Οδηγεί πλέων τον αγώνα ο Tanak

50

Ο πρωτοπόρος της WRC2 Pro βγήκε εκτός δρόμου και άνοιξε διάπλατα τον δρόμο για τον Pieniazek.

Ανακατατάξεις επεφύλαξε η μεγαλύτερη ειδική διαδρομή του Ράλι Γύρος της Κορσικής σε όλες τις κατηγορίες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι.

Το πρώτο πέρασμα από την Castagniccia των 47,18χλμ έκρυβε τελικά αρκετές παγίδες και επεφύλαξε αρκετές εκπλήξεις και ανακατατάξεις σε όλες τις κατηγορίες .

Ταχύτερος όλων ήταν ο Ισπανός Dani Sordo με το Hundai i20 που παραμένει στην 4η θέση γενικής. Μερικά δέκατα πιο αργός και συγκεκριμένα +0,8 ήταν ο Εσθονός Ott Tanak που πλέων πέρασε στην πρωτοπορία του αγώνα με +2.2 από τον Ουαλό Elfyn Evans που σημείωσε τον τέταρτο χρόνο στην ειδική και υποχώρησε στην δε΄θυτερη θέση γενικής.

Την 3η θέση στην κατάταξη εξακολουθεί να έχει ο Βέλγος Neuville που είδε την διαφορά του να ανοίγει στα +17,2 από την κορυφή.

Εντυπωσιακός και γρήγορος σήμερα ο Sebastien Ogier σημείωσε τον 3ο ταχύτερο χρόνο στην μαραθώνια ειδική και κάλυψε αρκετά την διαφορά του από τον Sunine. Είναι πλέον στην 5η θέση γενικής +24.0 μπροστά από τον φινλανδό οδηγό που σημείωσε τον 8ο ταχύτερο χρόνο.

Οι Lappi, Loeb, Meeke , Latvala συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα αν και ο 9 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής βγήκε από την ειδική με τραυματισμένο το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου του καθώς είχε μια έξοδο στα χαντάκια.

Αλλαγή είχαμε στην πρωτοπορία της WRC 2 Pro εκεί που ο Kalle Rovanpera είχε ένα πλεονέκτημα που πλησίαζε τα τρία λεπτά είχε μια συντριβή του αυτοκινήτου του τέθηκε εκτός μάχης παραχωρόντας πλέον την πρωτοπορία της κατηγορίας στον Pieniazek που δήλωσε μετά το πέρας της ειδικής : « Η διαφορά μας με τον  Rovanpera ήταν αρκετά μεγάλη και δεν μπορούσε να καλυφτεί. Δεν πείρα ρίσκα στις ειδικές και ήθελα να ακολουθήσω μια πιο ασφαλή γραμμή οδήγησης καθώς με ενδιαφέρουν οι βαθμοί. Η στρατηγική αυτή με βοήθησε και η ατυχία του Rovanpera με φέρνει στην πρωτοπορία του αγώνα. Αυτό είναι μέρος τους αγώνα».

Καθώς τα διαγωνιζόμενα πληρώματα κατευθύνονται για την ανάπαυλα και το σέρβις ο προϊστάμενο της ομάδας της Citroen Pierre Budar έκανε την ακόλουθη δήλωση στο wrc.com: “Δεν είναι το Σαββατοκύριακο που περίμενε κανείς, πιθανότατα το αυτοκίνητο δεν έχει απόδοση στο επίπεδο που θα έπρεπε, είμαστε λυπημένοι για τους οδηγούς μας, προσπαθούν να κάνουν ό, τι μπορούν με το αυτοκίνητο που έχουν, όχι στο καλύτερο επίπεδο ρύθμισης, είμαστε σίγουροι ότι είχαμε κάνει κάποιες ρυθμίσεις που δεν είναι κατάλληλες για το Tour de Corse».

Περισσότερα από την συνέχεια του αγώνα αργότερα