Οι αγώνες στην Ιαπωνία δεν είναι μόνο στη Suzuka και Fuji

14

Η μια μετά την άλλη χώρες του πλανήτη ετοιμάζονται να επανέλθουν στην κανονικότητα μετά τα περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί σε αυτές με την πανδημία του κορωνοϊου.

Η Ιαπωνία είναι μια από αυτές και μετά που έχασε για φέτος τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 ελέω Covid-19 ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες της στον τουρισμό σε σύντομο μάλιστα χρονικό διάστημα και λαμβάνει όλα τα μέτρα ώστε να προετοιμάσει το έδαφος και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν τον επόμενο χρόνο.

Η χώρα της Απώ Ανατολής έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει πέραν από τα σούσι, τσάι, καλλιγραφία και καράτε. Είναι μια χώρα που φιλοξενεί επίσης διοργανώσεις μηχανοκίνητου αθλητισμού αλλά και άλλες μορφές αγώνων πίστας και προετοιμάζονται για την επανεκκίνηση των αγώνων.

Η Ιαπωνίας πραγματοποιεί αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού όχι μόνο στις πίστες στη Suzuka και στο Fuji αλλά διαθέτει επίσης μερικές από τις πιο γρήγορες αγωνιστικές πίστες.

 Η ιστοσελίδα του MotorsportWeek.com σε ένα σύντομο ρεπορταζ ρίχνει μια ματιά σε επτά από τις καλύτερες της χώρας…

 Speedway Tokachi

Από τότε που άνοιξε αυτή η αγωνιστική πίστα το 1993, έγινε γρήγορα αγαπημένη για τους θαυμαστές των αγώνων. Το speedway παρέχει δύο διαμορφώσεις για αγώνες, το Clubman Course και το Grand Prix και παρόλο που είναι μια σχετικά επίπεδη πίστα αγώνων, έχει δει πολλές συγκινήσεις και θεάματα όλα αυτά τα χρόνια, καθώς το Speedway φιλοξένησε πολλές συναντήσεις, συμπεριλαμβανομένων γύρων της σειράς Formula Nippon και Super GT.

Tsukuba Circuit

Παρόλο που το Tsukuba Circuit δεν είναι τόσο μεγάλο όσο μερικές από τις άλλες κυρίαρχες πίστες της Ιαπωνίας, είναι σίγουρα ένα από τα πιο δημοφιλή της χώρας. Αυτό οφείλεται εν μέρει στην εγγύτητά του με το Τόκιο. Με τα σχέδια για ένα νέο καζίνο που θα κατασκευαστεί σύντομα στην πόλη παράλληγλα με τις διαδικτυακές επιλογές όπως το Casumo, το Tsukuba Circuit είναι σίγουρο ότι θα γίνει ακόμη μεγαλύτερο χτύπημα με τους θαυμαστές. Το Tsukuba Circuit έχει 14 στροφές, αλλά έχει μήκος μόλις 1,27 μίλια. Παρά το γεγονός ότι η διοργάνωση διοργανώνει μόνο αγώνες Clubman Course, προσελκύει μεγάλο πλήθος. Αν θέλετε να διασκεδάσετε σε ένα μάθημα χωρίς τη φασαρία των μεγάλων μαθημάτων, ρίξτε μια ματιά στο Tsukuba Circuit κάποια στιγμή.

Autopolis

Αυτό που συνεχίζει να κάνει το Autopolis ένα ενδιαφέρον κομμάτι είναι ότι βρίσκεται σε μια ορεινή περιοχή. Αυτό σημαίνει ότι ο αέρας είναι λεπτότερος, και εκτός αν τα αυτοκίνητα είναι υπερτροφοδοτούμενα, οι κινητήρες αγωνίζονται για ισχύ. Όταν βρίσκεστε στην Autopolis, θυμίζει κανείς τον αέρα στο Autódromo Hermanos Rodríguez της Πόλης του Μεξικού. Το διεθνές κύκλωμα άνοιξε το 1990. Σήμερα, φιλοξενεί εκδηλώσεις για πολλές σειρές, συμπεριλαμβανομένων των Super GT, Super Formula και Super Taikyu.

