Ο Zoltán Bessenyey επιστρέφει στο Ράλι Ουγγαρίας

26

Ο διπλός πρωταθλητής Bessenyey στην ERC3 back-to-back το 2013 και το 2014, τραυματίστηκε σοβαρά μετά από συντριβή κατά τη διάρκεια μια ειδικής διαδρομής το 2016 στο Ράλι Ακρόπολις.

Από τότε που ήταν και η τελευταία του εμφάνιση στο ERC έχει αγωνιστεί γενναία για την ανάκαμψη του, αλλά παραμένει περιορισμένος σε μια αναπηρική καρέκλα λόγω της σοβαρότητας των τραυματισμών του.

Αν και δεν αγωνίζεται στο Ράλι Ουγγαρία φέτος, θα βοηθήσει τον συνάδελφο του János Vida με καθήκοντα σε ένα από τα αυτοκίνητα μηδενικής οδήγησης, αλλάζοντας θέση από το τιμόνι στο road book του event και θα είναι το πρώτο του τρέξιμο στις ειδικές σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο μετά το ατύχημα του.

“Δεν έχω πάει ποτέ σε ένα αυτοκίνητο όπως αυτό, αλλά είναι πολύ ευχάριστο”, δήλωσε ο Bessenyey, ο οποίος θα συνεργαστεί με το Peugeot 208 R2. “Ένιωσα υπέροχα κατά τη διάρκεια της δοκιμής της τρίτη. Κάθισα ήδη από τη δεξιά πλευρά και νομίζω ότι δίπλα σε έναν οδηγό με αυτοπεποίθηση δεν είναι καθόλου μια τρομακτική εμπειρία. Ο János με ακούει, κάνει ό, τι του λέω. Είμαι ένας ηγέτης στο αυτοκίνητο που μου ταιριάζει καλά. Μου αρέσει πραγματικά ότι μπορώ να ηγηθώ και να διαχειριστώ την ομάδα. “

Εκτός από τη σοβαρή δουλειά της οδήγησης του μηδενικού αυτοκινήτου, ο Bessenyey χρησιμοποίησε τον εαυτό του για την επανένταξή του στο ERC με κάποιους από τους πρώην αντιπάλους του, όπως τον Chris Ingram που αγωνίζεται για το τίτλο οδηγών, ο οποίος ήταν τακτικό στο ERC3 το 2014.

“Πρέπει να παραδεχτώ ότι υποστηρίζω τον Ingram, γι ‘αυτό του είπα να μείνει χαλαρός, επειδή έχει την καλύτερη θέση στην κατάταξη, ενώ οι άλλοι πρέπει να πιέσουν σκληρά”, δήλωσε ο Bessenyey. “Τότε είπε ότι ήταν εύκολο να το πούμε, αλλά ποτέ δεν είχε οδηγήσει σε μια τόσο δύσκοληασφάλτινη επιφάνεια και είναι λίγο φοβισμένος, αν και προσπαθεί να πάει στο δικό του ρυθμό”.

Ο Bessenyey δεν αποκλείει τις μελλοντικές εξόδους σε ένα αυτοκίνητο ράλι. “Αναμένω ότι θα βγούμε από το αυτοκίνητο και δενθα αισθάνομαι κουρασμένος, αλλά χαμογελώντας μετά από δύο ημέρες. Αν συμβεί αυτό, ίσως να συνεχίσουμε. Θα ήθελα πολύ να το κάνω.”

Φωτογραφία: Rallyhungary.com