Ο Wayne Burgess προσχωρεί στο νεοσύστατο Geely Design UK

27

Η Geely Auto Group (Geely Auto) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο κορυφαίος βρετανός σχεδιαστής Wayne Burgess θα ενταχθεί στο Geely Design, το παγκόσμιο σχεδιαστικών στούντιο του Ομίλου.

Ο Wayne Burgess θα προσχωρήσει στο νεοσύστατο Geely Design UK ως επικεφαλής σχεδιασμού και αντιπρόεδρος, με έδρα το νέο κέντρο σχεδιασμού που βρίσκεται στο Coventry, το κέντρο της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η Geely Design UK θα επεκταθεί ώστε να συμπεριλάβει περίπου 100 σχεδιαστές και προσωπικό υποστήριξης μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια και θα έχει την αποστολή να υποστηρίζει εσωτερικές λειτουργίες σχεδίασης του χαρτοφυλακίου brands της Geely Auto Group. Αυτό θα περιλαμβάνει Geely Auto, LYNK & CO, PROTON, Lotus, καθώς και υποστήριξη για την εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων του Λονδίνου (LEVC).

Η Geely Design είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο σχεδιαστικών στούντιο που υποστηρίζουν την Geely Auto Group, με στούντιο στη Σαγκάη, το Γκέτεμποργκ, τη Βαρκελώνη, την Καλιφόρνια και το Coventry. Έχει πάνω από 900 μέλη προσωπικού και το δίκτυο είναι σε θέση να υποστηρίξει το χαρτοφυλάκιο της Geely Auto Group με σήματα με παγκόσμια συμβολή και ισχυρή διεθνή αισθητική αξία.

Ο Peter Horbury, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Design για την Geely Auto Group, δήλωσε: 
“Η προσθήκη του Geely Design UK παρουσιάζει τη δέσμευση της Geely στο Ηνωμένο Βασίλειο και δείχνει επίσης την ηγετική θέση της Βρετανίας στους τομείς της δημιουργικότητας και του σχεδιασμού. Ο Wayne φέρνει μαζί του μια πλούσια εμπειρία στον σχεδιασμό των premium αυτοκινήτων που θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε τα εμπορικά σήματα μας.”

Ο Wayne Burgess, Αντιπρόεδρος της Geely Design UK, δήλωσε: 
“Η Geely Design έχει κινηθεί γρήγορα για να εδραιωθεί τα τελευταία πέντε χρόνια, μεγαλώνοντας για να γίνει μία από τις ισχυρότερες ομάδες στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ανυπομονώ να συνεργαστώ στενά με τον Peter και την ευρύτερη ομάδα της Geely Design. “

Ο Wayne Burges σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Coventry (1988 – 1992) Πτυχιούχος Τεχνών Βιομηχανικού Σχεδιασμού και Μεταφορών.

Στη συνέχεια εργάστηκε στην LTI Carbodies (1992 – 1995) ως Ανώτερος Σχεδιαστής.  
Την περίοδο 1995-1997 ήταν Διευθυντής σχεδίασης στην Omni Design. Ακολούθως εργάστηκε στην Jaguar Land Rover (1997 – 1999) ως  Ανώτερος Διευθυντής Σχεδίασης και από το 2001- 2018 ήταν Διευθυντής Σχεδίασης στην Jaguar Land Rover