Twin Ring Motegi

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το Twin Ring Motegi είναι το σπίτι δύο αγώνων. Η πορεία του δρόμου έχει μήκος 2,98 μίλια και είναι χτισμένη σε στιλ φουρκέτας. Σε σύγκριση με άλλα ιαπωνικά κυκλώματα, είναι εξαιρετικά επίπεδο. Το δεύτερο κομμάτι είναι το διάσημο οβάλ Motegi και είναι το μοναδικό στο είδος του στη χώρα. Το κομμάτι μήκους 1,54 μιλίων έχει σχήμα αυγού, με τις στροφές 3 και 4 να είναι πολύ πιο σφιχτές από τις δύο πρώτες. Το οβάλ ήταν ένα ετήσιο προσάρτημα στη σειρά IndyCar. Αλλά είναι η πορεία δρόμου που είναι το δημοφιλές κομμάτι εδώ. Είναι το σπίτι των Super GT, MotoGP, Super Formula και για πολλές άλλες σειρές κάθε χρόνο.

Sportsland SUGO

Το Sportsland SUGO είναι κάτι περισσότερο από μιά πίστα αγώνων, καθώς εκτός από την πίστα, η εγκατάσταση περιλαμβάνει μια πίστα για μοτοκρός και ένα γήπεδο δοκιμών. Έχει ακόμη και ένα κομμάτι go-kart. Οι αγώνες αγώνων που διοργανώνονται κάθε χρόνο στο Sportsland SUGO περιλαμβάνουν το Super GT, το Super Formula, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross και το Super Taikyu. Πριν από το 2003, το Sportsland SUGO φιλοξένησε ακόμη και έναν γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike και ένα D1 Grand Prix event.

Suzuka International Racing Course

Συνήθως γνωστό ως Suzuka Circuit, το Suzuka International Racing Course είναι ένα από τα πιο διάσημα κομμάτια της Ιαπωνίας. Είναι ιδιαίτερα γνωστό για τη διακριτική του μορφή-οκτώ διάταξη και είναι το σπίτι του Ιαπωνικού Grand Prix Formula 1 με την άδεια FIA Grade 1. Το Suzuka Circuit αντιπροσωπεύει ένα από τα παλαιότερα κομμάτια που απομένουν από τη F1.

 Με την πάροδο των ετών, πολλές αξέχαστες στιγμές έχουν συμβεί εδώ, συμπεριλαμβανομένων πολλών τίτλων όπως Hunt εναντίον Lauda (1976) και Senna εναντίον Prost (1989 & 1990). Με χωρητικότητα 155.000 και μια φανταστική γκάμα ξενοδοχείων, εστιατορίων, πάρκων ψυχαγωγίας και αγώνων αυτοκινήτων, δεν πρέπει να χάσετε μια επίσκεψη στο Suzuka Circuit αν βρεθείτε στην Ιαπωνία.

Fuji Speedway

Το να στέκεστε στους πρόποδες του εκπληκτικού δρόμου Mount Fuji Speedway είναι, μετά τη Suzuka, ο πιο δημοφιλής και διάσημος ιππόδρομος στην Ιαπωνία. Το Fuji Speedway έχει δει πολλές ανακαινίσεις από τότε που ιδρύθηκε το 1963 και είναι παγκοσμίως γνωστό. 

Τώρα, στην πέμπτη διαμόρφωσή του, το κομμάτι έχει μήκος 2.835 μίλια και έχει 16 στροφές και είναι πιο γνωστό για το ότι έχει ένα από τα μεγαλύτερα ίχνη στα μηχανοκίνητα αθλήματα στα 0,917 μίλια. Εκτός από τη φιλοξενία μερικών κατηγοριών F1, οι μεγάλες ετήσιες διοργανώσεις αγώνων που πραγματοποιήθηκαν στο Fuji Speedway περιλαμβάνουν το FIA World Endurance Championship, Super GT, Super Formula και Super Taikyu series ».

ΠΗΓΗ: MotorsportWeek.com