάλαβα μια σημείωση από τον Julien Ingrassia τον συνοδηγό μου και χτυπήσαμε μια πέτρα. Έχασα τη συγκέντρωση λίγο πριν γιατί είχαμε μεγάλη επίδραση και νόμιζα ότι μας έσπασε η ανάρτηση. Το αυτοκίνητο είναι εντάξει, αλλά ήταν ένα παράξενο κτύπημα “, δήλωσε ο Ogier.

Παρά ένα μικρό λάθος μπροστά από τα τεράστια πλήθη στο Sweet Lamb Hafren, ο Neuville χαλάρωσε από την πίεση του Yaris του Kris Meeke. Η διαφορά τους ήταν μέχρι 4,4 δευτερόλεπτα καθώς ο Ουαλός δεν μπόρεσε να πιάσει το ρυθμό που είχε καθόλη την διάρκεια της Παρασκευής. “Είμαστε μόλις ένα κλάσμα μακριά σήμερα το πρωί και γλιστρούμε προς τα πίσω. Το αυτοκίνητο αισθάνεται λίγο διαφορετικό, λίγο πιο τεμπέλικο, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε καμία υπηρεσία σήμερα, οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα “, δήλωσε ο Meeke.

Ο Andreas Mikkelsen είναι στη πέμπτη θέση, καθώς ο συμπαίκτης του στο Hyundai i20 ο Craig Breen και ο Teemu Suninen χτυπήθηκαν από προβλήματα. Ο Breen έχασε σχεδόν πέντε λεπτά μετά από ένα θεαματικό γύρισμα που είχε στο Myherin και παραχώρησε περισσότερα δευτερόλεπτα στο Sweet Lamb Hafren καθώς πολεμούσε για την ορατότητα με ένα ραγισμένο υαλοθώρακα. Ο Ιρλανδός αναγνώρισε ότι ήταν δικό του φταίξιμο καθώς οδηγούσε με ένα υπερβολικά αισιόδοξο ρυθμό.

Ο Suninen πέταξε ένα λεπτό στην τελευταία ειδική μετά την ολίσθηση του από το δρόμο νωρίς στην ειδική και διάτρηση του οπίσθιου αριστερού ελαστικού του Ford Fiesta.

Ο Evans που όπως προαναφέραμε είναι σαρωτικός στις ειδικές βρίσκεται στην έκτη θέση μειώνοντας την διαφορά του σε 4.6 δευτερόλεπτα από τον Mikkelsen. Να λάβουμε υπόψην ότι ήταν 48 δευτερόλεπτα πίσω από το Meeke και τώρα είναι μόλις 24 δευτερόλεπτα.

Ο Pontus Tidemand είναι στην όγδοη θέση σε ένα άλλο Fiesta, μπροστά από τον Breen και τον ηγέτη στην WRC 2 Pro Kalle Rovanperä. Ο Φινλανδός ανέκτησε το προβάδισμα της κατηγορίας υποστήριξης αφού ο Jan Kopecký σταμάτησε να αλλάξει μια παρακέντηση στη Skoda Fabia στη διαδρομή Myherin.

Ο αγώνας συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη και περισσότερα σε λίγο