Ο Τσουλόφτας μιλά για τον αγώνα στη Λετονία

65

Ακόμη μια δυνατή εμφάνιση πραγματοποίησε ο συμπατριώτης μας Αλέξανδρος Τσουλοφτάς στο Ράλι Λετονίας.

Ως γνωστό ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας μαζί με τον συνοδηγό του Αντώνη Χρυσοστόμου ακολουθούν φέτος ολόκληρο το πρόγραμμα του πρωταθλήματος με την ομάδα της Toksport WRT σε ένα Skoda Fabia R5.

Το κυπριακό πλήρωμα λαμβάνει μέρος για το FIA ERC 1 Junior και στο Ράλι Λετονίας εξασφάλισε βαθμούς για την 7η θέση γενική που κετέλαβε καθώς και για την κατηγορία για τα νεαρά αστέρια στα αυτοκίνητα R5 που μετά από τρείς αγώνες εξακολουθά να βρίσκεται στην δεύτερη θέση.

Να τονίσουμε ότι ο πολύ γρήγορος χωμάτινος αγώνας στην Λετονία ήταν ακόμη ένα ουσιαστικά άγνωστο έδαφος για τον συμπατριώτη μας που έχει εμπειρία σε πιο αργές και τεχνικές ειδικές όπως είναι στην Κύπρο.

Η ταχύτητα του οδηγού της Toksport WRT ήταν ενθαρρυντική στους τρείς αγώνες του πρωταθλήματος που έχουν γίνει με την δεδομένη έλλειψη εμπειρίας του.

«Είχαμε μια καλή θέση και έναν καθαρότερο δρόμο την πρώτη μέρα στην Λετονία και ήταν απλά φανταστικό, δεν έχουμε φτάσει ποτέ τόσο πολύ ταχύτητα σε μια στροφή πριν», είπε ο Τσούλοφτας. “Σε κάθε στροφή που διορθώσαμε τα pacenotes για το δεύτερο πέρασμα επειδή οι pacenotes μας δεν ήταν τόσο καλές για αυτό το είδος αγώνα και δεν περίμενε κανείς να μπορέσουμε να περάσουμε από τις στροφές τόσο γρήγορα.

“Η θέση μας στο δρόμο στην δεύτερη μέρα δεν μας βοήθησε. Υπήρχε πάρα πολύ ολίσθηση, πάρα πολλές στροφές και όλοι είχαν γνώση για τις ειδικές, ενώ για μένα ήταν η πρώτη μου φορά. Συνολικά ήταν ένας καλός αγώνας, πολύ γρήγορος και μάθαμε σε κάθε ειδική. Είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα της Λετονίας στην πρώτη  μου συμμετοχή εδώ ».