Οδεύει προς τον τίτλο της WRC 2 ο Pierre Louis Loubet

14

Σημαντικό βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου στην WRC2 πραγματοποιεί ο Γάλλος Pierre Louis Loubet καθώςμε το τέλος της πρώτης χωμάτινης μέρας του RallyRACC Catalunya – Rally de Espana βρίσκεται στην πρωτοπορία του αγώνα.

Ο ηγέτης του πρωταθλήματος, οδηγώντας ένα Skoda Fabia R5, κεφαλαιοποίησε την ατυχία του Ισπανού Nil Solans για να τερματίσει τις δύσκολες ειδικές της παρασκευής με 1.5 δευτερόλεπτα προβάδισμα στην κατηγορία.

Ο Solans τέθηκε επικεφαλής στην κατηγορία κερδίζωντας τις δυόπρώτες ειδικές διαδρομές. Εντούτοις, η ατυχία του Ισπανού ξεπέρασε κάθε προηγούμενο όταν το Volkswagen Polo είχε διπλή παρακέντηση στην ειδική της La Fatarella-Vilalba και έχασε οκτώ λεπτά.

Ο Eric Camilli είναι σε απόσταση αναπνοής από το Loubet στη δεύτερη θέση. Ο Γάλλος απολάμβανε μια καθαρή διαδρομή στις έξι ειδικές διαδρομές, κερδίζοντας δύο από αυτές στο Citroën C3.

Ο Νορβηγός νεαρός Ole-Christian Veiby ήταν ο ταχύτερος άνθρωπος μέσα από τη μεγάλη ειδική διαδρομή της La Fatarella-Vilalba. Τελείωσε την ημέρα στην τρίτη θέση στην κατηγορία, 22,5 δευτερόλεπτα πίσω από το πρωτοπόρο του αγώνα.

Ο Kajetan Kajetanowicz ήταν ακόμα 7,8 δευτερόλεπτα πιό πίσω στην τέταρτη θέση και ο Nikolay Gryazin στην πέμπτη, κληρονομώντας τη θέση του όταν το Hyundai i20 του Simone Tempestini σταμάτησε στην SS6. Άλλες αποχωρήσεις περιλάμβαναν τον Adrian Fourmaux, του οποίου ο Fiesta υπέστη διαρροή καυσίμου.

Κυρίαρχος στην WRC 2 Pro o Mads Ostberg

Ο Mads Østberg ήταν μια κυρίαρχη δύναμη στη WRC 2 Pro . Ο Νορβηγός τέθηκε από την αρχή επικεφαλής και κερδίζοντας έξι από τις έξι ειδικές έχει προβάδισμα στη κατηγορία κατά 41,2 δευτερόλεπτα σε μια Citroën C3.

Ο πρωταθλητής της κατηγορίας από το προηγούμενο αγώνα στη Βρετανία, ο Kalle Rovanperä προσπάθησε να βρει ένα άνετο ρυθμό στη Fabia και τερμάτισε στη δεύτερη θέση τη μέρα.

“Δεν γνωρίζω. Δοκίμασα το καλύτερο, αλλά η ταχύτητα δεν είναι ακριβώς εκεί. Ελπίζω ότι θα είναι καλύτερα στην άσφαλτο, διότι σήμερα ήταν πραγματικά κακό “, δήλωσε ο νεαρός Φινλανδός.

Ο συμπαίκτης του Rovanperä, Jan Kopecký, οδήγησε στα όρια τουστις δύσκολες χωμάτινες ειδικές για να κρατήσει την τρίτη θέση τη νύχτα, ενώ η πίσω αριστερή παρακέντηση στη SS3 σήμαινε ότι ο Gus Greensmith έληξε το πρώτο σκέλος με δύο λεπτά διαφορά από τους ηγέτες στο αγωνιστικό της M-Sport.