Οι αυτοκινητοβιομηχανίες «ξεγελούσαν» το νέο πρωτόκολλο WLTP

49

 Η εφαρμογή του νέου πρωτόκολλου WLTP για τις μετρήσεις της κατανάλωση και των ρύπων όλων των οχημάτων και των εκδόσεων τους, έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Καλούνται τώρα να αντιμετωπίζουν και το πρόσθετο κόστος που απαιτεί το επόμενο στάδιο του νέου καθεστώτος δοκιμών WLTP της Ευρώπης που έχει τεθεί σε ισχύ από τον περασμένο μήνα.

Generated by pixel @ 2019-03-13T10:58:55.884847

Η εισαγωγή του WLTP τον περασμένο Σεπτέμβριο ανάγκασε μερικές αυτοκινητοβιομηχανίες, μεταξύ των οποίων το Volkswagen Group, η BMW και η Renault, να αποσύρουν μοντέλα από την αγορά και να σταματήσουν την παραγωγή τους γιατί δεν είχαν ολοκληρωθεί οι νέοι έλεγχοι.

Ένα κενό, όπως επισήμως χαρακτηρίζεται, στη διαδικασία υπολογισμού των εκπομπών ρύπων σύμφωνα με το νέο ευρωπαϊκό πρωτόκολλο WLTP επέτρεπε μέχρι και τον περασμένο μήνα (Φεβρουάριο) σε πολλούς κατασκευαστές να πιστοποιούν εσκεμμένα τα μοντέλα τους με υψηλότερες εκπομπές ρύπων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέστησε τον περασμένο μόλις μήνα πιο αυστηρές και συγκεκριμένες τις διαδικασίες πιστοποίησης των εκπομπών ρύπων των καινούργιων αυτοκινήτων σύμφωνα με το νέο καθεστώς που περιέγραφε το πρωτόκολλο WLTP μετά από καταγγελίες ότι πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες «ξεγελούσαν» τις αρχές.

Η VW, η Daimler και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες εξετάζουν με ανησυχία την επόμενη φάση WLTP, η οποία περιλαμβάνει αλλαγές στην υποχρεωτική δοκιμή εξάτμισης (EVAP).

Η WLTP (Διεθνής εναρμονισμένη διαδικασία ελέγχου ελαφρών οχημάτων) αντικατέστησε τον παρωχημένο Νέο Ευρωπαϊκό Κύκλο Οδήγησης (NEDC) ως διαδικασία έγκρισης για τα νέα επιβατικά οχήματα στις αγορές της ΕΕ.

Ο επικαιροποιημένος κανονισμός, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ τον περασμένο μόλις Φεβρουάριο, απαιτεί από τις αυτοκινητοβιομηχανίες να ενεργοποιούν όλες τις τεχνολογίες μείωσης των εκπομπών που διαθέτουν τα υπό πιστοποίηση οχήματα. Όπως είναι, για παράδειγμα, η λειτουργία Stop/Start και το πρόγραμμα Eco, αντί του Sport.

Ύστερα από καταγγελίες του «πράσινου» μη κυβερνητικού γκρουπ Transport & Environment, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακάλυψε ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες ενεργοποιούσαν (ή απενεργοποιούσαν) λειτουργίες κατά τη διάρκεια των δοκιμών που αύξαναν τις εκπομπές ρύπων. Έτσι, με την τεχνητή αυτή «διόγκωση», οι εταιρείες ήλπιζαν πως θα αποθάρρυναν την ΕΕ προκειμένου η τελευταία να θέσει σε εφαρμογή τους αυστηρούς μελλοντικούς στόχους μείωσης των εκπομπών ρύπων.

Η χειραγώγηση αυτή εξηγεί – εν μέρει – γιατί σήμερα υπάρχει μεγάλη διαφορά στις μέσες εκπομπές μεταξύ διαφορετικών αυτοκινητοβιομηχανιών, ανέφερε το μη κυβερνητικό «πράσινο» γκρουπ «T&E».

Από τη μεριά του, ο ACEA, ο σύνδεσμος κατασκευαστών αυτοκινήτων της γηραιάς ηπείρου, δήλωσε πως «οι αλλαγές αυτές καθιστούν τη διαδικασία WLTP ακόμη πιο ισχυρή ώστε να αποτραπεί οποιαδήποτε χειραγώγηση των δοκιμών».

Η ομάδα «T&E» ζήτησε με παρέμβασή της από τις κυβερνήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τις εκπομπές CO2 για τον υπολογισμό της φορολογίας των αυτοκινήτων που δοκιμάστηκαν πριν από τον περασμένο Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους