Ο τίτλος στην ERC1 Junior για τον Ingram θα είναι εφαλτήριο και για τον τίτλο στην ERC

25

Ο βρετανός Chris Ingram είναι πολύ κοντά στην κατάκτηση του τίτλου στην ERC1 Junior καθώς βρίσκεται επικεφαλής του πρωταθλήματος με 125 βαθμούς έναντι 95 του Filip Mares.

H τελική μάχη για την κατάκτηση του τίτλου θα γίνει στην έδρα του Mares στο Barum Czech Rally Zlín αυτή την εβδομάδα.

Ο βρετανός οδηγός της ομάδας Toksport αν και έχει το σημαντικό αυτό προβάδισμα δίνει μεγάλη σημασία σε αυτό τον αγώνα και τονίζει ότι θα είναι «τεράστιας» σημασίας η κατάκτηση του τίτλου στην κατηγορία και ο καταλύτης που χρειάζεται για να επικεντρωθεί και στην προσπάθεια της διεκδίκησης του Ευρωπαϊκού τίτλου της φετινής χρονιάς.

Το χρηματικό βραβείο των 100.000 χιλιάδων ευρώ που θα πάρει ο πρωταθλητής τηςERC1 Junior από τον προωθητή του πρωταθλήματος την Eurosport Events αν καταλήξουν στα χέρια του βρετανού οδηγού θα είναι μεγάλη τονωτική ένεση για να λάβει μέρος στους δυό τελευταίους αγώνες της χρονιάς στην Κύπρο και στην Ουγγαρία.

Δυό ευκαιρίες για εξασφάλιση βαθμών που του δίνουν την ευκαιρία να γίνει ο πρώτος Βρετανός μετά τον Vic Elford το 1967 για να εξασφαλίσει τον πολυπόθητο τίτλο του πρωταθλητή ευρώπης.

Να τονίσουμε ότι βρίσκεται στην 3η θέση στην γενική κατάταξη του πρωταθλήματος έχοντας 82 βαθμούς με τον επικεφαλής του πρωταθλήματος τον περσινό πρωταθλητή Alexey Lukyanuk να έχει 104 βαθμούς ενώ στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο Πολωνός Lukaz Habaj με 98 βαθμούς

“Το Rally Barum θα είναι πολύ σημαντικό, καθώς θα κρίνει το πρωτάθλημα Junior ERC1”, δήλωσε ο οδηγός της Toksport WRT. “Πέρυσι είχαμε έναν ισχυρό ρυθμό στο τέλος του αγώνα, καθώς κινηθήκαμε πιο γρήγορα από θρύλους οδηγούς όπως ο Kopecký, ο Lukyanuk και ο Sordo. Ξέρω τι πρέπει να κάνουμε, πρέπει να κάνω τη δουλειά μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε όλους τους τομείς.

“Η κατάκτηση του τίτλου θα είναι τεράστια και θα μας δώσει την ευκαιρία να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τον συνολικό τίτλο αλλά πρέπει να επιταχύνω το παιχνίδι τώρα”, δήλωσε ο βρετανός οδηγός