Ο Veiby νικητής στο Rally Hadela Νορβηγίας

48

Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Mads Ostberg και Henning Solberg

Ο Ole Christian Veiby στο τιμόνι του Volkswagen Polo R5 κυριάρχησε σε μεγάλο βαθμό στο ράλι Hadeland, δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος ράλι Νορβηγίας που ολοκληρώθηκε χθές.

Σε μια επιφάνεια που καλύπτετουν από φρέσκο ​​χιόνι, ο οδηγός της VW είχε απειληθεί από τον Eyvind Brynildsen με το Ford Fiesta R5, ο οποίος ξεκινούσε από την όγδοη θέση στις ειδικές και έβρισκε καθαρό τον δρόμο. Βρέθηκε στην πρωτοπορία του αγώνα αλλά στην Πέμπτη ειδική γύρισε και έχασε το προβάδισμα και τις πιθανότητες για το βάθρο. Τελικά τερμάτισε στην 4η θέση.

Ο τρίτος στην γενική κατάταξη
Henning Solberg

Η μάχη για τη νίκη πλέων περιορίστηκε ανάμεσα στο Veiby και το Mads Ostberg στο C3 R5. Ο Νορβηγός περιορίστηκε στην δεύτερη θέση με διαφορά +18.0 δευτερόλεπτα και ήταν δυσαρεστημένος στο τέλος λέγοντας: “Είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, δεδομένης της αρχικής μας θέσης στις ειδικές. Δεν αισθάνομαι άνετα σε αυτό το αυτοκίνητο. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε αν θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στο Ράλι Σουηδίας, οπότε μένει πολύ λίγος χρόνος .”

Η τρίτη θέση πήγε στον Henning Solberg, ο οποίος ήταν αρκετά ατυχός στον αγώνα καθώς ξεκινούσε πρώτος τις ειδικές για να ανοίξει το δρόμο στους αντιπάλους του από το βαρύ χιόνι με αποτέλεσμα να χάνει χρόνο και τελείωσε ένα λεπτό και 23,6 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή με το Skoda Fabia R5. Αυτό του κόστισε αρκετά γιατί δεν μπόρεσε να αγωνιστή για την κορυφαία θέση

Ο Eyvind Brynildsen ακολούθησε τον Solberg μόλις 5,7 δευτερόλεπτα και ολοκλήρωσε το ράλι στην 4η θέση. 

Ο Yigit Timur ήταν άτυχος με την πρώτη του εμπειρία στο χιόνι. Εφυγε από το δρόμο και δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το ράλι δηλώνοντας:  “Ήταν η πρώτη μας εμπειρία στο χιόνι και είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε διαφορετικές ρυθμίσεις στο αυτοκίνητό μας. Στη προτελευταία ειδική του αγώνα, ο συνοδηγός μου τραυματίστηκε από ένα άλμα υψηλής ταχύτητας και κολλήσαμε σε μια χιονοστιβάδα λόγω έλλειψης συγκέντρωσης. Καταφέραμε να ανακτήσουμε το αυτοκίνητο στο δρόμο, αλλά αποφασίσαμε να μην συνεχίσουμε τον αγώνα και να επιστρέψουμε στην περιοχή εξυπηρέτησης. Είμαστε ακόμα στην ευχάριστη θέση να έχουμε αυτήν την εμπειρία πριν από το WRC Rally Sweden.”

Στην 5η θέση πλασαρίστηκε ο Larsen με το Ford Fiesta R5 και την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε ο Monelius Skoda Fabia R5.